2024. május 24. péntek (21. hét) van, köszöntjük Eliza, Eszter nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Mátraszentimre

Piszkés-tetõ Obszervatórium


Vonzó turisztikai célponttal gazdagodott a Mátra2013 januárjában indult „Ég és Föld vonzásában – a természet titkai” címmel az a kétéves tudományos ismeretterjesztõ program, amelynek célja, hogy fiatalok és idõsebbek széles körének mutassa be a legújabb csillagászati és természettudományos eredményeket, valamint a hazai kutatómûhelyek munkáját. A TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0018 jelû pályázat támogatásával megvalósuló projekt egyik helyszíne az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Galyatetõ közelében fekvõ Piszkéstetõi Obszervatóriuma, a hazai megfigyelõ csillagászat egyik központja.

A korábban csak külön engedéllyel látogatható obszervatórium a projekt támogatásának köszönhetõen ezentúl rendszeres nyitvatartási idõvel várja a látogatókat.

Látogatási idõpontok: kedd, szerda, péntek, szombat, vasárnap, 14:00

Az érdeklõdõk megismerkedhetnek az obszervatóriumban zajló tudományos munkával, a csillagászati mûszerekkel, valamint a konkrét, Piszkéstetõhöz köthetõ tudományos eredményekkel (például kisbolygó- és szupernóva-felfedezésekkel). A programmal élénkíteni szeretnénk a mátrai turizmust, és az új turisztikai célponttal a térség gazdasági fejlõdéséhez is hozzá kívánunk járulni.
A program és az új lehetõségek ismertetésére 2013. április 15-én, hétfõn találkozót szervezünk a környék szállásadóinak, vendéglátóinak és programszervezõinek. A találkozón elõadásokkal és helyszíni bejárással mutatjuk be a 2013-ban ötvenéves fennállási évfordulóját ünneplõ csillagvizsgálót, az elért tudományos eredményeket és a felfedezéseket.

Fotók: Kuli Zoltán, Rácz Miklós, Kelemen János
Bõvebb információ: latogatas[KUKAC]konkoly.hu
Kiemelt mátrai szállás ajánlatok Mátraszentimre településen:
Szállás
Mátrai szállás ajánlatok Mátraszentimre településen
Étterem
Mátrai étterem ajánlatok Mátraszentimre településen


BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére