2021. szeptember 26. vasárnap (38. hét) van, köszöntjük Jusztina nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Mátraszentimre

Piszkés-tető Obszervatórium


Vonzó turisztikai célponttal gazdagodott a Mátra2013 januárjában indult „Ég és Föld vonzásában – a természet titkai” címmel az a kétéves tudományos ismeretterjesztő program, amelynek célja, hogy fiatalok és idősebbek széles körének mutassa be a legújabb csillagászati és természettudományos eredményeket, valamint a hazai kutatóműhelyek munkáját. A TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0018 jelű pályázat támogatásával megvalósuló projekt egyik helyszíne az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Galyatető közelében fekvő Piszkéstetői Obszervatóriuma, a hazai megfigyelő csillagászat egyik központja.

Mátra - Piszkés-tető légifelvételről


A korábban csak külön engedéllyel látogatható obszervatórium a projekt támogatásának köszönhetően ezentúl rendszeres nyitvatartási idővel várja a látogatókat.

Látogatási időpontok: kedd, szerda, péntek, szombat, vasárnap, 14:00

Az érdeklődők megismerkedhetnek az obszervatóriumban zajló tudományos munkával, a csillagászati műszerekkel, valamint a konkrét, Piszkéstetőhöz köthető tudományos eredményekkel (például kisbolygó- és szupernóva-felfedezésekkel). A programmal élénkíteni szeretnénk a mátrai turizmust, és az új turisztikai célponttal a térség gazdasági fejlődéséhez is hozzá kívánunk járulni.
A program és az új lehetőségek ismertetésére 2013. április 15-én, hétfőn találkozót szervezünk a környék szállásadóinak, vendéglátóinak és programszervezőinek. A találkozón előadásokkal és helyszíni bejárással mutatjuk be a 2013-ban ötvenéves fennállási évfordulóját ünneplő csillagvizsgálót, az elért tudományos eredményeket és a felfedezéseket.

Fotók: Kuli Zoltán, Rácz Miklós, Kelemen János
Bővebb információ: latogatas[KUKAC]konkoly.hu

Mátra - Piszkés-tető Obszervatórium


Mátra - Piszkés-tető ObszervatóriumKiemelt mátrai szállás ajánlatok Mátraszentimre településen:
Szállás
Mátrai szállás ajánlatok Mátraszentimre településen
Étterem
Mátrai étterem ajánlatok Mátraszentimre településen


BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére