2023. március 27. hétfõ (13. hét) van, köszöntjük Hajnalka nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon elõforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Tájvédelmi körzet táblakihelyezés

2022-04-18 18:35:53
A Felső-Mátra területén, a Bőgős-réten nagy hiányosságot pótoltak a természetvédelem szakemberei a pár napja kihelyezett Tájvédelmi körzet táblával.
Sajnos nagyon sok járművezető a Bőgős-rét területét parkolónak használja, ami pedig a természetvédelmi szabályok szerint is TILOS!
Reméljük hamarosan elválasztó elemek is kihelyezésre kerülnek, hogy ne csak egy táblának kelljen az illetéktelen parkolókat megállítani.
 

Útlezárás

2022-03-16 18:09:09
Vasárnap (03.20.) a Mátrai Hegyi szlalom autóverseny miatt Mátrakeresztes - Fallóskút útszakaszon (2408-as út) teljes útzár várható reggel 7:00 órától - 17:00 óráig!!

A Felső-Mátra Gyöngyös irányából (24-es út) lesz megközelíthető.
Szíves megértésüket köszönjük.
 

Március 12-től indul a Mátravasút

2022-03-04 20:08:58
A kirándulók nagy örömére március 12-től indul a Mátravasút! 2022.03.12-én, 9.40-kor gördülnek ki az első szerelvények a varázslatos Mátrába, de a megszokottól eltérő menetrend szerint!
Az erdei vasutak átfogó felújítása az EGERERDŐ Erdészeti Zrt. mind a három kisvasútját érinti. Azért, hogy a jövőben a kisvonatok még környezetbarátabb műszaki megoldásokkal, nagyobb biztonsággal és kényelemmel tudják szolgálni az utazóközönséget, időszakos üzemszünetekre van szükség, a tervek kivitelezése miatt.
A Mátravasút mátrafüredi szakaszán, a pálya teljes felújítása miatt 2022-ben nem lesz közlekedés. Azonban a mátrai kisvasútbarát közönségnek sem kell teljesen lemondani a kisvonatozás nosztalgiájáról, hiszen a Szalajkaház állomásig, egyelőre csak hétvégén és ünnepnapokon, majd május 1-töl naponta közlekednek a vonatpárok.
Továbbra is szeretettel várjuk Utasainkat!

Forrás: Egererdö Zrt.

 

Mátravasút hirdetmény

2021-11-02 07:58:42
A Mátravasút értesíti a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2021. november 1-től 2022. március 11-ig a menetrendi forgalmat szünetelteti!

Forrás: Egererdõ Zrt.

 

Mátra Síroller Kupa Nemzetközi Hegyi Országos Bajnokság

2021-10-14 19:51:22
Szombaton rendezi meg a Magyar Sí Szövetség a Mátra Síroller Kupa Nemzetközi Hegyi Országos Bajnokságot a Mátrakeresztes és Mátraszentimre közötti útszakaszon. A verseny az északi szakág példás összefogásának eredményeképpen szerveződött, a feladatokból kivette a részét a rendező bizottság, Előházi Péter, Mátraszentimre polgármestere, valamint a versenyt lebonyolító Gyötri SE és Körbelő SK is.

A forgalmi rend, vagyis a menetrendszerinti buszjáratok figyelembevételével komoly előkészítő munka zajlott a versenyszámok rajtjának időpontját illetően. A bajnokság ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás lezárások lesznek.

A különböző távok eltérő rajthelyekről indulnak majd, a célterület azonban minden esetben Bagolyirtás lesz. A gyermekektől a Master kategóriás versenyzőkig 10 korcsoport képviselteti magát, a mezőnyben válogatott sportolókat is viszontláthatunk. Valamennyi sportoló elindul szabad stílusban, míg a klasszikus számban az ifi, a junior, a felnőtt és a Master versenyzők méretik meg magukat.

A Mátra sok-sok év után lesz ismét síroller verseny színtere. Évtizedekkel ezelőtt a térségben rendeztek síroller Európa-bajnokságot, és klubversenyeket, de gyakran volt edzőtáborok helyszíne is a környék. A szervezők bíznak a kedvező időjárási körülményekben, és remélik, hogy a Mátra Síroller Kupa Nemzetközi Hegyi Országos Bajnoksággal hagyományt teremtenek.

Forrás: skihungary.hu

 

Mátrakeresztes-Mátraszentimre útlezárás

2021-05-31 21:08:01
2021. június 5-én, szombaton RALLY verseny miatt 06.30-tól 18.30-ig a Mátrakeresztes-Mátraszentimre útszakasz teljes lezárásra kerül. Ezáltal Fallóskút és Bagolyirtás településrészek nem lesznek ebben az időpontban gépkocsival és menetrendi autóbusszal sem megközelíthetők.
 

A Tour de Hongrie Mátrát érintő lezárásai

2021-05-14 07:41:58
2021. május 15-én, szombaton a Mátrában itt kell lezárásokra készülni:
  • Mátraháza - Kékestető lezárva 09.00-21.00 óráig
  • 14.45-15.45-ig Bükkszék-Sirok szakasz lezárva
  • Sirok (24-es és 2415-ös út kereszteződése) - Tarnaszentmária, Kisnána, Domoszló, Markaz, Abasár, Pálosvörösmart, Mátrafüred, Sástó, Mátraháza szakasz lezárva 14.45-től 15.45-ig és 16.30-tól 17.30-ig
  • Mátraháza - Parádsasvár - Parád - Recsk - Sirok (24-es és 2415-ös út kereszteződése) lezárva 15.30-tól 16.45-ig


A verseny közben rendőri irányítás mellett az útvonalat keresztező forgalomra lesz lehetőség! Kérjük, minden esetben tartsa be a biztosításban résztvevő rendőrök, polgárőrök utasításait.

Köszönjük, hogy vigyáz kerékpárosaink épségére!
Szurkoljon az út mellett vagy kövesse élőben az M4 sporton!

Forrás: Tour de Hongrie

 

Turistaút elterelés!

2021-02-01 07:48:30
Kedves Túrázók!

Mátrafüred és Mátraháza között a S- jelzésű Rákóczi-turistaút 2022. március végéig a Residence Hotel Ózon területén folyó építkezés miatt lezárásra került.
A lezárt terület a S+ jelzésen kerülhető el az alábbi útvonalon: Rákóczi-forrás, S-/S+ kereszteződés - Sástó - Farkas-kút - Mátraháza Szanatórium, S+/S- elágazás.
A „Rákóczi jelvényszerző túra a Mátrában” két ellenőrző pontja (Hanák Kolos-kilátó és a Kecske-bérc) a S+ elkerülő úttal nem érhető el. Az útlezárás időszakában a teljesítés értékelésekor e két ellenőrző pont hiányát tudomásul vesszük.
Azok a túratársaink, akik mégis szeretnék teljessé tenni igazolófüzetüket, a két ellenőrző pontot is felkereshetik az alábbi módon:
  1. Hanák Kolos-kilátó: a Rákóczi-forrástól tovább mehetünk a sárga sávon a kilátóig – 900 m – de onnan vissza kell térni a forráshoz.
  2. Kecske-bérc: Mátraházán, a szanatóriumnál a sárga sáv jelzésen visszaindulunk déli irányba, innen 600 méterre igazolhatunk a Kecske-bércnél, majd visszatérünk a szanatóriumhoz.


Türelmeteket kérve, üdvözlettel:
Kékes Turista Egyesület

Forrás: Kékes Turista Egyesület

 

Észak-Mátrai Ökoturisztikai Központ

2021-01-21 14:52:38
A projekt keretében Szuha községben egy Észak-Mátrai Ökoturisztikai Központ valósult meg. Célja, hogy Szuha település aktívan bekapcsolódhasson a Mátra Nyugati Kapuja turisztikai projektbe, a Mátrafüred – Sástó – Kékestető – Galyatető - Mátraszentimre turisztikai útvonalon, illetve attrakció-lánc meghosszabbításával létrejöjjön a Mátrai Körtúra, mint turisztikai kínálati elem. A Mátrai Körtúra koncepciója az, hogy a Mátra desztinációba érkező turisták az M3 autópályán Hatvannál lehajtva közelítsék meg a Mátrát.
A községben a faluház felújításra került, interaktív bemutatóhellyé és rendezvénytérré alakult át. A fejlesztés által az épület ökoturisztikai fogadóépület, látogatóközpont funkciót kapott, amelyben interaktív elemek, játékok kerültek telepítésre annak érdekében, hogy a Mátrába kiránduló egyéni turisták és csoportok fogadására alkalmas tér alakuljon ki, amelyet aktív játszóházi, szabadidős elemek egészítenek ki.
A fejlesztés során közvetlen cél volt a turisztikai hasznosításhoz szükséges fogadási feltételek kialakítása és fejlesztése: látogatóközpont, többfunkciós bemutatótér kialakítása, fejlesztése, kapcsolódó épületállomány turisztikai, kulturális célú fenntartható fejlesztése, élményelemeket jelentő technikai fejlesztések, interaktív bemutatási formák kialakítása. A térség turisztikai kínálatának kiegészítése és színesítése, színvonalának emelése, hálózati jelleg, illetve a turisztikai szolgáltatások komplexitásának erősítése is prioritást élvezett.
A Széchenyi2020 program keretében megvalósult beruházás célja összefoglalóan az értékmegőrzés és értéknövelés, fenntartható turisztikai célú hasznosítás látogatóbarát és interaktív elemek, interpretációs módszerek alkalmazásával a projektelemek mindegyikében. A projektnek köszönhetően a fejlesztett attrakció tervezett látogatószáma legalább évi 875 fő, a fenntartási időszak végéig 4.375 fő.

Forrás: Szuha község Önkormányzata

 

A Cifra Istálló újra látogatható

2020-09-22 18:55:28
Megismerhetünk 9 magyar lófajtát, melyek méltó helyet kaptak a különleges márvány burkolatú istállóban.
Új szolgáltatás a lovaskocsikázás, mely saját tenyésztesű lipicai lovakkal történik festői környezetben.

Az árakról, a nyitvatartásról bővebb információt a linkre kattintva kapunk.

részletek -->>

Forrás: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad parádi telepe

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére