2022. január 17. hétfő (03. hét) van, köszöntjük Antal, Antónia nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon előforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Mátravasút hirdetmény

2021-11-02 07:58:42
A Mátravasút értesíti a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2021. november 1-től 2022. március 11-ig a menetrendi forgalmat szünetelteti!

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Mátra Síroller Kupa Nemzetközi Hegyi Országos Bajnokság

2021-10-14 19:51:22
Szombaton rendezi meg a Magyar Sí Szövetség a Mátra Síroller Kupa Nemzetközi Hegyi Országos Bajnokságot a Mátrakeresztes és Mátraszentimre közötti útszakaszon. A verseny az északi szakág példás összefogásának eredményeképpen szerveződött, a feladatokból kivette a részét a rendező bizottság, Előházi Péter, Mátraszentimre polgármestere, valamint a versenyt lebonyolító Gyötri SE és Körbelő SK is.

A forgalmi rend, vagyis a menetrendszerinti buszjáratok figyelembevételével komoly előkészítő munka zajlott a versenyszámok rajtjának időpontját illetően. A bajnokság ideje alatt az érintett útszakaszon félpályás lezárások lesznek.

A különböző távok eltérő rajthelyekről indulnak majd, a célterület azonban minden esetben Bagolyirtás lesz. A gyermekektől a Master kategóriás versenyzőkig 10 korcsoport képviselteti magát, a mezőnyben válogatott sportolókat is viszontláthatunk. Valamennyi sportoló elindul szabad stílusban, míg a klasszikus számban az ifi, a junior, a felnőtt és a Master versenyzők méretik meg magukat.

A Mátra sok-sok év után lesz ismét síroller verseny színtere. Évtizedekkel ezelőtt a térségben rendeztek síroller Európa-bajnokságot, és klubversenyeket, de gyakran volt edzőtáborok helyszíne is a környék. A szervezők bíznak a kedvező időjárási körülményekben, és remélik, hogy a Mátra Síroller Kupa Nemzetközi Hegyi Országos Bajnoksággal hagyományt teremtenek.

Forrás: skihungary.hu

 

Mátrakeresztes-Mátraszentimre útlezárás

2021-05-31 21:08:01
2021. június 5-én, szombaton RALLY verseny miatt 06.30-tól 18.30-ig a Mátrakeresztes-Mátraszentimre útszakasz teljes lezárásra kerül. Ezáltal Fallóskút és Bagolyirtás településrészek nem lesznek ebben az időpontban gépkocsival és menetrendi autóbusszal sem megközelíthetők.
 

A Tour de Hongrie Mátrát érintő lezárásai

2021-05-14 07:41:58
2021. május 15-én, szombaton a Mátrában itt kell lezárásokra készülni:
  • Mátraháza - Kékestető lezárva 09.00-21.00 óráig
  • 14.45-15.45-ig Bükkszék-Sirok szakasz lezárva
  • Sirok (24-es és 2415-ös út kereszteződése) - Tarnaszentmária, Kisnána, Domoszló, Markaz, Abasár, Pálosvörösmart, Mátrafüred, Sástó, Mátraháza szakasz lezárva 14.45-től 15.45-ig és 16.30-tól 17.30-ig
  • Mátraháza - Parádsasvár - Parád - Recsk - Sirok (24-es és 2415-ös út kereszteződése) lezárva 15.30-tól 16.45-ig


A verseny közben rendőri irányítás mellett az útvonalat keresztező forgalomra lesz lehetőség! Kérjük, minden esetben tartsa be a biztosításban résztvevő rendőrök, polgárőrök utasításait.

Köszönjük, hogy vigyáz kerékpárosaink épségére!
Szurkoljon az út mellett vagy kövesse élőben az M4 sporton!

Forrás: Tour de Hongrie

 

Turistaút elterelés!

2021-02-01 07:48:30
Kedves Túrázók!

Mátrafüred és Mátraháza között a S- jelzésű Rákóczi-turistaút 2022. március végéig a Residence Hotel Ózon területén folyó építkezés miatt lezárásra került.
A lezárt terület a S+ jelzésen kerülhető el az alábbi útvonalon: Rákóczi-forrás, S-/S+ kereszteződés - Sástó - Farkas-kút - Mátraháza Szanatórium, S+/S- elágazás.
A „Rákóczi jelvényszerző túra a Mátrában” két ellenőrző pontja (Hanák Kolos-kilátó és a Kecske-bérc) a S+ elkerülő úttal nem érhető el. Az útlezárás időszakában a teljesítés értékelésekor e két ellenőrző pont hiányát tudomásul vesszük.
Azok a túratársaink, akik mégis szeretnék teljessé tenni igazolófüzetüket, a két ellenőrző pontot is felkereshetik az alábbi módon:
  1. Hanák Kolos-kilátó: a Rákóczi-forrástól tovább mehetünk a sárga sávon a kilátóig – 900 m – de onnan vissza kell térni a forráshoz.
  2. Kecske-bérc: Mátraházán, a szanatóriumnál a sárga sáv jelzésen visszaindulunk déli irányba, innen 600 méterre igazolhatunk a Kecske-bércnél, majd visszatérünk a szanatóriumhoz.


Türelmeteket kérve, üdvözlettel:
Kékes Turista Egyesület

Forrás: Kékes Turista Egyesület

 

Észak-Mátrai Ökoturisztikai Központ

2021-01-21 14:52:38
A projekt keretében Szuha községben egy Észak-Mátrai Ökoturisztikai Központ valósult meg. Célja, hogy Szuha település aktívan bekapcsolódhasson a Mátra Nyugati Kapuja turisztikai projektbe, a Mátrafüred – Sástó – Kékestető – Galyatető - Mátraszentimre turisztikai útvonalon, illetve attrakció-lánc meghosszabbításával létrejöjjön a Mátrai Körtúra, mint turisztikai kínálati elem. A Mátrai Körtúra koncepciója az, hogy a Mátra desztinációba érkező turisták az M3 autópályán Hatvannál lehajtva közelítsék meg a Mátrát.
A községben a faluház felújításra került, interaktív bemutatóhellyé és rendezvénytérré alakult át. A fejlesztés által az épület ökoturisztikai fogadóépület, látogatóközpont funkciót kapott, amelyben interaktív elemek, játékok kerültek telepítésre annak érdekében, hogy a Mátrába kiránduló egyéni turisták és csoportok fogadására alkalmas tér alakuljon ki, amelyet aktív játszóházi, szabadidős elemek egészítenek ki.
A fejlesztés során közvetlen cél volt a turisztikai hasznosításhoz szükséges fogadási feltételek kialakítása és fejlesztése: látogatóközpont, többfunkciós bemutatótér kialakítása, fejlesztése, kapcsolódó épületállomány turisztikai, kulturális célú fenntartható fejlesztése, élményelemeket jelentő technikai fejlesztések, interaktív bemutatási formák kialakítása. A térség turisztikai kínálatának kiegészítése és színesítése, színvonalának emelése, hálózati jelleg, illetve a turisztikai szolgáltatások komplexitásának erősítése is prioritást élvezett.
A Széchenyi2020 program keretében megvalósult beruházás célja összefoglalóan az értékmegőrzés és értéknövelés, fenntartható turisztikai célú hasznosítás látogatóbarát és interaktív elemek, interpretációs módszerek alkalmazásával a projektelemek mindegyikében. A projektnek köszönhetően a fejlesztett attrakció tervezett látogatószáma legalább évi 875 fő, a fenntartási időszak végéig 4.375 fő.

Forrás: Szuha község Önkormányzata

 

A Cifra Istálló újra látogatható

2020-09-22 18:55:28
Megismerhetünk 9 magyar lófajtát, melyek méltó helyet kaptak a különleges márvány burkolatú istállóban.
Új szolgáltatás a lovaskocsikázás, mely saját tenyésztesű lipicai lovakkal történik festői környezetben.

Az árakról, a nyitvatartásról bővebb információt a linkre kattintva kapunk.

részletek -->>

Forrás: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad parádi telepe

 

Tájékoztatás filmforgatásról, lezárásról

2020-08-12 12:51:15
FIGYELEM !
Tájékoztatásul közöljük, hogy az Apc-Széleskő tengerszem kirándulóhely 2020. augusztus 15-én (szombaton)(kedvezőtlen időjárás esetén 16-án vasárnap) filmforgatás miatt lezárásra kerül. Kérjük a helyszín közelében lakókat az információ megosztására. Az erdő látogatók megértését ez úton is köszönjük !

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Útlezárás a Felső-Mátrában!

2020-07-17 09:35:27
Értesítjük a Felső-Mátrába látogatókat, hogy 2020. július 19-én (vasárnap) az ORB (Magyar Országos Rallye Bajnokság) első futama megrendezésre kerül.
A verseny időtartama alatt 2020. július 19-én 07.30-tól 19.00 óráig a Mátraszentimre-Mátrakeresztes útszakasz teljes lezárására kerül sor.

A Felső-Mátrát a 24-es út irányából, Galyatetőn át lehet megközelíteni (Bagolyirtás és Fallóskút kivételével).
 

Gyöngyös turisztikai vonzerővel gazdagodott

2020-05-29 15:11:14
A Szent Bertalan templom száz éve várt toronysisak rekonstrukciója mellett új turisztikai vonzerővel is gazdagodott a város

A Gyöngyös jelképeként is ismert Szent Bertalan-templom tetőzete egy 1917-es tűzvész során semmisült meg, azóta a templomot ideiglenes kupolák fedték. Az eredetileg 1756-ban átadott barokk templom felújításának eredményeként egy „új turisztikai vonzerő” is létrejött a városban.
A Szent Bertalan-templom toronysisakjai a „Kulturális és aktív turizmus fejlesztése Gyöngyösön” elnevezésű projekt keretében nyerték vissza eredeti pompájukat. A beruházás részeként látványlift és kilátó épült a templom déli tornyában, a plébánia épületében pedig vallásturisztikai látogatóközpontot és kávézót alakítottak ki.
A beruházás részeként újulhatott meg a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút, amely a gyöngyösi Szent Bertalan templom, a mátrafüredi Keresztelő Szent János templom összeköttetését, valamint a Mária út mátrafüredi kapcsolatának erősítését szolgálja.

Mátra - A felújított Szent Bertalan templom


Mátra - Szent Bertalan vallásturisztikai látogatóközpont

Forrás: Tourinform Gyöngyös

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére