2021. január 28. csütörtök (04. hét) van, köszöntjük Karola, Károly nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon előforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Észak-Mátrai Ökoturisztikai Központ

2021-01-21 14:52:38
A projekt keretében Szuha községben egy Észak-Mátrai Ökoturisztikai Központ valósult meg. Célja, hogy Szuha település aktívan bekapcsolódhasson a Mátra Nyugati Kapuja turisztikai projektbe, a Mátrafüred – Sástó – Kékestető – Galyatető - Mátraszentimre turisztikai útvonalon, illetve attrakció-lánc meghosszabbításával létrejöjjön a Mátrai Körtúra, mint turisztikai kínálati elem. A Mátrai Körtúra koncepciója az, hogy a Mátra desztinációba érkező turisták az M3 autópályán Hatvannál lehajtva közelítsék meg a Mátrát.
A községben a faluház felújításra került, interaktív bemutatóhellyé és rendezvénytérré alakult át. A fejlesztés által az épület ökoturisztikai fogadóépület, látogatóközpont funkciót kapott, amelyben interaktív elemek, játékok kerültek telepítésre annak érdekében, hogy a Mátrába kiránduló egyéni turisták és csoportok fogadására alkalmas tér alakuljon ki, amelyet aktív játszóházi, szabadidős elemek egészítenek ki.
A fejlesztés során közvetlen cél volt a turisztikai hasznosításhoz szükséges fogadási feltételek kialakítása és fejlesztése: látogatóközpont, többfunkciós bemutatótér kialakítása, fejlesztése, kapcsolódó épületállomány turisztikai, kulturális célú fenntartható fejlesztése, élményelemeket jelentő technikai fejlesztések, interaktív bemutatási formák kialakítása. A térség turisztikai kínálatának kiegészítése és színesítése, színvonalának emelése, hálózati jelleg, illetve a turisztikai szolgáltatások komplexitásának erősítése is prioritást élvezett.
A Széchenyi2020 program keretében megvalósult beruházás célja összefoglalóan az értékmegőrzés és értéknövelés, fenntartható turisztikai célú hasznosítás látogatóbarát és interaktív elemek, interpretációs módszerek alkalmazásával a projektelemek mindegyikében. A projektnek köszönhetően a fejlesztett attrakció tervezett látogatószáma legalább évi 875 fő, a fenntartási időszak végéig 4.375 fő.

Forrás: Szuha község Önkormányzata

 

A Cifra Istálló újra látogatható

2020-09-22 18:55:28
Megismerhetünk 9 magyar lófajtát, melyek méltó helyet kaptak a különleges márvány burkolatú istállóban.
Új szolgáltatás a lovaskocsikázás, mely saját tenyésztesű lipicai lovakkal történik festői környezetben.

Az árakról, a nyitvatartásról bővebb információt a linkre kattintva kapunk.

részletek -->>

Forrás: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad parádi telepe

 

Tájékoztatás filmforgatásról, lezárásról

2020-08-12 12:51:15
FIGYELEM !
Tájékoztatásul közöljük, hogy az Apc-Széleskő tengerszem kirándulóhely 2020. augusztus 15-én (szombaton)(kedvezőtlen időjárás esetén 16-án vasárnap) filmforgatás miatt lezárásra kerül. Kérjük a helyszín közelében lakókat az információ megosztására. Az erdő látogatók megértését ez úton is köszönjük !

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Útlezárás a Felső-Mátrában!

2020-07-17 09:35:27
Értesítjük a Felső-Mátrába látogatókat, hogy 2020. július 19-én (vasárnap) az ORB (Magyar Országos Rallye Bajnokság) első futama megrendezésre kerül.
A verseny időtartama alatt 2020. július 19-én 07.30-tól 19.00 óráig a Mátraszentimre-Mátrakeresztes útszakasz teljes lezárására kerül sor.

A Felső-Mátrát a 24-es út irányából, Galyatetőn át lehet megközelíteni (Bagolyirtás és Fallóskút kivételével).
 

Gyöngyös turisztikai vonzerővel gazdagodott

2020-05-29 15:11:14
A Szent Bertalan templom száz éve várt toronysisak rekonstrukciója mellett új turisztikai vonzerővel is gazdagodott a város

A Gyöngyös jelképeként is ismert Szent Bertalan-templom tetőzete egy 1917-es tűzvész során semmisült meg, azóta a templomot ideiglenes kupolák fedték. Az eredetileg 1756-ban átadott barokk templom felújításának eredményeként egy „új turisztikai vonzerő” is létrejött a városban.
A Szent Bertalan-templom toronysisakjai a „Kulturális és aktív turizmus fejlesztése Gyöngyösön” elnevezésű projekt keretében nyerték vissza eredeti pompájukat. A beruházás részeként látványlift és kilátó épült a templom déli tornyában, a plébánia épületében pedig vallásturisztikai látogatóközpontot és kávézót alakítottak ki.
A beruházás részeként újulhatott meg a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút, amely a gyöngyösi Szent Bertalan templom, a mátrafüredi Keresztelő Szent János templom összeköttetését, valamint a Mária út mátrafüredi kapcsolatának erősítését szolgálja.

Mátra - A felújított Szent Bertalan templom


Mátra - Szent Bertalan vallásturisztikai látogatóközpont

Forrás: Tourinform Gyöngyös

 

Ásványgyűjtő túrák újra

2020-05-13 18:11:44
Örömmel jelentjük be, hogy az országos korlátozások enyhítése mellett májusban elindítjuk ásványgyűjtő túráinkat!

2020. május 17.: Parádfürdő, Fehér-kő és Hosszú-bérc

Találkozó: 10:00-kor a kórház mögött.Innen egy 15 perc séta után érkezünk meg a Fehér-kőhöz, ahol az Egyesség-táró melletti kibúvásnál gyűjtünk.
Fél-egy óra múlva továbbindulunk az Ilona-völgybe, ahol a Hosszú-bérc előtti réten parkolunk le. Innen 1 perc sétával érjük el az egykori timsós külfejtést. Tervezett gyűjtési idő itt 1 óra.
részletek -->>

Forrás: Ásványok Háza Gyöngyösoroszi

 

Szigorítás a Felső-Mátrában május 1-jére és hétvégére

2020-05-01 08:58:32

SZIGORÍTÁS A FELSŐ-MÁTRÁBAN

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

MÉG ÉRVÉNYBEN VANMindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (tömegközlekedés során is)

A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólagosan alapos indokkal kerülhet sor.

FONTOS!

MARADJ OTTHON!A Felső-Mátra vonatkozásában az ide érkező turisták kirándulási szándéka nem minősül alapos indoknak.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat. Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Polgármesterként az alábbi szigorító intézkedéseket hozom:
  • 2020. május 1. napján 08.00 órától 2020. május 3. napján 24.00 óráig
  • Lezárásra kerülnek az önkormányzati tulajdonban lévő nagyobb közterületek (játszóterek, parkok, labdarúgó pálya).
  • Lezárásra kerül minden önkormányzati tulajdonban lévő parkoló.
  • Lezárásra kerül Bőgős-rét.


Tájékoztatunk Mindenkit, hogy a Felső-Mátrában a vendéglátó egységek, szállodák zárva vannak, a szolgáltatások szünetelnek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az esetlegesen út mentén parkoló gépjárművek esetében a KRESZ szabályok betartását a rendőrség szigorúan ellenőrizni fogja, szükség esetén megfelelő intézkedéseket tesz.

Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.Mátraszentimre, 2020. május 1.


Köszönettel:

Előházi Péter s.k.
polgármester

Forrás: www.matraszentimre.hu
 

Közlemény a Felső-Mátra 2020. április 25-ei hétvégi látogatására vonatkozóan

2020-04-25 08:40:41

KÖZLEMÉNY
a FELSŐ-MÁTRA hétvégi látogatására vonatkozóan
valamint a kesztyű és maszk viseléséről GYÖNGYÖSön
NE FELEDJÜK!A kijárási korlátozás a Kormány által határozatlan ideig meghosszabbításra került.
  • Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (tömegközlekedés során is)
  • A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólagosan alapos indokkal kerülhet sor.

FONTOS!
MARADJ OTTHON!A Felső-Mátra vonatkozásában az ide érkező turisták kirándulási szándéka nem minősül alapos indoknak.A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat.

Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Tájékoztatunk Mindenkit, hogy a Felső-Mátrában a vendéglátó egységek (kivéve kiszállításra), a szállodák zárva vannak, a szolgáltatásaik szünetelnek.


Gyöngyösi szigorítások

Dr. Korma Katalin Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője megkeresésére tájékoztatjuk a Felső-Mátra településének lakosait és az ide látogatókat, hogy Hiesz György Gyöngyös Város Polgármesterének intézkedései értelmében a most következő hétvégén is
  • kötelező lesz Gyöngyös közterületein, valamint a boltokban a kesztyű és a szájmaszk, vagy ha ez nem áll rendelkezésre, akkor az arcot takaró sál használata,
  • szombaton és vasárnap ismét lezárják a Mátra összes parkolóját, Farkasmálytól Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán át egészen Kékestetőig,


Az óvintézkedés miatt hétvégén érvényben lévő helyi szabályok nem csak a gyöngyösiekre érvényesek, hanem a Gyöngyös környéki településekről a városba vásárolni érkezőkre is.
Az önkormányzat által rendeletbe is foglalt szabályok betartását a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai szombaton és vasárnapi is ellenőrizni fogják, illetve felhívják a figyelmet az intézkedés fontosságára.

Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.
Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.


Mátraszentimre, 2020. április 24.

Köszönettel:
Előházi Péter s.k.
polgármester

Forrás: Mátraszentimre hivatalos honlapja
 

FELHÍVÁS a FELSŐ-MÁTRA hétvégi látogatására vonatkozóan

2020-04-17 13:52:14

FELHÍVÁS

a FELSŐ-MÁTRA hétvégi látogatására vonatkozóan


NE FELEDJÜK!A kijárási korlátozás a Kormány által határozatlan ideig meghosszabbításra került.
  • Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (tömegközlekedés során is)
  • A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólagosan alapos indokkal kerülhet sor.


FONTOS!

MARADJ OTTHON!A Felső-Mátra vonatkozásában az ide érkező turisták kirándulási szándéka nem minősül alapos indoknak.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat.

Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Tájékoztatunk Mindenkit, hogy a Felső-Mátrában a vendéglátó egységek (kivéve kiszállításra), a szállodák zárva vannak, a szolgáltatásaik szünetelnek.


Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.


Forrás: https://matraszentimre.hu

Mátraszentimre, 2020. április 17.Köszönettel:

Előházi Péter s.k.

polgármester

Forrás: matraszentimre.hu

 

Szigorítás a Felső-Mátrában

2020-04-09 18:40:58
SZIGORÍTÁS A FELSŐ-MÁTRÁBAN

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

HATÁROZATLAN IDEIG

MEGHOSSZABBÍTÁSRA KERÜL


Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (tömegközlekedés során is)


A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólagosan alapos indokkal kerülhet sor.

FONTOS! MARADJ OTTHON!

A Felső-Mátra vonatkozásában az ide érkező turisták kirándulási szándéka nem minősül alapos indoknak.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat. Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Polgármesterként az alábbi szigorító intézkedéseket hozom a Húsvéti Ünnepek idejére:

2020. április 9. napján 18.00 órától 2020. április 13. napján 18.00 óráig

Lezárásra kerülnek az önkormányzati tulajdonban lévő nagyobb közterületek (játszóterek, parkok, labdarúgó pálya).


Lezárásra kerül minden önkormányzati tulajdonban lévő parkoló.


Lezárásra kerül Bőgős-rét.


Tájékoztatunk Mindenkit, hogy a Felső-Mátrában a vendéglátó egységek, szállodák zárva vannak, a szolgáltatások szünetelnek.


Felhívjuk a figyelmet, hogy az esetlegesen út mentén parkoló gépjárművek esetében a KRESZ szabályok betartását a rendőrség szigorúan ellenőrizni fogja, szükség esetén megfelelő intézkedéseket tesz.


Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.

Mátraszentimre, 2020. április 9.

Köszönettel:

Előházi Péter s.k.

polgármester

Forrás: www.matraszentimre.hu

Forrás: Mátraszentimre honlapja

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére