2024. május 20. hétfõ (21. hét) van, köszöntjük Bernát, Felícia nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Mátraszentimre

ÁsványmúzeumMagyarország legmagasabb településén, a festõi szépségû Mátraszentimrén nyitotta meg kapuit a Mátra Ásványház.
Ez a hely nem csupán egy ásványokat bemutató múzeum, létrehozói ennél komplexebb szolgáltatást kívánnak nyújtani. A kiállítás mellett ezért csiszoló mûhely, mikroszkóp használat, UV kamra, ásványgyûjtõ és aranymosó foglalkozások is szerepelnek az Ásványház repertoárjában.


A kiállítótér mintegy 150 m2-es.
A látogatók hazánkban egyedülálló módon bepillantást nyerhetnek a pincerészben kialakított ásványvágó-és csiszoló mûhely életébe is, ahol síkcsiszolatok, marokkövek és ékszerek készülnek.
Az Ásványház boltjában sokféle ásvány/ féldrágakõ ékszer, többek között ezek a helyben, kézzel készített ékszerek is megvásárolhatóak.
A múzeum a Magyarországról és Romániából származó ásványokon kívül szép kollekcióval rendelkezik a nagyvilágból is. A gyûjtemény bemutatása 3 teremben történik. A mikroásványok rejtett világa iránt érdeklõdõk a kihelyezett mikroszkópok segítségével tanulmányozhatják az apró csodákat. Az UV kamrában az ultraibolya fény hatására „világító ásványokra” csodálkozhatunk rá.

Az Ásványház iskolai csoportokat, napközis táborokat külön is fogad, számukra egész napos külön programokat szervezve, ahol a gyerekek olyan élményekben is részesülhetnek, mint például az aranymosás kipróbálása valódi aranymosó gépeken, vagy igazi aranymosó tállal.

Kicsik és nagyok egyaránt részt vehetnek szervezett ásványgyûjtõ túrákon, melyeket szakértõ geológus vezet, ezek a www.asvanytura.hu honlapon egész évben nyomon követhetõek, és bárki jelentkezhet rájuk.

A múzeum színes programjai akár több napos elfoglaltságot is nyújthatnak a Mátrában vendégeskedõ turisták számára.

Láss csodát! Hív a Mátra Ásványház!

Kiemelt mátrai szállás ajánlatok Mátraszentimre településen:
Szállás
Mátrai szállás ajánlatok Mátraszentimre településen
Étterem
Mátrai étterem ajánlatok Mátraszentimre településen


BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére