2019. november 15. péntek (46. hét) van, köszöntjük Adalbert, Lipót nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Apc

Szerepkör


Apc község Heves megyében, a Mátra hegyvonulatának dél felé elnyúló két hegye, a Somlyó és Kopasz lábánál, nagyobb területén a Zagyva folyó bal partján fekszik. Határát a Zagyva felezi, a nyugati felén folyik a Zagyvába a Szuha patak. Kelet felől Rózsaszentmártonnal, kis szakaszon Szücsivel, északon a Nógrád megyei Jobbágyival, részben Szarvasgedével és Palotáshalommal, délen pedig Lőrincivel, valamint Zagyvaszántóval és Petőfibányával határos.

A két folyót közvetlenül szegélyező terület jó minőségű, löszös, hordalékos termőföld, kiválóan alkalmas gabona, napraforgó, hüvelyes és pillangós takarmánynövények termesztésére. A Somlyó és a Kopasz hegyek vulkanikus talaja különösen a déli és nyugati lejtőin kínálja magát szőlő és gyümölcstermelésre, egyéb területeit erdő és gyep borítja. Közúton a főváros felől az M3-as autópályán át a 21. főközlekedési úton, vasúton a Budapest-Hatvan-Salgótarján vonalon közelíthető meg.

Étterem
Mátrai étterem ajánlatok Apc településen


BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATUNK

Teddy Relax&Privát Wellness Vendégház

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére