2023. december 3. vasárnap (48. hét) van, köszöntjük Ferenc, Olívia nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Apc

Szerepkör


Apc község Heves megyében, a Mátra hegyvonulatának dél felé elnyúló két hegye, a Somlyó és Kopasz lábánál, nagyobb területén a Zagyva folyó bal partján fekszik. Határát a Zagyva felezi, a nyugati felén folyik a Zagyvába a Szuha patak. Kelet felõl Rózsaszentmártonnal, kis szakaszon Szücsivel, északon a Nógrád megyei Jobbágyival, részben Szarvasgedével és Palotáshalommal, délen pedig Lõrincivel, valamint Zagyvaszántóval és Petõfibányával határos.

A két folyót közvetlenül szegélyezõ terület jó minõségû, löszös, hordalékos termõföld, kiválóan alkalmas gabona, napraforgó, hüvelyes és pillangós takarmánynövények termesztésére. A Somlyó és a Kopasz hegyek vulkanikus talaja különösen a déli és nyugati lejtõin kínálja magát szõlõ és gyümölcstermelésre, egyéb területeit erdõ és gyep borítja. Közúton a fõváros felõl az M3-as autópályán át a 21. fõközlekedési úton, vasúton a Budapest-Hatvan-Salgótarján vonalon közelíthetõ meg.

Étterem
Mátrai étterem ajánlatok Apc településen


BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére