2020. július 4. szombat (27. hét) van, köszöntjük Ulrik nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Sípályák a Mátrában

71. SzP2004.11.27. 00:42:06 
A pálya, a túrista út lezárása miatt célszerű volna egy mintapert inditani.
Van valaki, aki felválalja?
SzP


előzmény nincs
70. thredbo2004.11.26. 22:14:31 
a hóágyúk db-ja többnyitre nem több 3 millánál, a hószánok nagyjából annyiak mint egy jobb jetski 2-3-4 milla, a ratrakkal nemvok tisztában, ez lehet van 20 milla is talán hufban.
egy négyüléses építése ide min 500 milla hufba kerülne, függően, hogy fix négyest, vag levehetőt akarnak, meg milyen hosszan
előzmény nincs
69. Ert2004.11.26. 16:38:23 
3 milliárd????
nem csináltak "semmit" csak ugy csinálták mintha csináltak volna..a pálya szélesítés nem volt feltétlen szükséges szerintem. Én is és még sok száz vagy ezer sielő tanult meg ezen a pályán minden gond nélkül. két fabüfé nem kerül 3 milliérdba..vagy talán az a 3 DB hóágyó amit vettek és egy atrak gép? vagy a kb 10 motorosszán??? de idén már lesz fejlesztés! beléptető rendszer hogy ne lógjon mégsem be a MAGYAR. És addig volt jó amig volt konkurencia voltak síbuszok (volán) és maszek mikrobuszok. Amig a természet adta a havat addig lehetett sielni olcsóbban. Most is a természet adja mert hóágyúzva nincs és mégis pénzért mehetünk. Nem a sífelvonót kellene korszerűsíteni és akkor nem a buszora mennének az emberek? és hagyni a volánt konkurensnek ha jobb volna felvonó nem tolonganánk a buszon és nem várnánk annyit. tehát....a felvonót kell fejleszteni nem a beléptetőt a túristautra(sípálya) Ha a felvonó kapacitás nő sielés lesiklás mennyisége nő a felhasználóknak akkor nincs esélye a buszoknak nem? tehát nem kell félni hogy a fizető vendégek buszoznak és elhasználják a pályát (ha már gondozva lesz).

sizö
eddig a közútkezelő zárta le, most a "cég" emberei vigyázzák a "rendet". Csak saját síbusz és volán járat mehet be.
előzmény nincs
68. sizö2004.11.26. 15:20:26 
pontositsunk:
az utat a Közúti igazgatóság zérta le telenként, legalább 30 éve igy van ez....
előzmény nincs
67. Lesikló2004.11.26. 14:29:32 
Nem hiszem, hogy ez problémát jelentene bárhol is! Persze más az osztrák mentalitás, de azért a magyar sízők nem kicsinyesek. Persze akad néhány de kizárt dolog, hogy nagy tömegek csinálják ezt! Amúgy is kibirna naponta 5-10-szer fel sétálni a pályákon. Az autós sízésről pedig annyit, hogy kinek lesz arra energiája, hogy egész nap furikázzon 2-3 síelőt, ráadásul az is pénzbe kerül (benzin). Nem ezen fog megbukni egy beruházás, főleg egy 3 milliárdos! Egyébként is egy túra utvonalat, hogy lehet lezárni? Ugyanis a kékesi pálya szerepel az országos kék túra útvonalában! Az utakat tudomásom szerint nem a kékesi beruházók építették, így ezért elvileg nem zárhatnák le! Jobb ötlet lenne, ha inkább lifteket építenének (amúgy is megigérték), csak hát nem tartják a szavukat, pedig hát van 3 milliárd Forintjuk! (Vagy csak papíron?)
előzmény: 65. Schéder Tamás
66. Ert2004.11.26. 07:34:54 
Csak annyit hogy szentisvánban külön felvonós szánkópálya is lesz vagy van. ÉS eddig a kékesi pályáért csak annyit tettek hogy a meglévő edddig is működő sípályát kiszélesítették pár helyen, mintha annyira szükség lett volna rá.Építettek 2 "kocsmát"......ez beruházás? ezért kell szedni többezer Ft-ot?
előzmény nincs
65. Schéder Tamás2004.11.26. 07:13:49 
Bárhol Magyarországon a pályákat is fenn kell tartani. Ehhez bevétel kell. Osztákéknál eszébe sem jut senkinek, hogy gyalog menjen fel a pálya tetejére, vagy autóval, és ingyen sízzen (használja a karbantartott pályát) egész nap. Természetes a felvonóhasználat, amiben megfizeti a pályafenntartást is. A nálunk kialakult infrastruktura (az utak a hegytetöre vezetnek), lehetövé teszi ezt a "gyalog" sizét. Ne várja senki, hogy bárki tömegek ingyen sportolására a saját pénzéböl pályákat alakitson ki és tartson karban. Figyeljék meg, ez elöbb-utóbb probléma lesz Mátraszentistvánon is. Ezt saját tapasztalatból mondom. (plusz a szánkósokkal való harc, ill. nekik is megfelelö lehetöség biztositása, amit elvárnának, de természetesen térités nélkül !)
előzmény nincs
64. Don Carlos2004.11.25. 23:18:13 
Csak legyen egy kis égi áldás és minden baba lesz! :)
előzmény nincs
63. Big2004.11.25. 01:04:11 
Ez teljesen igy van ahogy mondod, talan ezen a modon meglehet a kekesieket nevelni!
En is megszeretnem dicserni a matraszentistvani tulajdonost Korosi Imret, a csaladjat, a honlap szerkesztot Korosi Gergot is! Latszik, hogy ez egy tisztesseges csapat! Csak igy tovabb! Udv.: Big
előzmény nincs
62. SzP2004.11.25. 00:10:10 
Idézet:
-\"És a gyöngyösi önkormányzat nem tesz ez ellen semmit?? Ugyanis ha jól tudom tőlük bérelték a területet? Ilyenre engedélyt csak az adhatott akit jól megfizettek ezért! \"-

Minden bizonnyal \"elvtársi összefonódás\" kapcsán alakult ki ez a helyzet.
Nem a sportolásra, kirándulásra, pihenésre vágyók megfelelő kiszolgálása a cél. Hanem a saját zsebek arcátlan megtömése.
Remélem hozzánk hasonlóan sokan bojkottlják távolmaradásukkal ezt a hozzáállást.
Ellehetetlenülés lesz a vége. Eltünnek a porondról az \"elvtársak\". Majd egy igazi válalkozó becsületes hozzáállással pár év alatt rendet és technikát teremt a pályára.

Mátraszentistváni pálya csodásan alakul. Minden dicséret a tulajdonosnak Imrének!

Üdv mindenkinek!

SzP
előzmény nincs
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére