2024. május 5. vasárnap (18. hét) van, köszöntjük Györgyi nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Sípályák a Mátrában

41. Simon Péter2004.03.05. 21:27:38 
Kedves Kicsi!
Nem vagyok síelõ, de néhány gondolatot megosztanék itt.
Tudomásom szerint a hóágyúk Kékesen azért nem mûködnek, mert nincs víz. A vezetékes víz ugyanis egyrészt kémiailag nem túl alkalmas mûhó készítésére, másrészt ugye a fõ cél az ivóvíz biztosítása. A Kékes környéki források nagy része egyébként be van kapcsolva az ivóvíz-ellátásba. A következõ szezonra ez a probléma valószínûleg meg lesz oldva.
A kékesi Déli sípálya sajnos az ország egyik legszerencsétlenebbül kialakított pályálya. Azért mondom ezt, mert gyakorlatilag nyugati irányba fut, így az erõs délutáni napsütés állandóan éri... Amikor építették, akkor még ez nem látszott nagy problémának, hiszen hóban sokkal gazdagabb telek voltak.
előzmény nincs
40. kicsi2004.03.05. 17:44:10 
Siralmas, hogy ennyit kell várni a sielésre! Hogyan éri meg ez valakinek is Kékesen!? Tapsikolunk 10-15 cm 'HÓ'-nak amit egy hétvége alatt legyalulunk a pályáról azután megint körömrágás hogy essen egy kis HÓ!!!??? HOL VAN AZ IGÉRT HÓÁGYÚ!!!!???? Északi szomszédainknál a napi síbérlet ára közel ennyibe ill. helyenként kevesebbe kerül mint a Mátrában, és ezért az összegért karbantartott hóágyúzott "zene" nélküli kultúrált szorakozást biztosítanak! Mi kerül ennyibe? A m1 televizíó MMM müsorában is feltették ezt a kérdést és megválaszolatlan maradt.A Mátrában egy hotelben 5nap fp.-val kb. 24E Ft ami még elfogatható de minek felmenni ha nincs HÓ! Nem hiszem el, hogy Mo.-gon nincs lehetõség hóágyúzott síközpont létrehozására.Novemberben mindenki arról beszélt milyen hihetettlen beruházás kezdödött a Kékesen, ebbõl csak a motoros-szánt ill. a hangos zenét lehet igazán érzékelni, minden más csak illúzió.
- /Ha valaki most azt válaszolja, hogy Mo. éghajlata nem teszi lehetõvé a téli sportok, sípályák üzemeltetési feltételeit akkor az nézzen magába és böngésszen a net-en, rájön az összefüggésekre. /
Pl. BP.-en a Normafánál tömöritett jégtörmelékbõl, amit a mûlyégpályáról szállítottak fel, egy klassz kis slide parkot csináltak! A park karácsony óta üzemel és köszöni szépen jól van, túl élt két 2 hetes meleget is (majdnem 20C volt) és csak egyszer lett frissítve. A Normafa ÉK-i irányú kb. 400m magasan elhelyezkedö lanka egy 2 milliós fõváros peremén. Megérte a fáradozást , majdnem 60 napja élvezhetjük az összezömitett "mûhó"szönyeget anékül hogy izgulnunk kellene ESIK VAGY NEM ESIK A HÓ!!!
előzmény nincs
39. Snowman2004.03.05. 17:37:47 
Nagyon örülök, hogy végre megkezdõdött a magyarországi sípályák fejlõdése, hiszen nagyon le voltunk-vagyunk maradva az "Osztrák színvonaltól"! De remélem, hogy ez változik! A héten Mátraszentistvánban voltam síelni, nagyon tetszett, nem volt sorban állás, jók voltak a pályák! A hétvégén valószínûleg Kékest is meglátogatjuk, majd megosztom véleményemet arról is ezen a fórumon!
előzmény nincs
38. Attila2004.03.02. 14:21:37 
Ami klasz: Örülök, hogy vannak akik fantáziát látnak ebben. Nagyon jó elképzelés a síterep létrehozása.
Ami kritikus: A kezelõ személyzetben akadnak akik nem megfelelõen viselkednek. Pedig õk azért vannak ott, hogy segítsenek, nem pedig azért, hogy kötekedjenek. A motoros szán tényleg eszméletlen büdös, és a hangos zene is zavaró ezen a nyugodt helyen. Képzeljétek el, aki ott próbál pihenni, vagy netán ott lakik.
Ami jó lenne: Több lift, hogy ne kelljen sokat sorba állni. És még valami, bár azt biztos nem itt kell kérni: kicsit gyakoribb hóesés :)
előzmény nincs
37. Péter2004.03.01. 14:40:13 
Szia!
Osztom a véleményedet!
Korábban már írtam errõl ebben a topickban.
(Ezek szerint nem csak én látom igy.)
Üdv: Péter
előzmény: 36. Snowy
36. Snowy2004.03.01. 01:21:01 
Hello, voltam Kélestetön. Dicséretre méltó, hogy elkezdték a fejlesztést. De még van elég tenni való. A pálya így még siralmas állapotban van (buckásabb, mint bár mely szántó). A jelenlevö személyzet minden, csak nem profi: sületlen gyermeteg módon robognak a motoros szánkókkal fel-alá zajjal és benzinbüzzel zavarván a sportolni és tiszta levegöt szeretöket. Hasonlóan nem szórakoztató, de zavaró az állandóan bömbölö, kihangosított "zene".
előzmény nincs
35. DSL2004.02.14. 22:30:43 
Nagyon örülök a fejlesztéseknek, remélem bejön ez az üzlet és nem megy csõdbe. Ha rajtam múlik akkor biztos nem, jövõre minden hétvégémet a Kékesen vagy Mátraszentistvánon fogom tölteni. Jó síelést/snowboardozást minden sporttársnak.
előzmény nincs
34. Lali2004.02.13. 21:17:04 
Én már próbáltamKékest! Nagyon tetszett! De voltam Mátraszentistvánban is ami még szebb volt!
előzmény nincs
33. Misa2004.02.12. 16:55:08 
Én nagyon ki akarom próbálni a feljújított déli pályát. Eddig csak a felsõ hüttét tudtam tesztelni, amikor fent voltam januárban, nem volt elég hó a sieléshez. Remélem még az idén lesz alkalam egyet sielni kékesen. Nagyon örülök, hogy végre beindult a fejlesztés.
előzmény nincs
32. :SDL2004.02.11. 14:40:57 
Végre esik a HÓÓÓ!!!!!!!!!!
Nemsokára síelhetünk!!!
előzmény nincs
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheted. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz One



GOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére