2024. május 20. hétfõ (21. hét) van, köszöntjük Bernát, Felícia nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Recsk

Nemzeti Emlékpark


A település határában mûködött a Recski Ércbánya, ahol réz- és más színesfém érceket bányásztak. Recsken hozta létre 1950-ben az Államvédelmi hatóság Magyarország kommunista kényszermunkatáborát. A Csákány-kõ kõbányájában a minimális létfeltételek között dolgoztatták folyamatosan az 1500 fogvatartottat, akiket bírósági ítélet nélkül deportáltak ide. A szovjet gulág-táborok mintájára szervezett munkatábor 1953-ban szûnt meg.
A Recski Nemzeti Emlékpark a híres-hírhedt recski kényszermunka tábor volt rabjainak állít emléket. Megtekinthetõ az õrtorony, a rabok elszállásolására épített barak, valamint a tábor szögesdrót kerítésének egy része. A Hely- és Bányászattörténeti Kiállítóhely 2000-ben került átadásra, a település és az itt élõ emberek életét évtizedeken keresztül meghatározó ércbányászat emlékeinek bemutatására. A kiállítóhely fotókon, ásványokon, bányagépeken, használati tárgyakon keresztül bemutatja a bányászat múltját napjainkig.

A kiállítóhely nyitva tartása:

Május 1-tõl szeptember 30-ig minden nap 9-17 óráig
Október 1-tõl április 30-ig szombaton és vasárnap 9-15 óráig

Téli idõszakban (október 1-tõl április 30-ig) a Tábor nyitva tartásával kapcsolatban Ivádi Attila gondnokot lehet keresni az alábbi telefonszámon:
+36 20 435 0581

A kiállítóhelyen jelképes, 300.- Ft-os belépõjegyet kell váltani, mellyel a Recski Szövetséget támogatják a kedves látogatók.
Recski lakosok számára a belépés ingyenes.

Szállás
Mátrai szállás ajánlatok Recsk településen
Étterem
Mátrai étterem ajánlatok Recsk településen


BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére