2021. október 16. szombat (41. hét) van, köszöntjük Gál nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?
Mátrai Csillagok
Éjszakai Teljesítménytúra
KiírásÚtvonalleírásÚtvonaladatokÚtvonaltérkép
TeljesítőkTöbbszörös telj.NévkeresőStatisztika
ÚtvonalfényképekTúrafényképekÉlménybeszámolókNevezés
 
Időpont: 2008.05.11.
 
MCSÉT rendezői beszámoló
 
Áldott szép Pünkösdnek gyönyörű idején talán soha nem látott még ennyi embert a gyöngyösi Sár-hegy, pláne nem hátizsákkal az éjszakába indulni. Történt ugyanis, hogy az V. Mátrai Csillagok Éjszakai Teljesítménytúra három távján összesen 1059-en neveztek, felülmúlva ezzel minden eddigi részvételi rekordot. Az időjárás nagyon kedvező volt, így nem volt meglepő, hogy ennyi embert, és főleg ennyi kisgyermekekkel jövő családot sikerült mozgásra csábítanunk. Sajnos azonban a nagy létszám fennakadásokat is okozott a Szent Anna-kápolnánál és a Kozmáry-kilátónál, azokon az ellenőrző állomásokon, ahol mindhárom táv áthaladt, itt a túrázóknak bizony percekig sorba kellett állniuk. Ezen apróbb kellemetlenség ellenére a célba a túrázók nagy többsége vidáman, kellemesen elfáradva érkezett meg.

Az oklevélen és a kitűzőn túl egy teljesítménytúrán szokatlan meglepetéssel is igyekeztünk elismerésünket kifejezni a hosszú táv ötszörös teljesítőinek, akik a túra emblémájával ellátott csiszolt üvegdíszt kaptak, melyet Kakuk György parádsasvári üvegcsiszoló mester készített. Az öt év alatt összesen 200 km-t teljesítők megérdemlik, hogy nevüket külön is megemlítsük: Benyovszky Péter (Gyöngyös), Hevér Gábor (Budapest), Józsa Tamásné (Gyöngyös), Kelemen Zoltán (Eger) és Szabó Tamás (Péteri).

Szintén említést érdemel még egy ifjú titán, a gyöngyösi Kiss Attila, aki 11 évesen a leggyorsabban teljesítette a 15 km-es távot, neki mindössze 1 órára és 35 percre volt szüksége ahhoz, hogy a célba érjen. Érdekességként említem, hogy testvére, Kiss Péter (1986) a leghosszabb táv (40 km) leggyorsabb eredményét futotta, őt 4:43-as idővel regisztráltuk.

Idén egy ember volt, aki nem elégedett meg a leghosszabb táv kihívásával, a karácsondi Tóth György mielőtt a hosszú távnak nekivágott volna, a 15 km-es távot is teljesítette.

A túra hagyományosan Pünkösd vasárnapján este kerül megrendezésre, ami jövőre május utolsó napjára esik, mikor is ismét nagy szeretettel várjuk a sötétben túrázni vágyókat Gyöngyösre.

Szőke György
Kékes Turista Egyesület

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére