2021. október 16. szombat (41. hét) van, köszöntjük Gál nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?
Mátrai Csillagok
Éjszakai Teljesítménytúra
KiírásÚtvonalleírásÚtvonaladatokÚtvonaltérkép
TeljesítőkTöbbszörös telj.NévkeresőStatisztika
ÚtvonalfényképekTúrafényképekÉlménybeszámolókNevezés
 
Időpont: 2007.05.27.
 
A negyedik átvirrasztott Pünkösd
 

Én nem tudom, hogy az emberek látnak-e jeleket. Jeleket az égen, vészjósló fellegek alakjában. Én láttam, s éppen ezért kevés indulóra számítottam a negyedjére megrendezett éjszakai túránk előtt. De a valóság és a számítás, mint szinte minden évben, most is fényévekkel kerülte el egymást. Hatalmas – szinte már kezelhetetlen – sorok kígyóztak a nevezési és indítási asztaloknál. 864 indulót regisztráltunk, ami bár szívet melengető, de egyúttal szinte hihetetlen, hogy ennyi ember érdeklődését sikerült felkelteni. Egyik évben sem voltak még ennyien, eddig legtöbben 2005-ben voltak, akkor 537-en indultak neki az éjszakának a három távon. Abban az évben a 40 km-es távon többen voltak, mint idén, igaz csupán 2 fővel, akkor 90-en, most 88-an indultak a legnagyobb távon. Természetesen legnépszerűbb most is a legrövidebb táv volt, azt 502 túrázó járta végig, míg a 25 km-es gyaloglást 274-en választották. Érdekességként említem meg, hogy idén senkinek nem jutott eszébe, hogy 15 km legyűrése után a 40 km-es távnak is nekiinduljon, amire eddig minden évben volt legalább egy példa. A rövid távon indulók még beértek eső előtt, a két hosszabb távot választók viszont nem voltak ilyen szerencsések, ők testközelből is megérezték, miként ér aranyat a májusi eső. Olykor-olykor kimentem a rajt-cél helynek otthont adó iskolából, hogy megnézzem: mennyire esik. Bizony esett rendesen, s csak reménykedni tudtam abban, hogy a túrázóknak néhány kilométerrel odébb kevesebb jut. A célba érők történetei a sűrű mennydörgésekről igen rémisztően hangzottak, de a kisebb megázásoktól eltekintve az időjárásra komolyabb kritika nem érkezett. A rövidtávon induló félezer emberre nem volt elég a kitűzőkészletünk, nekik postai úton juttatjuk el hamarosan e jól megérdemelt relikviát.


A túránkra készülve metszettünk és jelzéseket újítottunk fel a Rákóczi-turistaút Gyöngyöstől Mátrafüredig tartó részén, valamint túránk Mátrafüredtől Sástóig illetve az Őrlőműtől Gyöngyössolymosig tartó szakaszán. Szemetet is szedtünk azokon az útszakaszokon, amelyeket május 12-én a Tiszta Mátráért szemétgyűjtő túra nem érintett.


Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a túra szervezésében, lebonyolításában részt vett, önzetlen munkájuk sok száz embernek adott – reményeink szerint – maradandó élményt. Jövőre az ötödik, jubileumi rendezésre szeretnénk még színvonalasabbá, még emlékezetesebbé tenni éjszakai túránkat.Szőke György

Kékes Turista Egyesület

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére