2020. augusztus 9. vasárnap (32. hét) van, köszöntjük Emőd nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Maconka

Víztározó


Horgászat - Maconkai-víztározó
Halőr: 30 / 229-5177
Horgásztanya: 32 / 355-077
A napijegy ára: 2.750 Ft/nap
Nógrád megye legnagyobb felületű állóvize, a Mátra hegység lábainál 65 hektáron elterülő Maconkai-víztározó az elmúlt években már országosan is megalapozta hírnevét a horgászturizmus területén, köszönhetően halbőségének és csodálatos környezetének, valamint nem utolsósorban az előbbiek érdekében eddig végrehajtott - 220 millió forintot meghaladó értékű - fejlesztéseknek is.
A Budapestről is az M3 autópálya és a 21-es főút útvonalán bő egy óra alatt elérhető, szigetekkel tarkított, emelt szintű előtározóval, külön horgászható öblözetekkel és két versenypályával rendelkező impozáns tározó Bátonyterenye északi részén található a 23-as főút mentén. A napijegyeseknek közel 5 km-es partszakasz szabadon horgászható! Mivel ivóvízbázis is, vize tiszta, szennyeződésmentes, növény- és állatvilága igen gazdag.
A vízkezelő Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő és Sport -horgász Egyesület (BSHE) által célként kitűzött aktív, egyéni és családi pihenést, élményszerzést egyre jobban szolgálják a már bevezetett szolgáltatások: csónakos és éjszakai horgászat, parkolási, sátorozási és főzési lehetőség, sőt már versenyekre, baráti összejövetelekre elkülönített területek is bérelhetők. 2002-ben Maconka több nemzetközi és országos verseny, bajnokság színhelye is volt, igen nagy sikerrel. 2003-ban várhatóan megvalósul egy büfével bővített, korszerű horgásztanya is, így gyakorlatilag teljessé válik a kiszolgálás.
Mivel horgászvízről van szó, nézzünk még egy kicsit "a víz alá" is. Nos ebben a tekintetben kevés vetélytárs akadhat az országban, mivel a folyamatos állami támogatású pályázati programoknak köszönhetően kiemelkedően gazdag és változatos a halállomány és így a fogás is. Néhány jellemző szám: 35 halfaj, köztük különlegességek (compó, aranykárász, lapátméretű dévér, jász, kecsege, márna stb.) és több száz kg-ot meghaladó rekordlistás egyed. 2002-ben Maconkáról több mint 100 "óriáshal" szerepelt a magyar rekordlistákon, ezzel a tározó az ország (egyik) legeredményesebb természetes horgászvize. A több száz tagi horgász átlagfogása 60 kg körül mozog, és nem véletlen a jóval 2000 fölötti, folyamatosan bővülő vendégszám sem.
Feltétlenül megemlítendő még a külön tórészleten folyó rekordlistás horgásztatás, ahol egyszerre maximum 15 horgász küzdhet meg a sportszerűség jegyében a szinte kivétel nélkül rekordméretű halakkal.

Szállás
Mátrai szállás ajánlatok Maconka településen


BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére