2019. november 15. péntek (46. hét) van, köszöntjük Adalbert, Lipót nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Maconka

Víztározó


Horgászat - Maconkai-víztározó
Halőr: 30 / 229-5177
Horgásztanya: 32 / 355-077
A napijegy ára: 2.750 Ft/nap
Nógrád megye legnagyobb felületű állóvize, a Mátra hegység lábainál 65 hektáron elterülő Maconkai-víztározó az elmúlt években már országosan is megalapozta hírnevét a horgászturizmus területén, köszönhetően halbőségének és csodálatos környezetének, valamint nem utolsósorban az előbbiek érdekében eddig végrehajtott - 220 millió forintot meghaladó értékű - fejlesztéseknek is.
A Budapestről is az M3 autópálya és a 21-es főút útvonalán bő egy óra alatt elérhető, szigetekkel tarkított, emelt szintű előtározóval, külön horgászható öblözetekkel és két versenypályával rendelkező impozáns tározó Bátonyterenye északi részén található a 23-as főút mentén. A napijegyeseknek közel 5 km-es partszakasz szabadon horgászható! Mivel ivóvízbázis is, vize tiszta, szennyeződésmentes, növény- és állatvilága igen gazdag.
A vízkezelő Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő és Sport -horgász Egyesület (BSHE) által célként kitűzött aktív, egyéni és családi pihenést, élményszerzést egyre jobban szolgálják a már bevezetett szolgáltatások: csónakos és éjszakai horgászat, parkolási, sátorozási és főzési lehetőség, sőt már versenyekre, baráti összejövetelekre elkülönített területek is bérelhetők. 2002-ben Maconka több nemzetközi és országos verseny, bajnokság színhelye is volt, igen nagy sikerrel. 2003-ban várhatóan megvalósul egy büfével bővített, korszerű horgásztanya is, így gyakorlatilag teljessé válik a kiszolgálás.
Mivel horgászvízről van szó, nézzünk még egy kicsit "a víz alá" is. Nos ebben a tekintetben kevés vetélytárs akadhat az országban, mivel a folyamatos állami támogatású pályázati programoknak köszönhetően kiemelkedően gazdag és változatos a halállomány és így a fogás is. Néhány jellemző szám: 35 halfaj, köztük különlegességek (compó, aranykárász, lapátméretű dévér, jász, kecsege, márna stb.) és több száz kg-ot meghaladó rekordlistás egyed. 2002-ben Maconkáról több mint 100 "óriáshal" szerepelt a magyar rekordlistákon, ezzel a tározó az ország (egyik) legeredményesebb természetes horgászvize. A több száz tagi horgász átlagfogása 60 kg körül mozog, és nem véletlen a jóval 2000 fölötti, folyamatosan bővülő vendégszám sem.
Feltétlenül megemlítendő még a külön tórészleten folyó rekordlistás horgásztatás, ahol egyszerre maximum 15 horgász küzdhet meg a sportszerűség jegyében a szinte kivétel nélkül rekordméretű halakkal.

Szállás
Mátrai szállás ajánlatok Maconka településen


BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATUNK

Teddy Relax&Privát Wellness Vendégház

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére