2024. június 13. csütörtök (24. hét) van, köszöntjük Anett, Antal nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon elõforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Szigorítás a Felső-Mátrában

2020-04-09 18:40:58
SZIGORÍTÁS A FELSÕ-MÁTRÁBAN

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

HATÁROZATLAN IDEIG

MEGHOSSZABBÍTÁSRA KERÜL


Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (tömegközlekedés során is)


A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólagosan alapos indokkal kerülhet sor.

FONTOS! MARADJ OTTHON!

A Felső-Mátra vonatkozásában az ide érkező turisták kirándulási szándéka nem minősül alapos indoknak.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat. Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Polgármesterként az alábbi szigorító intézkedéseket hozom a Húsvéti Ünnepek idejére:

2020. április 9. napján 18.00 órától 2020. április 13. napján 18.00 óráig

Lezárásra kerülnek az önkormányzati tulajdonban lévő nagyobb közterületek (játszóterek, parkok, labdarúgó pálya).


Lezárásra kerül minden önkormányzati tulajdonban lévő parkoló.


Lezárásra kerül Bőgős-rét.


Tájékoztatunk Mindenkit, hogy a Felső-Mátrában a vendéglátó egységek, szállodák zárva vannak, a szolgáltatások szünetelnek.


Felhívjuk a figyelmet, hogy az esetlegesen út mentén parkoló gépjárművek esetében a KRESZ szabályok betartását a rendőrség szigorúan ellenőrizni fogja, szükség esetén megfelelő intézkedéseket tesz.


Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.

Mátraszentimre, 2020. április 9.

Köszönettel:

Előházi Péter s.k.

polgármester

Forrás: www.matraszentimre.hu

Forrás: Mátraszentimre honlapja

 

Újabb szálláslehetőség Recsken

2019-07-19 13:21:11
A 8 fő befogadására alkalmas Teddy Vendégház a Mátra északi lábánál helyezkedik el, festői környezetben, Recsken egy csendes mellékutcában a környéken és a településen egyedülálló privát wellness részleggel. Mi, a vendégház üzemeltetői és tulajdonosai, szerettünk volna egy olyan szálláshelyet létrehozni a Mátrában, ahova a vendég úgy érkezhet párjával, családjával vagy baráti társasággal, hogy az egész ott tartózkodása, szabadsága alatt úgy érezze, mintha a saját házában üdülne kötöttségek nélkül, szabadon. Ezt a célt szolgálja a kompletten felszerelt konyha-éléskamra, nappali, 2 szoba, fürdőszoba, a kertben a kerti sütögető, játszótér, hintaágy és szabadidős tevékenységekhez eszközök (bicikli, labda, csocsó stb).A különálló épületben levő privát wellness valódi kényeztetés a hétköznapokban, biztosítja vendégeink számára mindazt, amit a nagy szállodák wellness részlegében kedvelt időtöltésként megtalálunk (jakuzzi, szauna, sófal). A Teddy Vendégházban azonban csak a pihenő vendég rendelkezésére áll, sorbanállás nélkül és tömegmentesen, korlátlanul.
Legyen vendégünk és csatlakozzon a visszatérő és elégedett vendégeink táborához! 

Szilágyi Kinga
Teddy Vendégház
Relax & Privát Wellness
részletek -->>

Forrás: Teddy Vendégház

 

Új libegő a Mátrában, Sástón

2019-05-09 10:48:41
2019. május 10-én adják át a sástói Mátra libegőt, a Mátra legújabb attrakcióját. Az Oxygen Adrenalin Parkot és Sástót összekötő közel 500 m hosszú libegő a kalandpark nyitvatartási idejéhez igazodva tart nyitva, a tervek szerint tavasztól őszig.

A Mátrában az elmúlt években egyre több turista fordult meg, a térségben a vendégéjszakák száma mintegy félmillió, amit jelentős napi látogatóforgalom is kiegészít. A legtöbb látogató Gyöngyös irányából érkezik, így az 507 méteres magasságban fekvő Sástó a Mátra egyik fő kapuja, jelentős turistaforgalommal.

A 24-es sz. főút felett is átívelő libegő alsó állomása a sástói parkoló közelében, a felső állomása pedig az Oxygen Adrenalin Parkban van – ez utóbbi lesz az üzemeltető is. A mintegy 200 millió forintos beruházás önerőből, magánberuházásként valósult meg. A libegőről Sástó, Gyöngyös városa, tiszta időben az Alföld, de akár a Budapest környéki hegyek is láthatóak lesznek. A fejlesztés vonzerőn túlmutató szerepe, hogy a népszerű kirándulóhely parkolási gondjait is enyhíti, mivel a Sástón rendelkezésre álló szűkös kapacitás a közvetlen összeköttetésnek köszönhetően immáron kiegészül a felső állomásnál található nagy befogadóképességű parkolóval. A libegő továbbá kilátók összekapcsolására is szolgál, hiszen az alsó állomástól néhány perc sétára van a sástói kilátó, míg a felső állomástól nem messze található a Hanák Kolos kilátó.

A kötélpályán az utazási idő egy irányban 7 perc, az összesen 62 széken egyszerre 124 fő utazhat, ez óránként mintegy 480 fős kapacitást jelent. A libegő az Oxygen Adrenalin Parkból indul, melynek tengerszint feletti magassága 554 méter és a Sástói kemping mögé érkezik (504 m), így az utazási szintkülönbsége 50 méter. A kötél talajszinttől mért legnagyobb magassága eléri a 17 métert.

A működtetők remélik, hogy a sástói fejlesztésnek köszönhetően a Mátrába érkező új és visszatérő látogatók friss élményekkel gazdagodhatnak, növekszik az itt eltöltött tartózkodási idő, egyúttal a kényelmesebb és nagyobb kapacitású parkolás igénye is megoldódik a népszerű kirándulóhelyen.


Palik Tibor
az Oxygen Adrenalin Parkot üzemeltető Mátra Adrenalin Park Kft. ügyvezetője
 

Elkezdődött az Abasár község Önkormányzat épületének felújítása

2019-03-06 11:50:29
AZ AKADÁLYMENTES BEJÁRAT KIALAKÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES BONTÁSSAL ELKEZDÕDÖTT AZ ABASÁRI ÖNKORMÁNYZAT ÉPÜLETNEK FELÚJÍTÁSA. A TELEPÜLÉS A 44 339 000 FORINT TÁMOGATÁST NYERT A HIVATAL ENERGETIKAI MEGÚJÍTÁSÁRA, A „ENERGIATUDATOS ÖNKORMÁNYZATI MÛKÖDÉS - ABASÁR I.” CÍMÛ ÉS TOP-3.2.1-16-HE1-2017-00028 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETEIN BELÜL.

A felújítás során megújul az önkormányzat fűtésrendszere, kicserélik a fűtőtesteket. Új jó hőszigetelésű nyílászárókat építenek be a jelenlegi rossz állapotú ajtók és ablakok helyére. Tető- és oldalfali szigetelést kap az eddig hőszigetelés nélküli épület.

Az akadálymentes megközelíthetőség érdekében a jelenlegi Fő útról nyíló bejárat megszűnik. Helyette az udvarban nyitnak egy új, akadálymentes rámpával is ellátott bejáratot. Ennek köszönhetően a mozgáskorlátozottak mellett az idősek, valamint a babakocsival érkező ügyfelek is könnyedén, lépcső használat nélkül meg tudják közelíteni az épületet. A munkálatok az udvar átalakításával indultak február közepén és a nyílászárók cseréjével, a fűtéskorszerűsítéssel, valamint a belső akadálymentesítéssel folytatódik március folyamán. A teljes felújítás várhatóan a nyár közepéig valósul meg. A felújítással járó esetleges kellemetlenségekért vagy fennakadásokért szíves elnézésüket és türelmüket kérjük!

Forrás: Abasár Község Önkormányzata

 

Sétálj, Nyomozz, Játssz! - játék indult Mátraszentimrén.

2019-01-31 21:03:44
Vidám nyomozós játék várja Mátraszentimrére látogató gyerekeket és gyerekes családokat. Színes kis faházikók kerültek kihelyezésre a településen, melyek mindegyike vidám feladatot rejt. Segítségükkel kinyomozható, ki az a híresség, aki a faluba látogatott. Mindeközben felfedezhetik Mátraszentimrét.
A játékhoz szükséges menetlevél a szálláshelyeken, illetve a Mátra Ásványházban szerezhető be.

Résztvevő vendéglátó egységek:
  • Darázshegyi Panzió
  • Erdőszéli Vendégház
  • Havasi Gyopár Vendégház
  • Hotel Narád
  • Hotel Vadvirág
  • Kemencés Csárda
  • Kisbolt
  • Kulcsosház
  • Silver Apartmanhotel
  • Vargánya Étterem
 

Újabb elismerésben részesült az idén tízéves évfordulóját ünneplő High-Tech Sportok Bázisa

2019-01-21 20:56:19
Engedd meg, hogy ismét megosszuk Veled is legújabb örömhírünket, miszerint múlt héten átvehettük a Heves megye innovatőre 2018 díjat Egerben.

A cégekre, magánszemélyekre és külön fókusszal kifejezetten családokra is szakosodott, Mátrafüredről induló, ma már országosan, több mint 300 programmal jelenlévő cég hazánk egyik legnagyobb outdoor és indoor csapatépítő és tréning cégévé nőtte ki magát.

A HSB 2014-ben Gyöngyös város nívódíját is megkapta és a világ legnagyobb turisztikai portálján – a TripAdvisoron – 5 éve töretlenül első helyen áll, mint Magyarország legjobb vidéki attrakciója.

A Mátrában Mátrafüreden, a Normafánál Budapesten, a Balatonnál Hévízen és Balatonfüreden is központtal rendelkező HSB több tucat saját tervezésű készségfejlesztő programot alkotott az évek során, hitvallásában az innovációt, mint központi elemet a rendkívül gazdag programkínálat teljes spektrumában fontosnak tartja.

A HSB-re jellemző innovatív munka és befektetés eredménye, számos környezetbarát, extrém sporteszköz hazai megjelenése és beágyazása (sok esetben a világpremierrel egyidőben), valamint egy olyan újszerű módszertani struktúra a készségfejlesztésben, amitől a soft-skill tréning programok hatékonysága hatványozottan jobb lett.

A 2019-re is számos újdonságot kínáló vállalkozás a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara döntése alapján 2018-ban elnyerte a Heves Megyei Innovatőre Díjat.

A kamara elnöksége a High-Tech Sportok Bázisa vezetőjét, Ocela Tibort javasolta a díjra, az ágazat fejlődését szolgáló korszerű technológiák alkalmazása területén kifejtett tevékenységéért.

Forrás: HSB TEAM

 

Ünnep a Bányászokkal, új helyszín bevonásával, útlezárásokkal

2018-08-29 09:20:06
Jön szeptember első vasárnapja, de a bányásznap idén is az ezt megelőző szombaton, 1-jén lesz!
A programok délután kezdődnek. Újra városunk vendége lesz Márió, az Animal Cannibals, Kocsis Tibor, megismerhetjük a Zaporozsec együttest
és kitalálhatjuk, hogy milyen most a Compact Disco. A főműsort egy igazi doyen kapta: Deák Bill Gyula.

A vidámpark idén a Jókai úton lesz a körforgalom és a Huszár-szobor között.

A több mint 10 játék árnyékából azért hallhatjuk és láthatjuk a ledfalon a műsort, sőt lesz „lent” is büfé.

Az utak a belvárosban már péntek reggeltől le lesznek zárva, és ez kihat a kapcsolatban lévő sok kisutcára a Fő térig.

Kérjük szíves türelmüket és kérjük részvételüket jó szórakozást kívánva!
részletek -->>

Forrás: Radír Produkció

 

Teljes gőzzel indulhat a Mátravasút felújítása

2018-01-13 15:08:13
Már csak megsárgult képek, megkopott történetek mesélnek az első lóvontatású kocsikról és a nehéz rakományokat vontató tehervonatokról.
Sokan biztos meglepődnek rajta, de a 20. század első felében a kisvasút egyedüli célja a mátrai erdőkből származó faanyag és más nyersanyagok szállítása volt.
A teherautók tömeges megjelenésével ez a feladat egyre jobban háttérbe szorult és a turisztikai funkció vette át a fő szerepet.

Az EGERERDÕ Zrt. üzemeltetésében lévő Mátravasút a mai napig ezt a feladatot látja el, immáron két szárnyvonalon, ahol a vonatok Gyöngyös és Mátrafüred illetve Gyöngyös és Gyöngyössolymos-Szalajka-ház állomások között közlekednek.

Napjainkban a kisvasút a Mátra egyik fontos turisztikai attrakciója, melyet évről-évre egyre többen keresnek fel.
A növekvő létszámú utasközönség minőségi kiszolgálása érdekében nagy mértékű fejlesztések váltak szükségessé, melynek egy része már az elmúlt években megtörtént.

A Gyöngyös és Mátrafüred vonalon a végállomások korszerűsítése mellett a pályaszakasz rekonstrukciója is lezajlott.

2017-ben kisvasutas kollégáink kidolgozták a Mátravasút másik szárnyvonalának felújítási tervét, melyet a Földművelésügyi Minisztérium elfogadott.

A múlt év végén megkötött támogatási szerződésnek köszönhetően 2018-tól kezdődően közel 640 millió forintos kormányzati támogatás segítségével folytatódhat a Mátravasút felújítása.

A nyitott és BAX típusú kocsik, MK-48-as dízelmozdonyok és természetesen a Gyöngyöstől már-már elválaszthatatlan Gyöngyi gőzös is felújításra kerül. Külső megjelenésre nem változnak a szerelvények, de a belső átalakítások modernebb, környezetbarát működést tesznek majd lehetővé.

A gördülőállomány mellett természetesen a pálya egy része, több híd, megálló, átjáró is megújul két részletben.

Először a Gyöngyöstől Gyöngyössolymosig tartó pályaszakasz építési munkái történnek meg, majd a falu határától a Lajosházáig tartó vasúti vonal fejlesztésére kerül sor.
A közbeszerzési eljárás a közeljövőben indul, így várhatóan tavasszal már élesben folyhatnak a munkálatok. A felújítás idejében a Gyöngyös-Gyöngyössolymos-Szalajka-ház vonalon a közlekedés szünetel, az átmeneti kellemetlenségekért a lakosság megértését kérjük.

Bízunk benne, hogy fejlesztéseink hatására a Mátra turisztikai vonzereje tovább emelkedik és még több turista választja kisvonatainkat, hogy felfedezze a mátrai betyárok vadregényes táját.

Forrás: Egererdõ Zrt. sajtóközlemény

 

Gyakorlatozik a Felső-Mátrában a Katasztrófavédelem

2017-11-16 20:12:51
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) gyakorlata miatt 2017. november 18-án szombaton 8:00-16:00 óra között lezárják a mátraszentistváni elágazó (Bőgős-rét) és a Mátraszentimre bejárati út közötti útszakaszt.

Óránként rövid időre megnyitják ugyan a forgalom számára az érintett útszakaszt, így hosszabb utazási időre kell számítania az erre közlekedőknek.

Aki teheti kerülő úton közelítse meg az érintett mátrai településeket.

A gyakorlat ideje alatt Gyöngyös-Mátraháza irányából a 24-es számú főúton Galyatető, Mátraszentlászló és Mátraszentistván, míg Pásztó-Mátrakeresztes felől Mátraszentimre, Bagolyirtás és Fallóskút települések korlátozások nélkül elérhetők lesznek.

Kérik szíves türelmüket és megértésüket!

Forrás: Községi Önkormányzat, Mátraszentimre

 

Vizet vásárolnak a hógyártáshoz Mátraszentistvánban!

2017-01-09 10:49:38
A -19 fokos hidegben bizony a Mátrában elfagynak a patakok és a források. Ha hozzátesszük, hogy rendkívül száraz, csapadékmentes volt a december, már láthatjuk, hogy nem sok víz csurog a Sípark hóágyúihoz a csövekben. A pályakészítés azonban nem állhat meg. A sízők nagy lészáma megköveteli, hogy újabb sípályát nyissanak meg. A héten elkezdett, piros jelzésű, 650 méter hosszú pálya már majdnem kész. Ehhez azonban még legalább egy éjszakát működtetni kell a hóágyúkat. Az üzemeltető ezért úgy döntött, hogy 4500 köbméter ivóvizet vásárol. Ezzel a mennyiséggel a hiányzó hófelület szépen kipótolható. Az ivóvíz ugyan rendkívül drága, de a Síparknak mindig is az volt a legfontosabb, hogy a sízők a jó hó és a csúszás élményével gazdagabban térjenek haza.
Az aktuális hóhelyzetről és a nyitva tartó pályákról a www.sipark.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ha már a hógyártásról írunk, akkor muszáj megemlíteni, hogy ebben a hidegben nem csak hóágyúval készülhet hó. Tegnap a Hóhatár Hütte teraszáról forró vizet öntöttek ki, amely a levegővel érintkezésbe lépve azonnal kikristályosodott. Nos, ez is hó. Íme erről egy felvétel:
https://www.youtube.com/watch?v=jCBzHswmNzM

Forrás: Sípark

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére