2023. március 27. hétfõ (13. hét) van, köszöntjük Hajnalka nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon elõforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Elkezdődött az Abasár község Önkormányzat épületének felújítása

2019-03-06 11:50:29
AZ AKADÁLYMENTES BEJÁRAT KIALAKÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES BONTÁSSAL ELKEZDÕDÖTT AZ ABASÁRI ÖNKORMÁNYZAT ÉPÜLETNEK FELÚJÍTÁSA. A TELEPÜLÉS A 44 339 000 FORINT TÁMOGATÁST NYERT A HIVATAL ENERGETIKAI MEGÚJÍTÁSÁRA, A „ENERGIATUDATOS ÖNKORMÁNYZATI MÛKÖDÉS - ABASÁR I.” CÍMÛ ÉS TOP-3.2.1-16-HE1-2017-00028 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETEIN BELÜL.

A felújítás során megújul az önkormányzat fűtésrendszere, kicserélik a fűtőtesteket. Új jó hőszigetelésű nyílászárókat építenek be a jelenlegi rossz állapotú ajtók és ablakok helyére. Tető- és oldalfali szigetelést kap az eddig hőszigetelés nélküli épület.

Az akadálymentes megközelíthetőség érdekében a jelenlegi Fő útról nyíló bejárat megszűnik. Helyette az udvarban nyitnak egy új, akadálymentes rámpával is ellátott bejáratot. Ennek köszönhetően a mozgáskorlátozottak mellett az idősek, valamint a babakocsival érkező ügyfelek is könnyedén, lépcső használat nélkül meg tudják közelíteni az épületet. A munkálatok az udvar átalakításával indultak február közepén és a nyílászárók cseréjével, a fűtéskorszerűsítéssel, valamint a belső akadálymentesítéssel folytatódik március folyamán. A teljes felújítás várhatóan a nyár közepéig valósul meg. A felújítással járó esetleges kellemetlenségekért vagy fennakadásokért szíves elnézésüket és türelmüket kérjük!

Forrás: Abasár Község Önkormányzata

 

Sétálj, Nyomozz, Játssz! - játék indult Mátraszentimrén.

2019-01-31 21:03:44
Vidám nyomozós játék várja Mátraszentimrére látogató gyerekeket és gyerekes családokat. Színes kis faházikók kerültek kihelyezésre a településen, melyek mindegyike vidám feladatot rejt. Segítségükkel kinyomozható, ki az a híresség, aki a faluba látogatott. Mindeközben felfedezhetik Mátraszentimrét.
A játékhoz szükséges menetlevél a szálláshelyeken, illetve a Mátra Ásványházban szerezhető be.

Résztvevő vendéglátó egységek:
  • Darázshegyi Panzió
  • Erdőszéli Vendégház
  • Havasi Gyopár Vendégház
  • Hotel Narád
  • Hotel Vadvirág
  • Kemencés Csárda
  • Kisbolt
  • Kulcsosház
  • Silver Apartmanhotel
  • Vargánya Étterem
 

Újabb elismerésben részesült az idén tízéves évfordulóját ünneplő High-Tech Sportok Bázisa

2019-01-21 20:56:19
Engedd meg, hogy ismét megosszuk Veled is legújabb örömhírünket, miszerint múlt héten átvehettük a Heves megye innovatőre 2018 díjat Egerben.

A cégekre, magánszemélyekre és külön fókusszal kifejezetten családokra is szakosodott, Mátrafüredről induló, ma már országosan, több mint 300 programmal jelenlévő cég hazánk egyik legnagyobb outdoor és indoor csapatépítő és tréning cégévé nőtte ki magát.

A HSB 2014-ben Gyöngyös város nívódíját is megkapta és a világ legnagyobb turisztikai portálján – a TripAdvisoron – 5 éve töretlenül első helyen áll, mint Magyarország legjobb vidéki attrakciója.

A Mátrában Mátrafüreden, a Normafánál Budapesten, a Balatonnál Hévízen és Balatonfüreden is központtal rendelkező HSB több tucat saját tervezésű készségfejlesztő programot alkotott az évek során, hitvallásában az innovációt, mint központi elemet a rendkívül gazdag programkínálat teljes spektrumában fontosnak tartja.

A HSB-re jellemző innovatív munka és befektetés eredménye, számos környezetbarát, extrém sporteszköz hazai megjelenése és beágyazása (sok esetben a világpremierrel egyidőben), valamint egy olyan újszerű módszertani struktúra a készségfejlesztésben, amitől a soft-skill tréning programok hatékonysága hatványozottan jobb lett.

A 2019-re is számos újdonságot kínáló vállalkozás a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara döntése alapján 2018-ban elnyerte a Heves Megyei Innovatőre Díjat.

A kamara elnöksége a High-Tech Sportok Bázisa vezetőjét, Ocela Tibort javasolta a díjra, az ágazat fejlődését szolgáló korszerű technológiák alkalmazása területén kifejtett tevékenységéért.

Forrás: HSB TEAM

 

Ünnep a Bányászokkal, új helyszín bevonásával, útlezárásokkal

2018-08-29 09:20:06
Jön szeptember első vasárnapja, de a bányásznap idén is az ezt megelőző szombaton, 1-jén lesz!
A programok délután kezdődnek. Újra városunk vendége lesz Márió, az Animal Cannibals, Kocsis Tibor, megismerhetjük a Zaporozsec együttest
és kitalálhatjuk, hogy milyen most a Compact Disco. A főműsort egy igazi doyen kapta: Deák Bill Gyula.

A vidámpark idén a Jókai úton lesz a körforgalom és a Huszár-szobor között.

A több mint 10 játék árnyékából azért hallhatjuk és láthatjuk a ledfalon a műsort, sőt lesz „lent” is büfé.

Az utak a belvárosban már péntek reggeltől le lesznek zárva, és ez kihat a kapcsolatban lévő sok kisutcára a Fő térig.

Kérjük szíves türelmüket és kérjük részvételüket jó szórakozást kívánva!
részletek -->>

Forrás: Radír Produkció

 

Teljes gőzzel indulhat a Mátravasút felújítása

2018-01-13 15:08:13
Már csak megsárgult képek, megkopott történetek mesélnek az első lóvontatású kocsikról és a nehéz rakományokat vontató tehervonatokról.
Sokan biztos meglepődnek rajta, de a 20. század első felében a kisvasút egyedüli célja a mátrai erdőkből származó faanyag és más nyersanyagok szállítása volt.
A teherautók tömeges megjelenésével ez a feladat egyre jobban háttérbe szorult és a turisztikai funkció vette át a fő szerepet.

Az EGERERDÕ Zrt. üzemeltetésében lévő Mátravasút a mai napig ezt a feladatot látja el, immáron két szárnyvonalon, ahol a vonatok Gyöngyös és Mátrafüred illetve Gyöngyös és Gyöngyössolymos-Szalajka-ház állomások között közlekednek.

Napjainkban a kisvasút a Mátra egyik fontos turisztikai attrakciója, melyet évről-évre egyre többen keresnek fel.
A növekvő létszámú utasközönség minőségi kiszolgálása érdekében nagy mértékű fejlesztések váltak szükségessé, melynek egy része már az elmúlt években megtörtént.

A Gyöngyös és Mátrafüred vonalon a végállomások korszerűsítése mellett a pályaszakasz rekonstrukciója is lezajlott.

2017-ben kisvasutas kollégáink kidolgozták a Mátravasút másik szárnyvonalának felújítási tervét, melyet a Földművelésügyi Minisztérium elfogadott.

A múlt év végén megkötött támogatási szerződésnek köszönhetően 2018-tól kezdődően közel 640 millió forintos kormányzati támogatás segítségével folytatódhat a Mátravasút felújítása.

A nyitott és BAX típusú kocsik, MK-48-as dízelmozdonyok és természetesen a Gyöngyöstől már-már elválaszthatatlan Gyöngyi gőzös is felújításra kerül. Külső megjelenésre nem változnak a szerelvények, de a belső átalakítások modernebb, környezetbarát működést tesznek majd lehetővé.

A gördülőállomány mellett természetesen a pálya egy része, több híd, megálló, átjáró is megújul két részletben.

Először a Gyöngyöstől Gyöngyössolymosig tartó pályaszakasz építési munkái történnek meg, majd a falu határától a Lajosházáig tartó vasúti vonal fejlesztésére kerül sor.
A közbeszerzési eljárás a közeljövőben indul, így várhatóan tavasszal már élesben folyhatnak a munkálatok. A felújítás idejében a Gyöngyös-Gyöngyössolymos-Szalajka-ház vonalon a közlekedés szünetel, az átmeneti kellemetlenségekért a lakosság megértését kérjük.

Bízunk benne, hogy fejlesztéseink hatására a Mátra turisztikai vonzereje tovább emelkedik és még több turista választja kisvonatainkat, hogy felfedezze a mátrai betyárok vadregényes táját.

Forrás: Egererdõ Zrt. sajtóközlemény

 

Gyakorlatozik a Felső-Mátrában a Katasztrófavédelem

2017-11-16 20:12:51
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) gyakorlata miatt 2017. november 18-án szombaton 8:00-16:00 óra között lezárják a mátraszentistváni elágazó (Bőgős-rét) és a Mátraszentimre bejárati út közötti útszakaszt.

Óránként rövid időre megnyitják ugyan a forgalom számára az érintett útszakaszt, így hosszabb utazási időre kell számítania az erre közlekedőknek.

Aki teheti kerülő úton közelítse meg az érintett mátrai településeket.

A gyakorlat ideje alatt Gyöngyös-Mátraháza irányából a 24-es számú főúton Galyatető, Mátraszentlászló és Mátraszentistván, míg Pásztó-Mátrakeresztes felől Mátraszentimre, Bagolyirtás és Fallóskút települések korlátozások nélkül elérhetők lesznek.

Kérik szíves türelmüket és megértésüket!

Forrás: Községi Önkormányzat, Mátraszentimre

 

Vizet vásárolnak a hógyártáshoz Mátraszentistvánban!

2017-01-09 10:49:38
A -19 fokos hidegben bizony a Mátrában elfagynak a patakok és a források. Ha hozzátesszük, hogy rendkívül száraz, csapadékmentes volt a december, már láthatjuk, hogy nem sok víz csurog a Sípark hóágyúihoz a csövekben. A pályakészítés azonban nem állhat meg. A sízők nagy lészáma megköveteli, hogy újabb sípályát nyissanak meg. A héten elkezdett, piros jelzésű, 650 méter hosszú pálya már majdnem kész. Ehhez azonban még legalább egy éjszakát működtetni kell a hóágyúkat. Az üzemeltető ezért úgy döntött, hogy 4500 köbméter ivóvizet vásárol. Ezzel a mennyiséggel a hiányzó hófelület szépen kipótolható. Az ivóvíz ugyan rendkívül drága, de a Síparknak mindig is az volt a legfontosabb, hogy a sízők a jó hó és a csúszás élményével gazdagabban térjenek haza.
Az aktuális hóhelyzetről és a nyitva tartó pályákról a www.sipark.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ha már a hógyártásról írunk, akkor muszáj megemlíteni, hogy ebben a hidegben nem csak hóágyúval készülhet hó. Tegnap a Hóhatár Hütte teraszáról forró vizet öntöttek ki, amely a levegővel érintkezésbe lépve azonnal kikristályosodott. Nos, ez is hó. Íme erről egy felvétel:
https://www.youtube.com/watch?v=jCBzHswmNzM

Forrás: Sípark

 

Megérkezett a fagy, elindultak a hóágyúk a Síparkban

2016-12-15 09:21:57
A felső-mátrai falvak ölelésében, kedden ismét beköszöntött a fehér tél. Ez a legjobb hír a síelés szerelmeseinek, mert a tervek szerint szombaton (2016. december 17-én) megkezdődik a 2016/2017-es síszezon Mátraszentistvánban! Ez az a pályarendszer, ahol 18 hóágyú dolgozik a hóbiztos lejtőkért. Amennyiben a hideg órák száma is kedvezően alakul a hógyártáshoz, akár fél méteres hóvastagsággal megnyílik a Sípark felső részén az 5-ös és 6-os pálya, a SíoktatóPark, és a hozzájuk tartozó síliftek.
Hó már biztosan lesz és ahogy lenni szokott nyitási kedvezménnyel startol a síszezon! Az első napon 50% jegyár kedvezménnyel kedveskednek a szezon első lesiklóinak! *
A kíváncsi szemek már most a pályát figyelhetik a folyamatosan működő webkamerákon, ahol a hideg érkeztével, az átszűrődő nap fényében csillogó hó készítésének lehetnek szemtanúi.

*Az AKCIÓ részletei: a kedvezmény kizárólag a nyitási napon, az előszezoni napi és félnapos jegyekre érvényes, illetve azok kedvezményes típusaira (diák, gyerek, nyugdíjas, nagycsaládos) is igénybe vehető. A kedvezmény a többnapos, esti sízés vagy szezon bérleteire nem érvényesíthető! A Sípark érvényes jegyárai megtalálhatóak a Sípark weboldalán: http://www.sipark.hu

Forrás: Sípark sajtó

 

Útlezárás Eger Rallye miatt

2016-03-05 10:16:15
A LAROCO Motorsport Egyesület 2016. április 02-án szombaton, idén tizenegyedik alkalommal ad otthont az Eger Rallye Bajnokság futamának az Eger Rallye autóversenynek.
A rendezvény miatt 2016. április 02-án Galyatető, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Mátraszentimre, Bagolyirtás és Fallóskút települést csak Pásztó-Mátrakeresztes irányából lehetséges megközelíteni.
A gyorsasági szakasz lebonyolítása miatt a Galyatető-Mogyorós-orom - Mátra-nyereg (24-es út és 2408-as út kereszteződése) közötti útszakasz teljes egészében lezárásra kerül 2016. április 02-án szombaton 08.00 órától várhatóan 17.00 óráig.

A szervező bizottság

Forrás: LAROCO Motorsport Egyesület

 

Sástó

2016-02-18 15:10:05
Mátrafüred, és Mátraháza között helyezkedik el hazánk legmagasabban fekvő mesterséges tava.
Az 53 m magas kilátó teraszairól gyönyörű kilátás tárul elénk.
Nyáron csónakázni, télen korcsolyázni lehet a tavon, az interaktív „Béka-tanösvény” egészen Farkaskút-forrásig viszi a látogatót, bemutatva Sástó természeti környezetét, állat- és növényvilágát. A tó északi oldalán a nagyréten játszótér, pihenőpadok, tűzrakóhely áll a turisták rendelkezésére.
részletek -->>

Forrás: Városgondozási Zrt., Sástó Turisztikai Központ és Komplexum

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére