2024. július 21. vasárnap (29. hét) van, köszöntjük Dániel, Daniella nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Bátonyterenye

Bemutatkozás


Tengerszint feletti magassága: 180 - 250 m
A 21-es fõút mentén elhelyezkedõ Bátonyterenye Kisterenye, Nagybátony, Maconka és Szúpatak települések összevonásával jött létre, városi rangot 1989-ben kapott. A térség már a bronzkor második felében is lakott volt. Az igazi fejlõdést az 1860-as évek elején elkezdett szénbányászat hozta meg, ami egészen az 1990-es évekig meghatározó iparág volt, és nyomait máig számos helyen fellelhetjük.
A város területe 53,69 km2, lakóinak száma 15 207 fõ. Földrajzi fekvése kedvezõ, a 21-es és a 23-as fõközlekedési útvonalak csomópontjában helyezkedik el, Budapesttõl 100 kilométerre. Keleti-északkeleti irányban Eger, Ózd, Miskolc felé is jó közlekedési kapcsolattal rendelkezik. A város egyben vasúti csomópont a szlovák határt Budapesttel összekötõ vasútvonal mentén.
Festõi környezetét a Mátra vadregényes csúcsai, a Cserhát lankái közelsége és a Zagyva völgye adják. Bátonyterenye és környékének erdõsültsége az országban az egyik legmagasabb: 43%.
Ez is hozzájárul a város kellemes klímájához, az évi középhõmérséklet 9.0 oC, januárban 1,0 oC, júliusban 20,0 oC, az átlagos évi csapadék mennyisége 650 mm.

Szállás
Mátrai szállás ajánlatok Bátonyterenye településen
Étterem
Mátrai étterem ajánlatok Bátonyterenye településen


BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére