2021. szeptember 25. szombat (38. hét) van, köszöntjük Eufrozina, Kende nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Bátonyterenye

Bemutatkozás


Tengerszint feletti magassága: 180 - 250 m
A 21-es főút mentén elhelyezkedő Bátonyterenye Kisterenye, Nagybátony, Maconka és Szúpatak települések összevonásával jött létre, városi rangot 1989-ben kapott. A térség már a bronzkor második felében is lakott volt. Az igazi fejlődést az 1860-as évek elején elkezdett szénbányászat hozta meg, ami egészen az 1990-es évekig meghatározó iparág volt, és nyomait máig számos helyen fellelhetjük.
A város területe 53,69 km2, lakóinak száma 15 207 fő. Földrajzi fekvése kedvező, a 21-es és a 23-as főközlekedési útvonalak csomópontjában helyezkedik el, Budapesttől 100 kilométerre. Keleti-északkeleti irányban Eger, Ózd, Miskolc felé is jó közlekedési kapcsolattal rendelkezik. A város egyben vasúti csomópont a szlovák határt Budapesttel összekötő vasútvonal mentén.
Festői környezetét a Mátra vadregényes csúcsai, a Cserhát lankái közelsége és a Zagyva völgye adják. Bátonyterenye és környékének erdősültsége az országban az egyik legmagasabb: 43%.
Ez is hozzájárul a város kellemes klímájához, az évi középhőmérséklet 9.0 oC, januárban 1,0 oC, júliusban 20,0 oC, az átlagos évi csapadék mennyisége 650 mm.

Szállás
Mátrai szállás ajánlatok Bátonyterenye településen
Étterem
Mátrai étterem ajánlatok Bátonyterenye településen


BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére