2020. július 16. csütörtök (29. hét) van, köszöntjük Valter nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Vendégkönyv

Vélemény írása csak regisztrált tagoknak lehetséges a bejelentkezés után!
611. Németh Gabi2003.02.01. 14:52:15 
Szeretném megkérdezni, hogy ki állította össze a siroki szálláshelyek listáját. Mindezt csak azért, mert nem található meg benne a 11 éve működő 5000 nm-es alapterületű, többszáz férőhelyes kemping (étteremmel és büfével) - vagyis családi vállalkozásunk.
Válaszukat kíváncsian várva köszönettel:
Németh Gabi
612. Peresa Róbert2003.02.01. 09:07:53 
Sziasztok!

Előszöris szeretném elmondani azt, hogy nagyon jó egy ilyen profi weboldal a Mátráról, amit oly rengetegen imádnak. Sajnos vannak akik ezt a szép tájegységet szennyezik. Minap láttunk a haverokkal két teherautóakumulátort Gyalyatetőn, a szép kilátás nevű ponton, a turistaösvény mellett. Remélem már nincsen ott. Na és akkor az észrevétel: először is sajnálom, hogy csak a Kékesről és Mátraszentistvánról küldtök jelentést. Lehetne Pásztótol kezdve Gyöngyösig. A másik: sajnos egy nap csak egyszer küldtök jelentést az időjárásról. Ezt egy nap többször is lehetne.

Üdv: Rob
613. savanyugabi2003.01.28. 22:09:21 
Hali!
Szép, sőt gyönyörű a lap! ha itt unatkoztok-mondjuk azt nehezen tudom elképzelni- akkor : www.tar.hu/bukk
stasz
614. Simon Péter2003.01.23. 19:03:57 
Kedves Hölgyem!

Mi nem foglalkozunk ingatlanközvetítéssel, ezért sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Javaslom, hogy keressen meg egy gyöngyösi ügyvédi irodát vagy ingatlanközvetítőt, vagy adjon fel hirdetést, esetleg szánjon rá egy-két napot a személyes keresésre. Ha komolyak a szándékai, nem hiszem, hogy ez gondot okozna.

a szerkesztők nevében

Üdvözlettel

Simon Péter
615. Molnárné Hettmann Emilia2003.01.21. 17:44:32 
Egy csodálatos hétvégét töltöttünk el Imrén és ami eddig csak motoszkált bennünk megfogalmazódott: szeretnénk egy kis "családi központot", egy kis házat venni valamelyik környező faluban.
Ehhez kérnék egy kis segítséget, mert ugyan igyekeztünk, de szerintünk nem tudtuk "feltérképezni" az ajánlatokat.
Előre is köszönöm a segítséget.
üdvözlettel
mhe
616. Simon Péter2003.01.14. 10:40:54 
Tisztelt Konnerth Dániel!

A mátraházai Hotel Pagoda (régen ez volt a Mátra háza, más néven Kékesalja menedékház…) és környéke valóban magántulajdonba került, sajnos el is lett kerítve. Ezáltal az Országos Kék Túra nyomvonalát is módosítani kellett, mert a sípálya alsó végével (Nagy-Halál) és a szánkópályával ez is a bekerített részbe esett. A jelzést 2000.05.27-én a Kékes Turista Egyesület tagjai, személy szerint a feleségem és én jobb híján a kékesi műútra festettük át.

A sípálya végének megközelíthetősége, közlekedési kapcsolata tehát sajnos nemhogy javult volna, épp ellenkezőleg: teljes mértékben megoldatlan. Síszezonban tényleg kaotikus állapotok uralkodnak itt. Gyöngyös város önkormányzata már vagy 30 éve dédelgeti és próbálja újraéleszteni a Mátraháza – Kékestető közötti kabinos felvonó tervét, a sípályák felújítását. Egyéb szép és nagyravágyó terveik is vannak még, csak azt nem tudom, hogy miből lesz ezekre pénz.

Amennyiben az Ön által felvetett jogi lépéseket komolyan gondolja, kérem keressen meg bennünket e-mailben.

A szerkesztők nevében
Üdvözlettel

Simon Péter
617. Erzsébet2003.01.14. 05:38:59 
Kedves Készítők!
Végre egy honlap,mely rengeteg segítséget adott egy tartalmas osztálykirándulás megszervezéséhez.
Köszönöm!
618. Konnerth Dániel Gödöllőről2003.01.13. 09:06:04 
December 11-én szombaton voltam Mátraháza/kékesen. Megdöbbenve taőasztaltam, hogy a sípálya nem jön le a buszmegállóig mint korábban. Azt mondták, hogy magánterület és lekerítették.

Kérem keressetek valami illetékes/jogosult (társadalmi)szervezetet, aki esetleg felvállaná a pereskedést, hogy jegyezzék be a szolgalmi jogot a a területre.

Vagy jó lenne nagy buszok számára feljebb (az első megállónál) kialakítani egy fordulót.

Üdvözlettel: Konnerth Dániel, Gödöllő
619. Borbély János2003.01.08. 12:42:58 
Üdvözlet!
Felüdülés lenne újabb keletű szép mátrai- és mátrakörnyéki szines képeket nézegetni a neten! B.J.

620. Simon Péter2003.01.08. 12:27:05 
Kedves Witkovsky!

Való igaz, hogy a Péter hegyesét és a Károly kilátót túlnőtték a fák, a Kós Károly kilátó összedőlt, az illetékeseknek pedig nem nagyon áll szándékukban semmit sem tenni.
De!
Mátrafüreden a Kozmáry kilátó 100 m-re van az autós megállási lehetőségtől. A sástói kilátó kb. 300 m-re. A mátraházai szanatórium előtti parkolóban ha megáll, a sárga sáv jelzésen déli irányban elindulva 300 m múlva gyönyörű kilátóhelyre ér. A 24-es úton továbbhaladva Parádsasvár előtt a Gyökeres-réten nagy autósparkoló van szép kilátással. A galyatetői úton a nyírjesi kőbányánál (Nagy-lápafő) megállva néhány métert fölfelé gyalogolva szintén megkapó panoráma tárul Ön elé. Szintúgy kicsit följebb, a rudolftanyai elágazásnál megállva.

Szerintem ezek a kilátóhelyek (korántsem soroltam föl mindet) bőven kielégíthetik az autósokat. Ha valaki többet akar látni, bátran vágjon neki a turistautaknak.

A szerkesztők nevében
üdvözlettel

Simon Péter

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére