2023. december 10. vasárnap (49. hét) van, köszöntjük Judit nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Vendégkönyv

Vélemény írása csak regisztrált tagoknak lehetséges a bejelentkezés után!
41. fannush2010.01.20. 14:14:15 
nagyon szép az oldal...és köszönöm...csináltam
PPT. és ennek az oldinak köszönhetem 5* = )...naon köcc
42. répás józsefné2009.12.28. 15:10:31 
évente többször felmegyünk,6 éve szerettünk bele a mátrába. szállásunk mátraházán, a szanatórium orvos-nővérszállóján van,ahol csodálatos szép szoba,fördőszoba,tv,hűtő,külön kis szép lakrész, nagyon nagyon elfogadható áron!!!!!! gyönyörű kilátással.kisbolt helyben,buszmegálló 2 perc,ahonnan be szoktuk járni mátraszentimre,eger,gyöngyös,kékestető,galyatető,stb.a parkolóban a Csülök büfébe már ugy megyünk,mintha haza mennénk,mindig kedves szóval,barátsággal,és nagyon finom ételekkel várnak bennünket,amit ezúton is megköszönünk a tulajdonosoknak!a táj gyönyörű mindenfele,a közlekedés busszal nagyon jó, volt,mikor a havas táj parádnál olyan volt,hogy elsirtam magam szó szerint a gyönyörűségtől!igyekszünk ha csak tehetjük felmenni,hódmezővásárhelytől közvetlen járatunk van, a szanatórium kapujánál áll meg.parkoló is a ház előtt,egyszerűen mindenről csak magaslatokban tudok beszélni, az ügyintézés nagyon egyszerű,kedvesek,még sosem csalódtunk!abban az örömben van részünk,hogy holnap reggel,dec.29.-én ujra indulhatunk,és csak január 2.-án jövünk vissza. ha lenne munka,nagyon szivesen letelepednénk,vendégházban,vagy valahol ha találnánk állást.mindig fájó szivvel jövök vissza az alföldre,azzal a tudattal,hogy mihelyst lehet pát napra ujra felmegyünk!!!mindenkinek csak ajánlani tudom,mert ez a legszebb hely szerintünk,voltunk másfele is,de amióta idejöttünk először,nem is vágyunk máshova!!!!végre szeretett helyemen köszönthetem az ujévet,és ez minden rosszat ami történt évközben elfeledtet velem!aki csak teheti,látogasson el ide,mert szállástól,étkezésig,közlekedés,minden nagyon jó.önellátók vagyunk,mert igy a kisboltból teletankoljuk a hűtőt,ebédet meg ahol éppen vagyunk,olcsó menű mindenütt van.kivánok minden mátraimádónak nagyon boldog ujesztendőt!!!!!!
43. Burián Zsóka2009.12.25. 14:41:05 
Melyik kilátóból a legjobb a kilátás? Egyértelműen a kékestetőiből.
44. Burián Zsóka2009.12.25. 02:58:14 
Az ősszel jártam még Mátraszentimrén és Kékestetőn. Nagyon szép volt őszi színekben ez a két település. December 30-án lesz alkalmam meglátogatni Mátraszentimrét és január 1-jén lesz alkalmam meglátogatni Mátraszentimrét is és Kékestetőt is. Már nagyon várom azokat a pillanatokat. Magyarországon a Mátránál nincsen jobb hely.
45. don1012009.12.22. 13:06:13 
Tisztelt Pallaginé Edit!
Köszönöm,hogy ön is szakitott idöt a kérdésem megválaszolásához.Gyöngyösi lévén sokat járom a Mátrát és sokszor megjártam már a sáncot is.Én ugy tudom,hogy a "mostani" kékesi-házai sánc '60-ban épült.Az épitök neve a következö:
Veres Miklós
Árvai Ferenc
Nagy János
Benyei László
Kleineisel János
Remélem jól irtam le a neveket,én igy láttam a sáncon.Ha valaki felmászik és jól körül néz odafent,akkor észreveheti a neveket "bepontozva" a fémben.Kár,hogy hagyták igy lepusztulni,de itt egy tollvonással mindent lehet,sajnos!
46. Pallaginé Edit2009.11.15. 13:28:04 
...sikerült a beírás!
Nos, amit akartam néhány napja: "Lala" és "don101" síugró sáncok felől érdeklődtek.
A sánc tornyának a koordináta pontjai: N47.52.429 E19.59.545 Ide a kényelmes bejárat a déli sípályáról nyílik: N47.52.347 E19.59.270
Ez '65-ben épült, a fából készült régi magától összeomlott. Ma is jó állapotú a szerkezet, de a fa borítások mind "elrozsdásodtak".
Egy hozzászólással kapcsolatban ha szabad pontosítani: a mellette jobbra lévő kis sánc nekifutóján ma is indulni lehetne mert nem földből, hanem vasúti beton talpakból készült. Az erdő a mai napig nem tudta benőni, nem úgy a Borsodnádasdon állót. Ezt már csak az ismeri fel, aki már a 60 -as években is járta.
a Mátra mindig gyönyörű! Mi most ősszel választottuk a fényképezéshez mind a két helyszínt, bár az otthoni sánc már Borsod... megye de a hozzászólásom ezen a fórumon a síugrósáncok miatti.
Egyébként a Síugrás Wikipédiában van magyar vonatkozás is, de a minap találtam egy cikket; Csak egy sánc volt? címen.
A Panoramio-n több mellett a fent említett 3 sáncról is vannak fényképeim.
Bár e sport gyakorlói már korunknál fogva sem lehetnénk, de mégsem csak az Eurosporton követjük figyelemmel napjaink történéseit. Reményünk ugrásra az országban már csak Kőszegben van, ha "összejön" nekik még a K60-as is a 3 kis sánc mellé.
Bizonyosan állítom, hogy a "mátraházai síugrósáncot" az évnek bármelyik napján bárkinek fel lehet keresni. A sípálya alsó végénél lévő parkolóból nem több mint 15 perc. Télen- nyáron, tavasszal-ősszel, esőben-napsütésben, mert a MÁTRÁBAN van és a Mátra gyönyörű!
Edit
47. Pallaginé Edit2009.11.15. 09:45:30 
Kedves Szerkesztő!
Néhány napja írtam néhány sort a síugró sáncokkal kapcsolatban, de sajnos nem tudom, hogyan kell ezt az egészet kezelni. Elküldtem ugyan ahogy gondoltam. Nem látom nyomát, kiváncsi vagyok ebből lesz-e valami!
Edit
48. Simon Péter2009.09.25. 22:17:14 
Kedves Ivett!

Ez egy turisztikai honlap, amely eddig sem foglalkozott és ezután sem fog állásajánlatokkal foglalkozni. Azokra megvannak a megfelelő csatornák az interneten és a nyomtatott médiában is, szerintem kielégítik az igényeket.

A szerkesztők nevében
Üdvözlettel
Simon Péter
49. Fazekas-Szűcs Ivett2009.09.18. 19:07:23 
Szép Napot Mindenkinek!

Érdeklődni szeretnék, hogy a szerkesztők nem indítanának -e állásajánlatokkal kapcsolatos linkeket a honlapon? Szerintem lenne rá igény. Köszönöm, ha válaszolnak a kérdésemre! Ivett
50. Bátai GErgely2009.08.26. 17:11:14 
Tisztelt Szerkesztők!

Olyan ügyből kifolyólag írok Önöknek, hogy a Szurdokpüspökiben található Anna Liget Ifjúsági Tábornak elkészült az új honlapja, és arra kérném Önöket, hogy a honlajukon található Anna Liget profil legyenek szívesek kiegészíteni az új honlapcímével: www.annaliget.hu

Megtisztelő segítőlészségüket előre is köszönöm!

Üdvözlettel!

Bátai Gergely

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére