2024. május 20. hétfõ (21. hét) van, köszöntjük Bernát, Felícia nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Sportok

Szánkópályák


Sajnos a szánkózni vágyóknak nem sok lehetõségük van e sportot ûzni és legtöbbször - igen helytelenül és balesetveszélyesen - a sípályákat veszik igénybe. Ezen szeretnénk segíteni a szánkópályák, illetve szánkózásra alkalmasnak mondható terepek összegyûjtésével.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az elõkészítés alatt álló, illetve a mûködõ sípályákon SZIGORÚAN TILOS A SZÁNKÓZÁS!

Sajnálatos módon sok elhagyatott csúszkálásra használt nylont, mûanyag csúszkát, bobot lehet találni azokon a helyeken, ahol próbálkozások történtek a havas élményre.
TISZTELETTEL KÉRJÜK, HOGY minden kedves csúszkálásra érkezõ MINDENT VIGYEN MAGÁVAL AMIT HOZOTT és NE HAGYJA AZ ERDÕBEN!
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK!


Hójelentés, idõjárás a Felsõ-Mátrában A Felsõ-Mátra települései közé tartoznak: Bagolyirtás, Fallóskút, Galyatetõ, Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló. A mérések mindegyike Mátraszentimrén, 800 m tengerszint feletti magasságban történnek. Hasonló a helyzet Bagolyirtáson, Mátraszentistván és Mátraszentlászló településeken, ettõl eltérõ lehet Fallóskút (alacsonyabban van) és Galyatetõ (magasabban van).


Mátraháza

Mátraházán a parkolóból a sárga háromszög jelzésen 330 métert haladva juthatunk el a szánkópályáig, melynek legmagasabb pontja 710 m tengerszint feletti magasságban van.
Szállás Mátraházán.


Mátraszentimre
Mátraszentimrén szánkózásra alkalmas kijelölt terület nincs. A mátraszentimrei sípálya üzemen kívül van, ahol meg lehet próbálni a csúszkálást.
Szállás Mátraszentimrén

Bagolyirtás
Mátraszentimréhez tartozó üdülõrész, ahol a régmúltban üzemelõ sípálya üzemen kívül van, így ott alkalmas lehet a csúszkálásra.

Az egykori sípálya elérhetõ Bagolyirtásról a Mátraszíve Apartmanház elõl indulva a zöld háromszög jelzésen Fallóskút irányába, a település határát elhagyva mintegy 200 m sétát követõen. Ha már látjuk az alábbi kis házikót, akkor jó helyen járunk:

Sokan pedig nem a sípályát, hanem a felvonó nyílegyenes szakaszát használják.

Szállás Bagolyirtáson


Mátrafüred

Mátrafüreden két szánkópálya található. Manapság a természetes hóréteg vastagsága nehezen éri el a szánkózásra alkalmas állapotot.

Mátrafüred központjából a sárga háromszög jelzésen elindulva, mintegy 1,7 km-re található az egyik szánkópálya. (A zöld sáv jelzést elérve az út lerövidíthetõ a zöld sáv jelzésen haladva, majd a sárga háromszögre visszatérve, ami így csupán 800 m.) A pálya legmagasabb pontja tengerszint felett 450 m-re, a legalacsonyabb 380 m-re található.

Mátrafüred központjából a sárga sáv jelzésen déli irányba (Gyöngyös irányába) haladva, a kisvasút nyomvonalát keresztezve jutunk el a Pipis-hegy északi oldalára, mintegy 1450 métert megtéve. Itt található a másik szánkózásra alkalmas terep.
Szállások Mátrafüreden.BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére