2024. július 21. vasárnap (29. hét) van, köszöntjük Dániel, Daniella nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Sportok

Sífutás


Galyatetõ sífutó pályáját mutatjuk itt be és ajánljuk a Hójelentés, idõjárás a Mátrában oldalunkat, melyet napi frissítésû adatokkal látunk el.

Galyatetõ
Helyszín: Galyatetõ, Galyai-fennsík, azaz a településtõl Ny-ra a gerincen (a mûúttól É-ra). Tszf. 850-950 m.

A pályarendszer: a pályák kiindulópontja a Biathlon-Centrum a Vasas u. végén. Itt található a szokásos rajt és cél, valamint a lõtér is. A pálya fenntartása ratrakkal történik, aminek köszönhetõen ez az egyetlen profi sífutó-terep Magyarországon (ahol még ratrak van, azokat mind lesiklópályákhoz használják, ez a ratrak kizárólag a sífutó-pályákkal foglalkozik). A kihúzott nyomhálózat hossza esetenként változik, minimum 2-3 km szokott lenni, de jó esetben sokkal hosszabb. A nyom elsõsorban szabadstílusra alkalmas, de néha diagonál-nyom is elõfordul. Fizikailag és technikailag is meglehetõsen nehéz pályák.

A pályarendszer térképe: sífutó térkép

A pálya használata: a belépés ingyenes. A pályát rendszeresen használja a magyar sífutás élmezõnye, szinte minden hétvégén belefuthatunk egy-egy sífutó- vagy biathlon-versenybe. Ez nem jelenti azt, hogy a pályára nem lehet kimenni, de a versenyzõket akadályozni nem szabad, a lõtér körüli rész kerülendõ, a lõtér feletti nyom pedig (ha egyáltalán ki van húzva) egyenesen életveszélyes lehet.

Infrastruktúra: parkolni lehet közvetlenül a cél mellett is, de nagyobb hó esetén a le- illetve feljutás bizonytalan és a hely is szûkös. Ha az ember a székelykapu elõtt parkol a kanyarban, akkor mintegy 50 méterre van a pálya, de itt sincs sok hely. Legvégsõ esetben a Vasas u. legmagasabb pontján lehet parkolni, ott viszonylag sok autó elfér, de messze van a pályáktól (200 m is megvan :-)).

az oldalt Marosffy Dániel állította össze

Sífutással kapcsolatos további linkek: sifutas.lap.hu

Síeléssel kapcsolatos további linkek: sieles.lap.hu

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére