2021. május 6. csütörtök (18. hét) van, köszöntjük Frida, Ivett nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Sportok


Búvárkodás - Oktatás


Búvárképzések

Régen csak a kiváltságosok előtt fedte fel titkait a víz alatti világ, mára azonban milliók, de hazai viszonylatban is tízezrek választják kedvenc időtöltésüknek a búvárkodást. Hogy miért, arra nehéz választ találni, bizonyára mindenkinek más és más oka van, hogy újra és újra elmerüljön a hullámok között.
Hans Hass, a víz alatti tevékenységek egyik úttörője eképpen fogalmaz: „a búvárkodás vonzereje: a mélységtől való félelem, és az erő tudata, amelyre akkor teszünk szert, amikor a félelmet legyőzzük.
Ehhez járul még az a varázs, amely az érintetlen természetből árad...”
Hogy biztonságosan fedezhessük fel újra és újra a mélység titkait, meg kell tanulnunk biztonságosan merülni. Erre világszerte számos oktatási rendszert hoztak létre.
Mi a legnagyobb hagyománnyal rendelkező nemzetközi búvárszövetség, a CMAS oktatási rendszerét választottuk. Ez a szervezet 1959 óta létezik, első elnöke maga Cousteau kapitány volt. Tevékenysége lefedi a búvárkodáshoz köthető tevékenységek teljes dimenzióját a versenysporttól a környezetvédelmen át az orvostudományig. Alapelve, hogy nem a profitot és a mennyiséget, hanem a minőséget, a búvárok alapos felkészítését tartja fontosnak. Minden szinten átfogó, komplex ismereteket nyújt, olyan témakörök is oktatási anyagát képezik, amely más szervezeteknél külön tanfolyamokon szerezhetőek csak meg. Nem tilt, hanem tanít, önálló, felkészült, ismereteit gyakorlatban is alkalmazni tudó búvárokat kíván képezni.
Klubunknál 1998 óta folyik rendszeres búvárképzés, alap- haladó- és merülésvezetői szinteken. Bizton állíthatjuk, búváraink több, nagy országos és nemzetközi projektben is megállták a helyüket. Rendszeresen hívják őket különböző műszaki feladatok elvégzéséhez, karbantartási, ellenőrzési, kutatási munkákhoz, de részt vettek már műszaki és életmentésben is.
Azt gondolom, ez bizonyítja választott oktatási rendszerünk megfelelőségét, felkészítési munkánk alaposságát.

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére