2024. június 20. csütörtök (25. hét) van, köszöntjük Rafael nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Sportok


Búvárkodás - Oktatás


Búvárképzések

Régen csak a kiváltságosok elõtt fedte fel titkait a víz alatti világ, mára azonban milliók, de hazai viszonylatban is tízezrek választják kedvenc idõtöltésüknek a búvárkodást. Hogy miért, arra nehéz választ találni, bizonyára mindenkinek más és más oka van, hogy újra és újra elmerüljön a hullámok között.
Hans Hass, a víz alatti tevékenységek egyik úttörõje eképpen fogalmaz: „a búvárkodás vonzereje: a mélységtõl való félelem, és az erõ tudata, amelyre akkor teszünk szert, amikor a félelmet legyõzzük.
Ehhez járul még az a varázs, amely az érintetlen természetbõl árad...”
Hogy biztonságosan fedezhessük fel újra és újra a mélység titkait, meg kell tanulnunk biztonságosan merülni. Erre világszerte számos oktatási rendszert hoztak létre.
Mi a legnagyobb hagyománnyal rendelkezõ nemzetközi búvárszövetség, a CMAS oktatási rendszerét választottuk. Ez a szervezet 1959 óta létezik, elsõ elnöke maga Cousteau kapitány volt. Tevékenysége lefedi a búvárkodáshoz köthetõ tevékenységek teljes dimenzióját a versenysporttól a környezetvédelmen át az orvostudományig. Alapelve, hogy nem a profitot és a mennyiséget, hanem a minõséget, a búvárok alapos felkészítését tartja fontosnak. Minden szinten átfogó, komplex ismereteket nyújt, olyan témakörök is oktatási anyagát képezik, amely más szervezeteknél külön tanfolyamokon szerezhetõek csak meg. Nem tilt, hanem tanít, önálló, felkészült, ismereteit gyakorlatban is alkalmazni tudó búvárokat kíván képezni.
Klubunknál 1998 óta folyik rendszeres búvárképzés, alap- haladó- és merülésvezetõi szinteken. Bizton állíthatjuk, búváraink több, nagy országos és nemzetközi projektben is megállták a helyüket. Rendszeresen hívják õket különbözõ mûszaki feladatok elvégzéséhez, karbantartási, ellenõrzési, kutatási munkákhoz, de részt vettek már mûszaki és életmentésben is.
Azt gondolom, ez bizonyítja választott oktatási rendszerünk megfelelõségét, felkészítési munkánk alaposságát.

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére