2020. június 3. szerda (23. hét) van, köszöntjük Klotild nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon előforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Szent Jobb zarándoklat a Mátrában

2012-08-03 14:07:43
A Mária Út Egyesület tisztelettel értesíti a mátraaljai és a mátrai települések Szűz Máriát tisztelő lakóit, hogy a gyalogos Szent Jobb zarándoklat 2012. augusztus 11-14-e között halad át a vidékünkön.
A zarándoklat július 11-én indult Csíksomlyóról, augusztus 20-án bekapcsolódik a Szent István bazilika Szent Jobb körmenetébe és szeptember 8-ra érkezik Máriacellbe.
A zarándoklatot a Máriaút nyíregyházi csoportja kezdeményezte, akik tavaly autóbusszal mentek az augusztus 20-i budapesti körmenetre, s már akkor elhatározták, hogy legközelebb gyalog teszik meg ezt az utat.
Vezetőjük Csíksomlyótól jön, a többiek Máriapócson csatlakoztak hozzá.
Hozzánk várhatóan 12-en érkeznek, kisebb-nagyobb távolságból.

Tervezett program eseménynaptárunkban található.

Forrás: Mária út Egyesület

 

Korhely Palóc ragu és társai

2012-07-19 16:16:12
A Palóc hagyományok őrzése és ápolása fő célja az immár V. alkalommal megrendezésre kerülő Patai Palóc Napoknak.
A falubéliek összefogásának eredményeként újra lesz a Fő utcán Palóc lakodalmi menet, zengnek majd a palóc rigmusok, a táncot pedig nemcsak csodálni, de kipróbálni is lehet, sőt érdemes!
(a Palóc programok műsorideje 07.28. szombaton 16-21 óráig lesz!)

Idén nagy hangsúlyt helyeznek a szervezők a gasztronómia élményekre, és a hagyományőrzéshez híven autentikus étellel várják az ide látogatókat.

A pincefaluban felfűtik a legendás tulipános kemencét és újfent a hagyományos recept szerint készülő kenyérlángost kínálják borkorcsolya gyanánt.

A legújabb, kulináris érdekesség pedig a Palóc étkek bemutatása lesz, egy igazi Palóc lakoma keretein belül, újra gondolt íz világgal fűszerezve. Hiszen a jelenlévő séfek Magos Zoltán, Stiller Tamás, Nagy Kati gasztronómus társaságában egy Palóc ragut készítenek majd, korhely módon káposztával.
Hogy hogyan sikerül látványkonyhájuk új receptje, azt Ön is kipróbálhatja: szombat este a 19:30-ra tervezett kóstolón!
 

Vadásznap Galyatetőn és környékén

2012-07-16 07:44:54
Mátraszentimre Önkormányzata és a Heves Megyei Vadászkamara szervezésében Galyatetőn vadásznapok lesznek 2012. július 20-22 között.
Igazi ücsörgős, családi rendezvény lesz sok-sok díjtalan
kiállítással, látnivalóval ötvözve. Részletes programot az eseménynaptárban lehetséges megtekinteni.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Forrás: matraszentimre.hu

 

Megváltozott díjszabás

2012-07-11 23:06:34
Az Egererdő Zrt. tájékoztatása szerint a Mátravasút díjszabása megváltozott, ide kattintva részletesen tanulmányozható.

Forrás: Egererdő Zrt.

 

16. Szevasz Nyár szuperkoncertek a XXVII. Mátrai Veteránautó találkozóval – egyszerre!

2012-06-21 15:21:42
Soha nem történt még ennyi minden Gyöngyös Fő terén, mint idén fog: a Szevasz nyár Szuperkoncertek mellett június utolsó hétvégéjén ismét Mátrai Veteránautó találkozót tartanak a városban. A nagy eseménysorozat az erős emberek versenyével indul, az erőseket pedig a szépek követik a sorban, nevezetesen a Mátra Szépe is felbukkan majd ezen a napon.

A kicsik jó hangulatáért lesz Ökocentrum állatsimogató,- különleges lényekkel, mint pl. az Aranysakál. Ősmaradványok és botanikus kert, lézerlövészet; a nagyobbak kedvéért Smart Kitchen Show, fürdőmedence és vízi spinning bikinis hölgyekkel. A veteránautók és motorok, új autók kiállítása, az alternatív hajtású járművek, modellek, kamion, dzsip, quad, segway, játékautók és sokan mások pedig valószínűleg minden korosztály szívéhez megtalálják az utat.

A forgatagban zsonglőrökkel, mazsorettekkel is találkozhatnak a látogatók, és ahogy közeleg az este, a zene keríti majd hatalmába a közös teret. A tehetségkutató nyertesei mellett sztárvendégek is érkeznek a hétvégére: pénteken Kasza Tibi és az Első Emelet együttes;
szombaton Tolvai Renáta és Tóth Gabi. Nyár a téren június utolsó napjain !
részletek -->>

Forrás: RadírProdukció

 

Pünkösd és gyermeknap a Mátravasúton

2012-05-22 20:40:58
Az Egererdő ZRt. Mátravasút üzeme tájékoztatja a tisztelt érdeklődőket, hogy a „Gyöngyi” gőzös örökbefogadási ünnepsége 2012. május 26-án 10.00-kor lesz Gyöngyös állomáson.

A Gyermeknap alkalmából május 26-án szombaton és május 27-én vasárnap Gyöngyös-Gyöngyössolymos-Lajosháza vonalon a szerelvények óránként közlekednek. Gyöngyösről 8.52-től 16.52-ig, Lajosházáról 9.52-től 17.52-ig indulnak a vonatok.
Szombaton és vasárnap kicsiknek és nagyoknak tartalmas meglepetés programokkal szolgálunk.
Május 27-én, vasárnap „Mátravasút nyomában” elnevezéssel ingyenes túrát szervezünk a Mátrafüred-Alsó - Szent-Anna tó - Pipishegy megszűntetett vonalon. Indulás Gyöngyösről Mátrafüredre 13.45-kor induló vonattal Mátrafüred-Alsóig (a túravezetés ingyenes, az utazás szokványos díjszabással). Gyülekező Mátrafüred-Alsón 14.05-kor.
Szintén május 27-én, vasárnap Gyöngyös és Lajosháza között esti és éjszakai vonatozás nyitott és fedett kocsikkal. A Gyöngyösről 18.52-kor induló vonatnál (ezt a gőzös húzza) Lajosházán kincskereső túra, míg a 20.52-kor és a 22.52-kor induló vonatoknál Lajosházán tüzijáték. Az esti és az éjszakai vonatok díja - programokkal együtt - gyerekeknek 900 Ft, felnőtteknek 1580 Ft. Minden más vonat normál menetdíjas. A gőzös vontatta vonatok május 27-én Mátrafüredre, május 28-án, hétfőn, Lajosházára fognak közlekedni.
További információt ad a vasútüzem: +36 30 7583140 vagy +36 37 312447-es telefonszámon.
Szeretettel hívjuk, várjuk ás látjuk az Egererdő ZRt. Mátravasút programjain!

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Gyöngyösi Bornapok

2012-05-21 19:38:25
Ismét Gyöngyösi Bornapok a város Fő terén!
Várjuk minden kulináris élvezetre fogékony, a Mátrai borvidéket megismerni vágyó családot, fiatalt, hangulatos programokkal, vásári forgataggal ! Újdonság lesz, hogy idén 4 napos az esemény (hétfőn is lesz vásár Pünkösd lévén), újszerű lesz a Fő tér berendezése is. A Mátrai Borvidék kíváló borászai viszont hagyományosan részt vesznek az eseményen, hogy 2011-es príma boraikat bemutathassák a nagyérdeműnek. A színpadon olyan sztárokkal is találkozhatnak a non-stop műsorban, mint Wolf Kati, a Rajkó zenekar vagy a Mahó Andrea – Miller Zoltán páros.
Vasárnap még gyerekcentrikusabb lesz a produkció, várjuk a kicsiket, hiszen ez az ő napjuk lesz Gyöngyösön is!
A jó Mátrai borok pedig a felnőtt vendégekre kacsintanak!
Gyöngyösi Bornapok részletes programja ide kattintva megtekinthető.
részletek -->> 

Gyöngyi gőzös névnapi ünnepségének elhalasztása

2012-05-05 13:49:30
Értesítjük a Tisztelt Érdeklődőket, hogy Gyöngyi gőzösünk meghibásodása miatt az eredetileg május 12-ére tervezett Örökbefogadási Ünnepséget a vasutunk egy későbbi időpontban tartja meg. A májusi programjaink így a következőképpen alakulnak :

2012. május 26. (szombat) :
Gyöngyi gőzös Örökbefogadási Ünnepsége 10 órától a vasutunk gyöngyösi végállomásánál, majd ünnepi járat Lajosházára

2012. május 27. (vasárnap) :
Gyermeknapi járatok Lajosházára. 18 év alattiak részére ingyenes kézi hajtányozás a Lajosházafölötti pályaszakaszon. (Idősebbeknek térítés ellenében.)

Este: Mátravasút nyomában túra
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Gyöngyi nap elhalasztása miatt az örökbefogadás lehetőségének határidejét 2012. május 15-ig meghosszabbítottuk !
További információk: Szakács Zalán 30/758-3140

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Hoszú hétvégi Mátravasút programok

2012-04-25 14:09:55
A vasútüzem Gyöngyi gőzöse 2012. április 28-tól május 1-ig közlekedni fog, mindkét vonalon lehet vele utazni. A korábban kiadottak szerint április 28-án (szombaton) és május 1-én (kedden) a lajosházi vonalon, míg április 29-én (vasárnap) és április 30-án (hétfőn) a mátrafüredi vonalon a menetrendben megjelölt vonatokat közlekedtetjük gőzmozdonnyal. A gőzmozdony vontatásért pótdíjat nem kell fizetni, de a díjszabási korlátozás érvényben lesz.

Április 28-án szombaton „Nyitott kapuk”. A vontatási telep, fűtőház és a javító műhely szakszemélyzeti kísérettel látogatható 10–16 óra között ingyenesen.

Április 29-én vasárnap Lajosházára esti és éjszakai vonatozásra várjuk az érdeklődőket. A Mátrafüredről 18.17-kor induló, Lajosházáig közlekedő vonat (Gyöngyösről továbbindul 18.52-kor) gőzmozdonyvontatással közlekedik. Ennél a vonatnál a gyerekek részére Lajosházán „kincskereső” túra kerül megrendezésre. A Gyöngyösről 20.52-kor és 22.52-kor induló vonatoknál Lajosházán tavasznyitó TŰZIJÁTÉK-ot tartunk. Az időjárás függvényében az éjszakai vonatokban nyitott kocsikat is közlekedtetünk. Az esti és éjszakai vonatok viteldíja gyermekeknek: 790.- Ft, felnőtteknek 1580.- Ft.

Április 30-án hétfőn a gyöngyösi állomásépületben kialakított vasúttörténeti fotókiállítás látogatható térítésmentesen. Itt vásárolható meg a vasút történetét diákon bemutató CD is.

Május 1-én kedden a „Mátravasút nyomába” eredhetnek az érdeklődők. Gyöngyösről a 10.52-kor induló vonattal utazás Lajosházáig, onnan tovább gyalogosan megtekinthető a szalajkaházi szakasz helyreállítása. Szalajkaháznál a tanösvény és a József Attila forrás felkeresése. A túráért külön díjat fizetni nem kell, de előzetes bejelentkezést kérünk a +36 37 312 447, vagy a +36 30 758 3140-es telefonon.

Szíves figyelmükbe ajánljuk kedvezményeinket, mely szerint napi, kétnapos és négynapos jegy is vásárolható felnőttek, gyermekek, diákok részére. Az érvénytartamon belül korlátlan számú utazásra jogosítanak!
(Az esti, éjszakai vonatokon önmagában viszont nem érvényes. Ehhez kiegészítő jegy váltása szükséges, amelynek az ára felnőtteknek: 790.- Ft, gyerekeknek 450.- Ft menettérti utanként. A nappali gőzmozdonyos vonatokon viszont megkötés nélkül érvényes!)

További felvilágosítást a vasútüzem ad. Telefon: 30/758-3140, 37/312-447.

Szeretettel hívjuk, várjuk és látjuk! Egererdő Zrt. - Mátravasút
részletek -->>

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Turistaút-lezárás a Csörgő-völgyben

2012-03-11 12:02:32
A Mátrafüredi Erdészet értesíti a kirándulókat, túrázókat, hogy a Csörgő-völgyben vezető zöld négyszög jelzésű turistaút a Hutahely és a Csörgő-szurdoki elágazás között fakitermelés miatt előreláthatólag március 20-ig lezárásra kerül.

Megértésüket köszönve

Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet

Forrás: Mátrafüredi Erdészet

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére