2021. január 18. hétfő (03. hét) van, köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon előforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Gyöngyös Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál

2012-09-10 19:03:04
Az 1970-s évek óta, minden évben megrendezésre került, így 2012. szeptember 14-16. között ismét megrendezésre kerül a Gyöngyösi Szüreti Napok és Fehérbor fesztivál.
Kulturális és folklór programok, kézműves kirakodóvásár, régi mesterségek utcája, szüreti felvonulás vár minden kedves érdeklődőt a Gyöngyösi Szüreti Napokon.
A Mátrai Borvidék legkiválóbb borászai által előtérbe kerülnek a zamatos, illatos, könnyed Mátrai borok. Ehhez ajánlják a fehérborokkal harmonizáló ételeket és a gasztronómiai különlegességeket. Neves zsűrivel ismét megrendezésre kerül a XIII. Görgényi László Szüreti Szabadtéri Gulyásfőző Verseny.

Szeretettel vár minden érdeklődőt Gyöngyös és Térsége nevében a szervező csapat: Gyöngyös – Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

Forrás: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

 

Ismét Szalajkaházig vonatozhatunk!

2012-09-05 08:30:47
Az Egererdő Zrt. Vasútüzeme tájékoztatja Önöket, hogy az Országos Kisvasúti Napon 2012. szeptember 08-án, szombaton a Mátravasút Lajosháza-Szalajkaház vonalszakaszon próbaüzem keretében megindítja a menetrend szerinti személyforgalmat.

Tervezett program:
  • 09.30: megnyitó ünnepség Gyöngyös állomáson.
  • 09.50: az ünnepi különvonat indulása Gyöngyösről. A várható gyöngyösi visszaérkezés 12.00-12.30 óra között. Az ünnepi vonaton meglepetés kedveskedünk az utasaink részére.
  • 14.00 órakor Szalajkaházon számháború, 16.00 órakor „kincskereső túra” a József Attila Forráshoz.
  • 19.00 órakor indul Gyöngyös állomásról a „tűzijáték” néző vonat nyitott és fedett kocsikkal a vadregényes esti erdőben, a galyai csúcs alatt található Szalajkaház állomásra. 20:00 órakor Szalajkaházon „hatalmas”tűzijáték. A tűzijátékot követően visszautazás Gyöngyösre.

Mátra - Az új végállomás (Szalajkaházig még 400 m a megteendő táv)A délelőtti ünnepi különvonatra és az esti tűzijáték néző vonatra –– a férőhelyek korlátozottsága miatt – előzetes regisztrációt is elfogadunk a +36 37 312447-es telefonon. A díjmentes részvételi jegyeket legkésőbb 30 perccel a vonat indulása előtt át kell venni!
Valamennyi vonat normál (nem emelt díjas) menetjeggyel vehető igénybe. A programoknak külön költsége nincs a vonattal utazók részére! Ezen ünnepi alkalomból minden felnőtt kíséretében egy 18 év alatti fiatal díjmentesen utazhat a szalajkaházi vasútvonalon.
A személyszállító vonatok a kiadott menetrendi módosítás szerint közlekednek a Gyöngyös szalajkaházi vonalon próbaüzem keretében 2012. szeptember 8-tól – további intézkedésig – minden szombaton és vasárnap.

Részletes menetrend itt.

Mindenkit szeretettel hívunk, várunk és látunk!
részletek -->>

Forrás: Egererdő Zrt.

 

A komposztálás elterjedésének elősegítése Verpelét és Tarnaszentmária településeken

2012-09-01 06:56:13
címen a Verpelét és Térsége Idegenforgalmáért Egyesület pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez.

Az elnyert támogatásból családonként egy, összesen 600 db komposztáló keret és komposztrosta kiosztására van lehetőségünk.

A komposztáló eszközök ingyenesen kerülnek azokhoz a családokhoz, akik igénylik őket. A programban való részvétel feltétele, hogy a kiosztott eszközöket 5 évig megtartják és rendeltetésszerűen használják.A házi komposztálás a leghatékonyabb módja annak, hogy a biológiailag lebomló szerves anyagok hasznosításával kevesebb hulladék keletkezzen a háztartásokban (hulladék megelőzés), valamint az avar- és kerti szerves anyag egészségtelen és környezetszennyező égetése megszüntetésre kerüljön. A háztartásban keletkező zöldhulladékot nagyon egyszerű módon alakíthatjuk át a kertünk hasznos elemévé.

A komposztálható anyagokat csak össze kell gyűjteni a kiosztott komposztáló keretbe, ahol azok lebomlanak. Az így keletkezett talajt csak át kell rostálni. Az elkészült komposzt már alkalmas virágföldnek, vagy akár a kert trágyázására.

A projekt a kiosztás szakaszában van, a projekt vége 2012. augusztus 31. A projekt azonosítószáma: KEOP-6.2.0/A/09.-2010-0103 és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: Verpelét és Térsége Idegenforgalmáért Egyesület

 

Kisvasúti programok augusztus 18-tól

2012-08-14 13:14:20
Augusztus 18-án szombaton, 19-én vasárnap és 20-án hétfőn Gyöngyös – Lajosháza között C-50-es nosztalgiavonatok közlekednek a „szalonkocsival”. Vonataink ebben a három napban óránként közlekednek a lajosházai vonalon is!
Mindhárom napon Lajosházán a vonattal utazók részére kerti vasutazás!
Augusztus 19-én vasárnap esti és éjszakai vonatok közlekednek Lajosházára, fedett és nyitott kocsikkal, normál menetdíjjal. Lajosházán 21.45-kor tűzijáték!
Aug.18-án szombaton és 19-én vasárnap közkívánatra Lajosházán 11.30-tól számháború nyereményekkel, 15.30-tól pedig kincskeresés.
Valamennyi program a vonattal utazók részére díjmentes, egyéb költsége nincs a menetdíjon kívűl!
Információs telefon: +36 37 312 447, +36 30 758 3140
részletek -->> 

Szent Jobb zarándoklat a Mátrában

2012-08-03 14:07:43
A Mária Út Egyesület tisztelettel értesíti a mátraaljai és a mátrai települések Szűz Máriát tisztelő lakóit, hogy a gyalogos Szent Jobb zarándoklat 2012. augusztus 11-14-e között halad át a vidékünkön.
A zarándoklat július 11-én indult Csíksomlyóról, augusztus 20-án bekapcsolódik a Szent István bazilika Szent Jobb körmenetébe és szeptember 8-ra érkezik Máriacellbe.
A zarándoklatot a Máriaút nyíregyházi csoportja kezdeményezte, akik tavaly autóbusszal mentek az augusztus 20-i budapesti körmenetre, s már akkor elhatározták, hogy legközelebb gyalog teszik meg ezt az utat.
Vezetőjük Csíksomlyótól jön, a többiek Máriapócson csatlakoztak hozzá.
Hozzánk várhatóan 12-en érkeznek, kisebb-nagyobb távolságból.

Tervezett program eseménynaptárunkban található.

Forrás: Mária út Egyesület

 

Korhely Palóc ragu és társai

2012-07-19 16:16:12
A Palóc hagyományok őrzése és ápolása fő célja az immár V. alkalommal megrendezésre kerülő Patai Palóc Napoknak.
A falubéliek összefogásának eredményeként újra lesz a Fő utcán Palóc lakodalmi menet, zengnek majd a palóc rigmusok, a táncot pedig nemcsak csodálni, de kipróbálni is lehet, sőt érdemes!
(a Palóc programok műsorideje 07.28. szombaton 16-21 óráig lesz!)

Idén nagy hangsúlyt helyeznek a szervezők a gasztronómia élményekre, és a hagyományőrzéshez híven autentikus étellel várják az ide látogatókat.

A pincefaluban felfűtik a legendás tulipános kemencét és újfent a hagyományos recept szerint készülő kenyérlángost kínálják borkorcsolya gyanánt.

A legújabb, kulináris érdekesség pedig a Palóc étkek bemutatása lesz, egy igazi Palóc lakoma keretein belül, újra gondolt íz világgal fűszerezve. Hiszen a jelenlévő séfek Magos Zoltán, Stiller Tamás, Nagy Kati gasztronómus társaságában egy Palóc ragut készítenek majd, korhely módon káposztával.
Hogy hogyan sikerül látványkonyhájuk új receptje, azt Ön is kipróbálhatja: szombat este a 19:30-ra tervezett kóstolón!
 

Vadásznap Galyatetőn és környékén

2012-07-16 07:44:54
Mátraszentimre Önkormányzata és a Heves Megyei Vadászkamara szervezésében Galyatetőn vadásznapok lesznek 2012. július 20-22 között.
Igazi ücsörgős, családi rendezvény lesz sok-sok díjtalan
kiállítással, látnivalóval ötvözve. Részletes programot az eseménynaptárban lehetséges megtekinteni.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Forrás: matraszentimre.hu

 

Megváltozott díjszabás

2012-07-11 23:06:34
Az Egererdő Zrt. tájékoztatása szerint a Mátravasút díjszabása megváltozott, ide kattintva részletesen tanulmányozható.

Forrás: Egererdő Zrt.

 

16. Szevasz Nyár szuperkoncertek a XXVII. Mátrai Veteránautó találkozóval – egyszerre!

2012-06-21 15:21:42
Soha nem történt még ennyi minden Gyöngyös Fő terén, mint idén fog: a Szevasz nyár Szuperkoncertek mellett június utolsó hétvégéjén ismét Mátrai Veteránautó találkozót tartanak a városban. A nagy eseménysorozat az erős emberek versenyével indul, az erőseket pedig a szépek követik a sorban, nevezetesen a Mátra Szépe is felbukkan majd ezen a napon.

A kicsik jó hangulatáért lesz Ökocentrum állatsimogató,- különleges lényekkel, mint pl. az Aranysakál. Ősmaradványok és botanikus kert, lézerlövészet; a nagyobbak kedvéért Smart Kitchen Show, fürdőmedence és vízi spinning bikinis hölgyekkel. A veteránautók és motorok, új autók kiállítása, az alternatív hajtású járművek, modellek, kamion, dzsip, quad, segway, játékautók és sokan mások pedig valószínűleg minden korosztály szívéhez megtalálják az utat.

A forgatagban zsonglőrökkel, mazsorettekkel is találkozhatnak a látogatók, és ahogy közeleg az este, a zene keríti majd hatalmába a közös teret. A tehetségkutató nyertesei mellett sztárvendégek is érkeznek a hétvégére: pénteken Kasza Tibi és az Első Emelet együttes;
szombaton Tolvai Renáta és Tóth Gabi. Nyár a téren június utolsó napjain !
részletek -->>

Forrás: RadírProdukció

 

Pünkösd és gyermeknap a Mátravasúton

2012-05-22 20:40:58
Az Egererdő ZRt. Mátravasút üzeme tájékoztatja a tisztelt érdeklődőket, hogy a „Gyöngyi” gőzös örökbefogadási ünnepsége 2012. május 26-án 10.00-kor lesz Gyöngyös állomáson.

A Gyermeknap alkalmából május 26-án szombaton és május 27-én vasárnap Gyöngyös-Gyöngyössolymos-Lajosháza vonalon a szerelvények óránként közlekednek. Gyöngyösről 8.52-től 16.52-ig, Lajosházáról 9.52-től 17.52-ig indulnak a vonatok.
Szombaton és vasárnap kicsiknek és nagyoknak tartalmas meglepetés programokkal szolgálunk.
Május 27-én, vasárnap „Mátravasút nyomában” elnevezéssel ingyenes túrát szervezünk a Mátrafüred-Alsó - Szent-Anna tó - Pipishegy megszűntetett vonalon. Indulás Gyöngyösről Mátrafüredre 13.45-kor induló vonattal Mátrafüred-Alsóig (a túravezetés ingyenes, az utazás szokványos díjszabással). Gyülekező Mátrafüred-Alsón 14.05-kor.
Szintén május 27-én, vasárnap Gyöngyös és Lajosháza között esti és éjszakai vonatozás nyitott és fedett kocsikkal. A Gyöngyösről 18.52-kor induló vonatnál (ezt a gőzös húzza) Lajosházán kincskereső túra, míg a 20.52-kor és a 22.52-kor induló vonatoknál Lajosházán tüzijáték. Az esti és az éjszakai vonatok díja - programokkal együtt - gyerekeknek 900 Ft, felnőtteknek 1580 Ft. Minden más vonat normál menetdíjas. A gőzös vontatta vonatok május 27-én Mátrafüredre, május 28-án, hétfőn, Lajosházára fognak közlekedni.
További információt ad a vasútüzem: +36 30 7583140 vagy +36 37 312447-es telefonszámon.
Szeretettel hívjuk, várjuk ás látjuk az Egererdő ZRt. Mátravasút programjain!

Forrás: Egererdő Zrt.

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére