2024. június 12. szerda (24. hét) van, köszöntjük Villõ nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon elõforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Hétvégi útlezárás

2015-03-26 09:10:53
Az Eger Rallye autóverseny miatt 2015. március 28-án Galyatető, Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Bagolyirtás és Fallóskút települést csak Pásztó irányából lehet megközelíteni, illetve Parádsasvár, Bodony, Parádóhuta, Parád településeket pedig vagy a 24-es főúton Eger felől, vagy a 23-as főút felől Mátraderecskén keresztül, esetleg Domoszló, Verpelét felől Tarnaszentmárián keresztül lehetséges elérni.
A gyorsasági szakasz lebonyolítása miatt a Parádsasvár - Mátraháza elágazás - Galyatető (2408. sz. út) közötti útszakasz teljes egészében lezárásra kerül 2015. március 28-án szombaton 09.00 órától várhatóan 17.00 óráig.
A versenyautók a szakaszon 2 alkalommal haladnak át és a két kör között az utat megnyitják a közlekedők számára várhatóan 12.30-13.00 között egy óra időtartamban.
Egerszalók-Verpelét lezárás időtartama : 08.00 – várhatóan 17.00 óra

2015. március 29-én pedig Terpes - pétervásári elág - Bükkszék tető - Egerbakta - Sirok (24. sz ) lezárás időtartama: 06.30 órától - várhatóan 19.00 óráig

Forrás: Magyar Nemzeti Rallye Bajnokság

 

Hófesztivál 2015 – Családi sínapok és a hó ünnepe a Mátrában!

2015-01-28 14:18:50
Magyarország legnagyobb havas fesztiválja várja a hó, a téli sportok és a fesztiválhangulat szerelmeseit, a szezonban 10 éves Mátraszentistváni Síparkban, január 29-30-31-én. Több helyszínen, sok fellépővel és sportprogrammal zajlanak majd az események (ingyenes síoktatás, látványos bemutatók, koncertek, síversenyek). A Hófesztivál, egy igazán mozgalmas fesztivál, egy nagy téli buli, ahol a családok, fiatalok mind megtalálják majd a számításukat.
Minden program és a koncertek is ingyenesek!
A Hófesztivál pénteki napján 17:00-tól, az Ivan & The Parazol rockegyüttes koncertezik az Alpesi Színpadon. Szombaton délután jön az Irigy Hónaljmirigy, akik nem csak a színpad, hanem a sípálya ördögei is lesznek. Az este folyamán a rádiós műsorvezetők zenekara a BestOf lép fel, Rákóczi Ferivel és Buza Sanyival az élen. A nap sztárja azonban az elektronikus zene hazai királya a Zagar lesz, akik másfél órát nyomnak le a színpadon.
A Hófesztivál java pedig még csak ezután kezdődik! Az ország egyetlen havas-tüzes látvány showja, a betyárok seregét feltüzelő Vidróczkival az élen, több száz pirotechnikai elem felhasználásával lesiklik a pályán.
A Hófesztivál ideje alatt a sípályák meghosszabbított nyitva tartással várnak mindenkit, pénteken és szombaton 22 óráig.
A kezdőknek külön öröm, hogy a csütörtöki napon ingyenes síoktatás is lesz.
Szombati kiegészítő rendezvény a Mátra Ski Classic retró síverseny, ahová elhozhatod a régi faléced és megmutathatod mit tudsz a régi cuccokkal.
Megrendezzük a Rauch – Machu Kupa Gyermeksíversenyt is, amelyen több korosztályban indulhatnak a bátor fiatalok.
A rendezvény részletei megtalálhatók az eseménynaptárban!

Egyedülálló Programhelyszínek:
 • Fesztivál Tér: forralt bor, kürtöskalács és a sült kolbász illata. Egy kellemes séta mellett, a karácsonyi hangulatú sétányon romantikus faházikókból vásárolhatjuk meg a legfinomabb téli csemegéket.
 • Alpesi Színpad: a sípálya mellett felállított Alpesi Színpadon sztárfellépők biztosítják majd az igazi zenei élményt.
 • Alpesi Terasz: a Hóhatár Hütte előtti teraszon közvetítjük a sípályákon zajló műsorokat, programokat, de itt zárjuk majd Aprés-Ski bulival a napot is.

Forrás: Sípark, hofesztival.hu

 

Társas vadászat január közepén

2015-01-13 12:24:44
A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy társas vadászat miatt 2015. január 15-én (csütörtökön) az alábbi turistaút kerül lezárásra:

a Gyöngyösoroszi és a Keresztesi-nyereg közötti zöld sáv jelzés

2015. január 16-án (pénteken) az alábbi turistautak kerülnek lezárásra:

a Mátrafüred – Benevár-bérc – Ménescsapás – Mátraháza – 24-es sz. közút – Sástó – Mátrafüred által határolt területen található turistautak (Mátrafüredről induló piros sáv, piros kör, sárga sáv, sárga kör, Sástóról keletre induló sárga kereszt, a Nagylapát-tetőről induló sárga kör, a Kecske-bérci sárga kör és sárga háromszög jelzések.)

a Karos-híd és Galyatető közötti sárga sáv és a Szalajka-ház és Üvöltő-bérc közötti sárga kereszt turistautak


A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy a fenti útszakaszokon a megjelölt időpontokban ne tartózkodjanak.

Megértésüket köszönve

Forrás: Egererdõ Zrt. Mátrafüredi Erdészet

 

Társas vadászat a hét második felében

2015-01-07 08:47:21
FIGYELEM!

A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy társas vadászat miatt
2015. január 8-án (csütörtökön) az alábbi turistautak kerülnek lezárásra:
 • a Mátrakeresztes és Ágasvár közötti piros sáv jelzés
 • Fallóskút és Csörgő-völgy közötti zöld sáv jelzés
 • Gyöngyösoroszi és a Keresztesi-nyereg közötti zöld sáv, valamint a Péterke-hegy és a Keresztesi-nyereg közötti zöld kereszt jelzés (a hajtás időtartamára a Károlytáró- Bagolyirtás erdei út is lezárásra kerül)

2015. január 10-én (szombaton) az alábbi turistautak kerülnek lezárásra:
 • Lajosháza és a Vörösmarty turistaház közötti zöld kereszt jelzés
 • Lajosháza és a Karos-híd közötti sárga sáv és sárga négyszög jelzés


A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy a fenti útszakaszokon a megjelölt időpontokban ne tartózkodjanak.

Megértésüket köszönve

Forrás: Egererdõ Zrt. Mátrafüredi Erdészet

 

Vadászat miatti korlátozások

2014-12-31 16:43:20
FIGYELEM!

A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy társas vadászat miatt 2015. január 4-én (vasárnap) az alábbi turistautak kerülnek lezárásra: a Mátrafüred és a Négyeshatári út (Fehérköves) közötti zöld és piros sáv jelzés

2015. január 5-én (hétfőn) az alábbi turistaút kerül lezárásra: a Gyöngyössolymos és Mátraszentimre közötti piros sáv jelzés

A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy a fenti útszakaszokon a megjelölt időpontokban ne tartózkodjanak.

Megértésüket köszönve

Forrás: Egererdõ Zrt. Mátrafüredi Erdészet

 

Ismét társas vadászatra hívjuk fel a figyelmet!

2014-12-10 14:00:59
A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy társas vadászat miatt 2014. december 12-én, pénteken az alábbi turistautak kerülnek lezárásra:
 • a Mátraházától keletre található piros sáv és piros kereszt jelzés,
 • Gyöngyössolymoson a Solymosi Óvárhoz vezető sárga sáv és sárga kereszt jelzés.

Szintén társas vadászat miatt 2014. december 13-án, szombaton az alábbi turistautak kerülnek lezárásra:
 • Mátraszentistvánról a három patak összefolyásához (Hutahely) vezető zöld kereszt jelzés,
 • Gyöngyöstarjánról a Körtvélyes-tisztáshoz vezető zöld sáv és zöld kereszt jelzés.

A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy a fenti útszakaszokon a megjelölt időpontokban ne tartózkodjanak.

Megértésüket köszönve

Forrás: Egererdõ Zrt. Mátrafüredi Erdészet

 

Pásztó felől Mátraszentimre megközelíthető

2014-12-03 06:26:50
Ma hajnali tapasztalat szerint a 2408-as úton Pásztó felől Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Bagolyirtás és Fallóskút is megközelíthető. Utóbbi településig Pásztótól az út jól járható, Bagolyirtás és Mátraszentimre között kisebb gallyakra, ágakra figyelni kell, a reggeli órákban köd is nehezítette a közlekedést.
Egyelőre a menetrend szerinti buszjáratok is csak Pásztó irányából közlekednek.
 

Lezárt utak

2014-12-02 08:54:55
A Felső-Mátra települései nem megközelíthetők a lezárt utak miatt. A 24-es számú főutat Mátrafüredtől Parádsasvárig, valamint a 2408-as utat a 24-es út galyetetői elágazásától Mátrakeresztesig zárva tartják, amíg meg nem tisztítják a ráfagyott esőtől elnehezedett letört gallyaktól, kidőlt fáktól.
 

Első hó

2014-11-25 06:35:07
Megérkezett, leesett és meg is maradt a 2014-2015-ös tél első hava a Felső-Mátrában, ami fehérré varázsolta 2014. november 25. reggelre a tájat.
Ez jól látható webkameránkon is.
 

FIGYELEM! Vadászat miatti korlátozás!

2014-11-24 15:57:23

A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy társas vadászat miatt november 27-én, csütörtökön az alábbi turistautak kerülnek lezárásra:

a Mátraszentimre – Hutahely közötti zöld négyzet jelzés,
a Mátraszentimre – Mátraszentistván közötti zöld sáv jelzés,


A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy a fenti útszakaszokon a megjelölt időpontokban ne tartózkodjanak.

Megértésüket köszönve

Forrás: Egererdõ Zrt. Mátrafüredi Erdészet

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére