2023. március 27. hétfõ (13. hét) van, köszöntjük Hajnalka nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon elõforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Megjelent a Felső-Mátra legújabb turistatérképe

2015-09-26 12:29:31
A Felső-Mátra kiránduló-, szabadidő- és kerékpáros térkép 1. kiadása megjelent a Mátrahegy Bt. kiadásában.
A térképen a jól megszokott turistaút jelzések távolság- és szintemelkedés adatai is megtalálhatók.
Az adatok lezárására 2015. szeptember 2-án került sor, így a 2015-ben történt turistajelzés változások javításra kerültek.
A térkép oldalunkon megrendelhető, illetve a Felső-Mátra több pontján megvásárolható, amelyről bővebb információ a térképek menüpont alatt található.
részletek -->>

Forrás: Mátrahegy Bt.

 

A közösségi közlekedés fejlesztése a gyöngyösi és hevesi kistérségekben

2015-08-05 15:25:41

A Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (a Mátra Volán Zrt. jogutódja) Gyöngyösön helyi, a gyöngyösi és hevesi kistérségben helyközi tömegközlekedési feladatokat lát el. A magas színvonalú utastájékoztatás érdekében a „Közösségi közlekedés fejlesztése a gyöngyösi és hevesi kistérségekben” című, ÉMOP-5.1.2-09-2009-0008 azonosítószámú projekt keretében az alábbi fejlesztési elemeket valósítja meg a cég:

Infrastruktúrális fejlesztések:
 1. Abasáron, Domoszlón, Nagyfügeden, Karácsondon, Nagyrédén, Tarnamérán, Boconádon, összesen 9 db autóbuszöböl létesítése, felújítása, átalakítása
 2. Heves autóbuszpályaudvar teljeskörű akadálymentesítése, burkolatépítése, valamint zöldterület létesítése
 3. A gyöngyösi autóbusz állomáson 70 férőhelyes kerékpártároló és zöldterület kialakítása


Forgalomirányítás és utastájékoztatás fejlesztése:
 1. Gyöngyösön 15 db, Hevesen 6 db kétoldalas indítóállási, valamint 1-1 db helyközi induló járatokat összesítő kijelző telepítése
 2. 10 db gyöngyösi és 10 db vidéki buszmegállóban (Abasáron, Domoszlón, Kisnánán, Markazon és Nagyrédén) napelemes, utastájékoztató tábla telepítése, amely a pontos érkezési és indulási időt mutatja
 3. Utastájékoztató monitor és PC vezérlésű információs tábla telepítése Gyöngyösön
 4. 106 db autóbusz fedélzeti központi modullal történő felszerelése, front, oldalsó és belső kijelzőpanelek telepítése
 5. Pályaudvari hangosítás, GPS központi órarendszer, indukciós hurok és az utastájékoztatás központi egységeinek kiépítése a gyöngyösi és hevesi autóbuszállomáson
 6. Hevesen pályaudvari kamerarendszer kiépítése


Kedvezményezett neve: KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.
Postacím: 3200 Gyöngyös, Pesti u. 74.
Székhely: 5000 Szolnok, Nagysándor József út 24.
Projektazonosító: ÉMOP-5.1.2-09-2009-0008
A projekt teljes összege: 349.938.566 Ft
Elnyert támogatás: 325.914.041 Ft
Befejezés ideje: 2015. június 30.
 

Autóverseny miatti útlezárások

2015-07-10 11:27:49
A Felső-Mátrában 2015. július 19-én 06.00 órától várhatóan 19.00 óráig Mátraszentimre-Fallóskút-Mátrakeresztes összekötő országos közút lezárásra kerül. Ez idő alatt csak a megkülönböztető jelzést használó autókat és menetrend szerint közlekedő autóbuszokat engedik át.
A verseny szüneteiben lehetséges a lakosság közlekedése, amelyről a zárásban lévő rendezőktől lehetséges tájékozódni.

A versennyel kapcsolatosan felmerülő kellemetlenségekért a Rendezőség szíves megértésüket kéri.
 

I. Mátrai Betyár és Borfesztivál

2015-06-28 06:55:18
Idén kerül megrendezésre első alkalommal a Mátrai Betyárfesztivál július 4-5. között, Mátraházán.

Amikor úgy döntöttünk, hogy életre hívjuk a rendezvényt, nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, minthogy legalább egy hétvégére összehozzuk a Mátra déli és északi lejtőin élő embereket, hiszen a palócságban már története kezdetétől árkok húzódtak, mind területi, mind szokások viszonylatában, melyet az idő csak tovább mélyített, s immár szinte szakadékok húzódnak közöttünk. Éppen ezért arra jutottunk, hogy keressük meg azt a hagyományt, ami lakóhelytől és szokásoktól függetlenül a Mátrában élő összes ember emlékezetében ott él. Ez pedig nem lehetett más, mint a betyárok, a betyárság.
részletek -->> 

Szevasz Nyár és Veteránautó Találkozó hírek

2015-06-24 17:06:32
A XXX. Veteránautó találkozó legfrissebb nevezői már pénteken bemutatkoznak a 20. Szevasz Nyár zenei fesztivál közönségének, hiszen rendőri és Radíros felvezetés mellett 20:45-kor konvojban megjelennek és átkígyóznak a Fő téren. Ne feledjék szombaton délelőtt a teljes mezőny látható és nemcsak a startnál, de az ügyességi versenyen is 9:00-10:30 óráig!

A Szevasz Nyár már-már igazi sörfesztiválként jelenik meg, a Fő tér 2 oldalán sörkerteket rendeznek be, ahol még Gyöngyösön együtt nem látott: 17 féle sör lesz a világostól, a barnán át, a búzáig és a gyümölcs ízesítésűekig.
Az extra kínálatban a non plus ultra a csapolt Dreher hidegkomló és Kingswood cider lesznek, jó kóstolást kívánunk a felnőtteknek!

Az utóbbi évek nyárköszöntő fesztiválnézői már megszokhatták: hogy szombaton sok-sok szervezet bemutatójával, kiállításával, gyermekfoglalkoztatójával találkozhatnak. Idén sem lesz ez másképp, a Hanisz téri oldalon találkozhatnak: Mátra Múzeum, Gyöngyösi Otthon Segítünk Alapítvány, Kékes Kutató-mentő Alapítvány, HIT Gyülekezete, Hatáspont Tanoda, Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, Önkormányzatok Mátrai szövetsége.

A fő szerep azért mégis a zenéé: 14 koncerttel vár mindenkit most pénteken és szombaton a Radír Produkció!

Forrás: Radír Produkció

 

Turistaút változások a Felső-Mátrában

2015-05-26 23:03:19
Mátraszentistván, Mátraszentlászló települések környékére készülő túrázók figyelmét szeretnénk felhívni, hogy eddig Mátraszentlászlóról a kék sávról sárga kereszt turistajelzésen tudtak eljutni a Vöröskő-kilátóhoz és tovább egészen a kék sáv turistaútra vissza. Most már a kék háromszög és a kék M betűt kell figyelni a sárga kereszt helyett.
Továbbá az Ágasvári-turistaház és a Szamár-kő közötti kék háromszög jelzés mellé felfestésre kerül egy kék M jelzés is.

Galyatető környékén túrázók pedig a piros és sárga sáv turistaút változásával számoljanak.
Mátraszentistván irányából a sárga sáv úton érkezve Galyatető település első utcakereszteződésében a sárga sáv letér a kék és piros sávtól a Vasas úton és a Mária-út jelzéssel együtt halad a Kodály templom és a buszforduló érintésével a Nagyszállóig, ahol becsatlakozik ismét az Országos Kék Turistaútba.
Mátraszentimre irányából a piros sávon érkezőknek eddig jóval a Péter-hegyese kilátó előtt kellett balra letérniük Mátraalmás felé, jelenleg pedig jobbra kell letérni a galyatetői focipályán át, a buszfordulót érintve tér vissza a sárga sáv turistaútba, majd ezzel együtt halad a kék sáv becsatlakozásáig, amely a Nagyszálló előtt van. Majd a kék és sárga sáv jelzésekkel együtt halad a Galyatető végén lévő parkolóig, amely után a kék és sárga sáv elválik a piros sávtól és együtt halad egy rövidke szakaszon a zöld háromszög és zöld kör jelzésekkel. Ahol e három jelzés szétválik, onnan a piros jelzés már a megszokott útvonalon halad.
A Vasas utca és a Nagyszálló közötti kék négyzet turistajelzés megszűnt.

Kellemes túranapokat kívánunk!

Forrás: Mátrahegy Bt.

 

Visszatért a tél a Felső-Mátrában

2015-03-31 12:21:08
Már a tegnapi nap estéjén is többször rövid hózápor kerekedett, de a mai napon 11 óra körül sűrű havazásba kezdett és vastag hólepellel fedte be a tájat.
Webkameránkon jól megfigyelhető.
 

Hétvégi útlezárás

2015-03-26 09:10:53
Az Eger Rallye autóverseny miatt 2015. március 28-án Galyatető, Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Bagolyirtás és Fallóskút települést csak Pásztó irányából lehet megközelíteni, illetve Parádsasvár, Bodony, Parádóhuta, Parád településeket pedig vagy a 24-es főúton Eger felől, vagy a 23-as főút felől Mátraderecskén keresztül, esetleg Domoszló, Verpelét felől Tarnaszentmárián keresztül lehetséges elérni.
A gyorsasági szakasz lebonyolítása miatt a Parádsasvár - Mátraháza elágazás - Galyatető (2408. sz. út) közötti útszakasz teljes egészében lezárásra kerül 2015. március 28-án szombaton 09.00 órától várhatóan 17.00 óráig.
A versenyautók a szakaszon 2 alkalommal haladnak át és a két kör között az utat megnyitják a közlekedők számára várhatóan 12.30-13.00 között egy óra időtartamban.
Egerszalók-Verpelét lezárás időtartama : 08.00 – várhatóan 17.00 óra

2015. március 29-én pedig Terpes - pétervásári elág - Bükkszék tető - Egerbakta - Sirok (24. sz ) lezárás időtartama: 06.30 órától - várhatóan 19.00 óráig

Forrás: Magyar Nemzeti Rallye Bajnokság

 

Hófesztivál 2015 – Családi sínapok és a hó ünnepe a Mátrában!

2015-01-28 14:18:50
Magyarország legnagyobb havas fesztiválja várja a hó, a téli sportok és a fesztiválhangulat szerelmeseit, a szezonban 10 éves Mátraszentistváni Síparkban, január 29-30-31-én. Több helyszínen, sok fellépővel és sportprogrammal zajlanak majd az események (ingyenes síoktatás, látványos bemutatók, koncertek, síversenyek). A Hófesztivál, egy igazán mozgalmas fesztivál, egy nagy téli buli, ahol a családok, fiatalok mind megtalálják majd a számításukat.
Minden program és a koncertek is ingyenesek!
A Hófesztivál pénteki napján 17:00-tól, az Ivan & The Parazol rockegyüttes koncertezik az Alpesi Színpadon. Szombaton délután jön az Irigy Hónaljmirigy, akik nem csak a színpad, hanem a sípálya ördögei is lesznek. Az este folyamán a rádiós műsorvezetők zenekara a BestOf lép fel, Rákóczi Ferivel és Buza Sanyival az élen. A nap sztárja azonban az elektronikus zene hazai királya a Zagar lesz, akik másfél órát nyomnak le a színpadon.
A Hófesztivál java pedig még csak ezután kezdődik! Az ország egyetlen havas-tüzes látvány showja, a betyárok seregét feltüzelő Vidróczkival az élen, több száz pirotechnikai elem felhasználásával lesiklik a pályán.
A Hófesztivál ideje alatt a sípályák meghosszabbított nyitva tartással várnak mindenkit, pénteken és szombaton 22 óráig.
A kezdőknek külön öröm, hogy a csütörtöki napon ingyenes síoktatás is lesz.
Szombati kiegészítő rendezvény a Mátra Ski Classic retró síverseny, ahová elhozhatod a régi faléced és megmutathatod mit tudsz a régi cuccokkal.
Megrendezzük a Rauch – Machu Kupa Gyermeksíversenyt is, amelyen több korosztályban indulhatnak a bátor fiatalok.
A rendezvény részletei megtalálhatók az eseménynaptárban!

Egyedülálló Programhelyszínek:
 • Fesztivál Tér: forralt bor, kürtöskalács és a sült kolbász illata. Egy kellemes séta mellett, a karácsonyi hangulatú sétányon romantikus faházikókból vásárolhatjuk meg a legfinomabb téli csemegéket.
 • Alpesi Színpad: a sípálya mellett felállított Alpesi Színpadon sztárfellépők biztosítják majd az igazi zenei élményt.
 • Alpesi Terasz: a Hóhatár Hütte előtti teraszon közvetítjük a sípályákon zajló műsorokat, programokat, de itt zárjuk majd Aprés-Ski bulival a napot is.

Forrás: Sípark, hofesztival.hu

 

Társas vadászat január közepén

2015-01-13 12:24:44
A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy társas vadászat miatt 2015. január 15-én (csütörtökön) az alábbi turistaút kerül lezárásra:

a Gyöngyösoroszi és a Keresztesi-nyereg közötti zöld sáv jelzés

2015. január 16-án (pénteken) az alábbi turistautak kerülnek lezárásra:

a Mátrafüred – Benevár-bérc – Ménescsapás – Mátraháza – 24-es sz. közút – Sástó – Mátrafüred által határolt területen található turistautak (Mátrafüredről induló piros sáv, piros kör, sárga sáv, sárga kör, Sástóról keletre induló sárga kereszt, a Nagylapát-tetőről induló sárga kör, a Kecske-bérci sárga kör és sárga háromszög jelzések.)

a Karos-híd és Galyatető közötti sárga sáv és a Szalajka-ház és Üvöltő-bérc közötti sárga kereszt turistautak


A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy a fenti útszakaszokon a megjelölt időpontokban ne tartózkodjanak.

Megértésüket köszönve

Forrás: Egererdõ Zrt. Mátrafüredi Erdészet

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére