2020. január 18. szombat (03. hét) van, köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon előforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Ismertető a kékestetői sípályáról

2004-11-05 01:00:40
Idei sípálya állapotokról olvashatnak írásunkban.
részletek -->>

Forrás: Mátra Centrum Kft.

 

Avar Kupa

2004-10-29 22:30:34
Felkerült a honlapra az Avar Kupa tájékozódási túraverseny kiírása.

Forrás: Kékes Turista Egyesület

 

Nagyréde, az Újbor Ünnepe

2004-10-26 13:25:39
Nagyréde településről is készült egy rövid ismertető, amit a Települések menüben lehet megtalálni.Nagyrédén rendezik meg november 6-án az Újbor Ünnepét. Ezzel kapcsolatos november 5-ig kitölthető új totónk, amelyen nagyrédei borokat sorsolunk ki és a nyeremény november 6-án vehető át az Újbor Ünnepén.

Forrás: matrahegy.hu

 

Szuha

2004-10-25 14:56:50
Újabb településsel bővült a Települések menüpontunk, hiszen Szuha község ismertetője mutatja be a Mátra északi lábánál elhelyezkedő települést.
részletek -->>

Forrás: matrahegy.hu

 

Megérkezett az első hó a Mátra magasabb részeire

2004-10-17 20:18:39
A mai napon a Mátra 800 m feletti részein hó esett, ami vékony lepellel borította be a tájat. A Kékesen a 3 cm-t is elérte a vastagsága. Nem lesz hosszú életű, de azért elmondhatjuk: leesett az első hó. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már 13-án, szerda délután is volt egy negyedórás hózápor, de annak nem maradt nyoma.

Forrás: matrahegy.hu

 

A Tiszta Mátráért!

2004-10-05 21:45:17
A hétvégén barátságos őszi időben a Kékes Turista Egyesület szervezésében immár hatodik alkalommal került sor a „Tiszta Mátráért!” hulladékgyűjtő akcióra, melynek keretében 85 önkéntes mintegy 80 km turistautat tisztított meg az oda nem illő szeméttől a Gyöngyösi-Mátra területén. A „törzsgárdát” természetesen a Kékes TE és a Mátra Természetbarát Klub tagjai alkották 44 ill. 19 fővel. Azok a résztvevők, akik már ötödször segítettek e nemes feladatban, a jól megérdemelt kitűző, frissítő, gyümölcs és a finom leves mellé egy szép „tiszta mátrás” pólót kaptak.

A jó hangulatú rendezvényen mintegy 8 m3 szemetet sikerült összegyűjteni, amely szerencsére csökkenő tendenciát mutat – hisszük, hogy ez bizonyos mértékben nekünk is köszönhető. Sajnos továbbra is szembetűnő azonban a Vörösmarty turistaház, a Honvédüdülő, a mátraházai Szanatórium és a kékesi Déli sípálya átlagosnál nagyobb szennyezettsége, valamint az erdei szemétgyűjtő bútorok elhanyagoltsága.

Az összegyűjtött hulladék elszállításáról a Városgondozási Rt. szakemberei gondoskodtak, az anyagi támogatást a Heves Megyei Önkormányzattól kaptuk.

Köszönjük mindenkinek a segítséget, aki hozzájárult környezetünk szebbé tételéhez.

Forrás: Kékes Turista Egyesület

 

Kelet-magyarországi Természetbarát Vezetők 44. Találkozója

2004-10-04 11:25:20
A hétvégén Tiszabecsen, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Természetbarát Szövetség szervezésében került sor a Kelet-magyarországi Természetbarát Vezetők 44. találkozójára. A hagyományosan október eleji rendezvényen térségünket Simon Péter, a Magyar Természetbarát Szövetség alelnöke képviselte.

A résztvevők a környék nevezetességeinek megismerése mellett tapasztalatot cseréltek a természetjárás aktuális kérdéseiről, tájékozódtak a megye turisztikai helyzetéről. Szorgalmazták a turistautak jogi védettségének mihamarabbi országos szintű elérését, a természetbarát mozgalom korösszetételének és a propagandamunka javítását. Franczia István kezdeményezésére javaslatot fogalmaztak meg a természetjáró minősítési szabályzat módosítására, ösztönzőbbé tételére.

Kalmár László, a Magyar Természetbarát Szövetség titkára könnyes szemmel jelentette be, hogy az év végén nyugdíjba vonul, de a Természetbarát Híradó szerkesztését továbbra is vállalja és találkozni fogunk vele túráinkon is.

Az észak-magyarországi régió küldöttei megállapodtak, hogy a jövőben összehangolják és közös szervezéssel vonzóbbá teszik programjaikat, valamint célként tűzték ki a régió turistaútjainak megfelelő karbantartása mellett a terület útjelző táblákkal történő fokozatos ellátását is.

A jó hangulatú találkozó végén Jász-Nagykun-Szolnok megye vette át a stafétabotot, a jövő októberi program megszervezése az ő feladatuk lesz.

Forrás: Magyar Természetbarát Szövetség

 

Megújulhat a Vörös-kői kilátó

2004-09-27 21:36:52
A közeljövőben felújíthatják a Mátraszentlászlón lévő Vörös-kői kilátót. A toronyra – bérleti díj fejében – két távközlési szolgáltató cég is szeretne antennákat telepíteni, mivel a környéken a mobiltelefonok térereje elmarad az igényektől. Az önkormányzat a mobilkommunikációval foglalkozó társaságok által fizetett összegből finanszírozná a kilátó felújításának költségeit.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

 

Két új élménybeszámoló

2004-09-22 18:43:18
Két új krónikával bővült az élménybeszámoló rovatunk:

Bajza József emléktúra

M, avagy egy város
Mindkét túra a Mátra nyugati részein jelentett kihívást és kalandot a résztvevőknek. Előbbit egy vendégszerző bocsátotta rendelkezésünkre, míg az utóbbit megszokott tollforgatónk, Szőke Gyuri vetette papírra.

Forrás: matrahegy.hu

 

Tiszta Mátráért!

2004-09-16 00:22:29
Ebben az évben a Kékes Turista Egyesület már harmadszor rendez hulladékgyűjtő túrát a Mátra turistaútjain. Két hét múlva, 2004. október 2-án mindenkit szeretettel várnak a rendezők, akik szívesen tesznek egy kicsit környezetünk megóvásáért.
részletek -->>

Forrás: Kékes Turista Egyesület

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére