2024. június 13. csütörtök (24. hét) van, köszöntjük Anett, Antal nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon elõforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Turistaút elterelés!

2021-02-01 07:48:30
Kedves Túrázók!

Mátrafüred és Mátraháza között a S- jelzésű Rákóczi-turistaút 2022. március végéig a Residence Hotel Ózon területén folyó építkezés miatt lezárásra került.
A lezárt terület a S+ jelzésen kerülhető el az alábbi útvonalon: Rákóczi-forrás, S-/S+ kereszteződés - Sástó - Farkas-kút - Mátraháza Szanatórium, S+/S- elágazás.
A „Rákóczi jelvényszerző túra a Mátrában” két ellenőrző pontja (Hanák Kolos-kilátó és a Kecske-bérc) a S+ elkerülő úttal nem érhető el. Az útlezárás időszakában a teljesítés értékelésekor e két ellenőrző pont hiányát tudomásul vesszük.
Azok a túratársaink, akik mégis szeretnék teljessé tenni igazolófüzetüket, a két ellenőrző pontot is felkereshetik az alábbi módon:
 1. Hanák Kolos-kilátó: a Rákóczi-forrástól tovább mehetünk a sárga sávon a kilátóig – 900 m – de onnan vissza kell térni a forráshoz.
 2. Kecske-bérc: Mátraházán, a szanatóriumnál a sárga sáv jelzésen visszaindulunk déli irányba, innen 600 méterre igazolhatunk a Kecske-bércnél, majd visszatérünk a szanatóriumhoz.


Türelmeteket kérve, üdvözlettel:
Kékes Turista Egyesület

Forrás: Kékes Turista Egyesület

 

Észak-Mátrai Ökoturisztikai Központ

2021-01-21 14:52:38
A projekt keretében Szuha községben egy Észak-Mátrai Ökoturisztikai Központ valósult meg. Célja, hogy Szuha település aktívan bekapcsolódhasson a Mátra Nyugati Kapuja turisztikai projektbe, a Mátrafüred – Sástó – Kékestető – Galyatető - Mátraszentimre turisztikai útvonalon, illetve attrakció-lánc meghosszabbításával létrejöjjön a Mátrai Körtúra, mint turisztikai kínálati elem. A Mátrai Körtúra koncepciója az, hogy a Mátra desztinációba érkező turisták az M3 autópályán Hatvannál lehajtva közelítsék meg a Mátrát.
A községben a faluház felújításra került, interaktív bemutatóhellyé és rendezvénytérré alakult át. A fejlesztés által az épület ökoturisztikai fogadóépület, látogatóközpont funkciót kapott, amelyben interaktív elemek, játékok kerültek telepítésre annak érdekében, hogy a Mátrába kiránduló egyéni turisták és csoportok fogadására alkalmas tér alakuljon ki, amelyet aktív játszóházi, szabadidős elemek egészítenek ki.
A fejlesztés során közvetlen cél volt a turisztikai hasznosításhoz szükséges fogadási feltételek kialakítása és fejlesztése: látogatóközpont, többfunkciós bemutatótér kialakítása, fejlesztése, kapcsolódó épületállomány turisztikai, kulturális célú fenntartható fejlesztése, élményelemeket jelentő technikai fejlesztések, interaktív bemutatási formák kialakítása. A térség turisztikai kínálatának kiegészítése és színesítése, színvonalának emelése, hálózati jelleg, illetve a turisztikai szolgáltatások komplexitásának erősítése is prioritást élvezett.
A Széchenyi2020 program keretében megvalósult beruházás célja összefoglalóan az értékmegőrzés és értéknövelés, fenntartható turisztikai célú hasznosítás látogatóbarát és interaktív elemek, interpretációs módszerek alkalmazásával a projektelemek mindegyikében. A projektnek köszönhetően a fejlesztett attrakció tervezett látogatószáma legalább évi 875 fő, a fenntartási időszak végéig 4.375 fő.

Forrás: Szuha község Önkormányzata

 

A Cifra Istálló újra látogatható

2020-09-22 18:55:28
Megismerhetünk 9 magyar lófajtát, melyek méltó helyet kaptak a különleges márvány burkolatú istállóban.
Új szolgáltatás a lovaskocsikázás, mely saját tenyésztesű lipicai lovakkal történik festői környezetben.

Az árakról, a nyitvatartásról bővebb információt a linkre kattintva kapunk.

részletek -->>

Forrás: Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad parádi telepe

 

Tájékoztatás filmforgatásról, lezárásról

2020-08-12 12:51:15
FIGYELEM !
Tájékoztatásul közöljük, hogy az Apc-Széleskő tengerszem kirándulóhely 2020. augusztus 15-én (szombaton)(kedvezőtlen időjárás esetén 16-án vasárnap) filmforgatás miatt lezárásra kerül. Kérjük a helyszín közelében lakókat az információ megosztására. Az erdő látogatók megértését ez úton is köszönjük !

Forrás: Egererdõ Zrt.

 

Útlezárás a Felső-Mátrában!

2020-07-17 09:35:27
Értesítjük a Felső-Mátrába látogatókat, hogy 2020. július 19-én (vasárnap) az ORB (Magyar Országos Rallye Bajnokság) első futama megrendezésre kerül.
A verseny időtartama alatt 2020. július 19-én 07.30-tól 19.00 óráig a Mátraszentimre-Mátrakeresztes útszakasz teljes lezárására kerül sor.

A Felső-Mátrát a 24-es út irányából, Galyatetőn át lehet megközelíteni (Bagolyirtás és Fallóskút kivételével).
 

Gyöngyös turisztikai vonzerővel gazdagodott

2020-05-29 15:11:14
A Szent Bertalan templom száz éve várt toronysisak rekonstrukciója mellett új turisztikai vonzerővel is gazdagodott a város

A Gyöngyös jelképeként is ismert Szent Bertalan-templom tetőzete egy 1917-es tűzvész során semmisült meg, azóta a templomot ideiglenes kupolák fedték. Az eredetileg 1756-ban átadott barokk templom felújításának eredményeként egy „új turisztikai vonzerő” is létrejött a városban.
A Szent Bertalan-templom toronysisakjai a „Kulturális és aktív turizmus fejlesztése Gyöngyösön” elnevezésű projekt keretében nyerték vissza eredeti pompájukat. A beruházás részeként látványlift és kilátó épült a templom déli tornyában, a plébánia épületében pedig vallásturisztikai látogatóközpontot és kávézót alakítottak ki.
A beruházás részeként újulhatott meg a Gyöngyös és Mátrafüred közötti kerékpárút, amely a gyöngyösi Szent Bertalan templom, a mátrafüredi Keresztelő Szent János templom összeköttetését, valamint a Mária út mátrafüredi kapcsolatának erősítését szolgálja.

Forrás: Tourinform Gyöngyös

 

Ásványgyűjtő túrák újra

2020-05-13 18:11:44
Örömmel jelentjük be, hogy az országos korlátozások enyhítése mellett májusban elindítjuk ásványgyűjtő túráinkat!

2020. május 17.: Parádfürdő, Fehér-kő és Hosszú-bérc

Találkozó: 10:00-kor a kórház mögött.Innen egy 15 perc séta után érkezünk meg a Fehér-kőhöz, ahol az Egyesség-táró melletti kibúvásnál gyűjtünk.
Fél-egy óra múlva továbbindulunk az Ilona-völgybe, ahol a Hosszú-bérc előtti réten parkolunk le. Innen 1 perc sétával érjük el az egykori timsós külfejtést. Tervezett gyűjtési idő itt 1 óra.
részletek -->>

Forrás: Ásványok Háza Gyöngyösoroszi

 

Szigorítás a Felső-Mátrában május 1-jére és hétvégére

2020-05-01 08:58:32

SZIGORÍTÁS A FELSÕ-MÁTRÁBAN

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

MÉG ÉRVÉNYBEN VANMindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (tömegközlekedés során is)

A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólagosan alapos indokkal kerülhet sor.

FONTOS!

MARADJ OTTHON!A Felső-Mátra vonatkozásában az ide érkező turisták kirándulási szándéka nem minősül alapos indoknak.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat. Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Polgármesterként az alábbi szigorító intézkedéseket hozom:
 • 2020. május 1. napján 08.00 órától 2020. május 3. napján 24.00 óráig
 • Lezárásra kerülnek az önkormányzati tulajdonban lévő nagyobb közterületek (játszóterek, parkok, labdarúgó pálya).
 • Lezárásra kerül minden önkormányzati tulajdonban lévő parkoló.
 • Lezárásra kerül Bőgős-rét.


Tájékoztatunk Mindenkit, hogy a Felső-Mátrában a vendéglátó egységek, szállodák zárva vannak, a szolgáltatások szünetelnek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az esetlegesen út mentén parkoló gépjárművek esetében a KRESZ szabályok betartását a rendőrség szigorúan ellenőrizni fogja, szükség esetén megfelelő intézkedéseket tesz.

Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.Mátraszentimre, 2020. május 1.


Köszönettel:

Előházi Péter s.k.
polgármester

Forrás: www.matraszentimre.hu
 

Közlemény a Felső-Mátra 2020. április 25-ei hétvégi látogatására vonatkozóan

2020-04-25 08:40:41

KÖZLEMÉNY
a FELSÕ-MÁTRA hétvégi látogatására vonatkozóan
valamint a kesztyű és maszk viseléséről GYÖNGYÖSön
NE FELEDJÜK!A kijárási korlátozás a Kormány által határozatlan ideig meghosszabbításra került.
 • Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (tömegközlekedés során is)
 • A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólagosan alapos indokkal kerülhet sor.

FONTOS!
MARADJ OTTHON!A Felső-Mátra vonatkozásában az ide érkező turisták kirándulási szándéka nem minősül alapos indoknak.A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat.

Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Tájékoztatunk Mindenkit, hogy a Felső-Mátrában a vendéglátó egységek (kivéve kiszállításra), a szállodák zárva vannak, a szolgáltatásaik szünetelnek.


Gyöngyösi szigorítások

Dr. Korma Katalin Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője megkeresésére tájékoztatjuk a Felső-Mátra településének lakosait és az ide látogatókat, hogy Hiesz György Gyöngyös Város Polgármesterének intézkedései értelmében a most következő hétvégén is
 • kötelező lesz Gyöngyös közterületein, valamint a boltokban a kesztyű és a szájmaszk, vagy ha ez nem áll rendelkezésre, akkor az arcot takaró sál használata,
 • szombaton és vasárnap ismét lezárják a Mátra összes parkolóját, Farkasmálytól Mátrafüreden, Sástón, Mátraházán át egészen Kékestetőig,


Az óvintézkedés miatt hétvégén érvényben lévő helyi szabályok nem csak a gyöngyösiekre érvényesek, hanem a Gyöngyös környéki településekről a városba vásárolni érkezőkre is.
Az önkormányzat által rendeletbe is foglalt szabályok betartását a Városrendészeti Igazgatóság munkatársai szombaton és vasárnapi is ellenőrizni fogják, illetve felhívják a figyelmet az intézkedés fontosságára.

Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.
Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.


Mátraszentimre, 2020. április 24.

Köszönettel:
Előházi Péter s.k.
polgármester

Forrás: Mátraszentimre hivatalos honlapja
 

FELHÍVÁS a FELSÕ-MÁTRA hétvégi látogatására vonatkozóan

2020-04-17 13:52:14

FELHÍVÁS

a FELSÕ-MÁTRA hétvégi látogatására vonatkozóan


NE FELEDJÜK!A kijárási korlátozás a Kormány által határozatlan ideig meghosszabbításra került.
 • Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani. (tömegközlekedés során is)
 • A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólagosan alapos indokkal kerülhet sor.


FONTOS!

MARADJ OTTHON!A Felső-Mátra vonatkozásában az ide érkező turisták kirándulási szándéka nem minősül alapos indoknak.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, szükség esetén meghatározott intézkedéseket és kényszerítő eszközöket alkalmazhat.

Szabálysértés esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Tájékoztatunk Mindenkit, hogy a Felső-Mátrában a vendéglátó egységek (kivéve kiszállításra), a szállodák zárva vannak, a szolgáltatásaik szünetelnek.


Az elsődleges cél továbbra is a megelőzés.

Óvjuk egymás egészségét, vigyázzunk magunkra és egymásra is.


Forrás: https://matraszentimre.hu

Mátraszentimre, 2020. április 17.Köszönettel:

Előházi Péter s.k.

polgármester

Forrás: matraszentimre.hu

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére