2021. január 18. hétfő (03. hét) van, köszöntjük Piroska nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon előforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Gyöngyösi Bornapok

2012-05-21 19:38:25
Ismét Gyöngyösi Bornapok a város Fő terén!
Várjuk minden kulináris élvezetre fogékony, a Mátrai borvidéket megismerni vágyó családot, fiatalt, hangulatos programokkal, vásári forgataggal ! Újdonság lesz, hogy idén 4 napos az esemény (hétfőn is lesz vásár Pünkösd lévén), újszerű lesz a Fő tér berendezése is. A Mátrai Borvidék kíváló borászai viszont hagyományosan részt vesznek az eseményen, hogy 2011-es príma boraikat bemutathassák a nagyérdeműnek. A színpadon olyan sztárokkal is találkozhatnak a non-stop műsorban, mint Wolf Kati, a Rajkó zenekar vagy a Mahó Andrea – Miller Zoltán páros.
Vasárnap még gyerekcentrikusabb lesz a produkció, várjuk a kicsiket, hiszen ez az ő napjuk lesz Gyöngyösön is!
A jó Mátrai borok pedig a felnőtt vendégekre kacsintanak!
Gyöngyösi Bornapok részletes programja ide kattintva megtekinthető.
részletek -->> 

Gyöngyi gőzös névnapi ünnepségének elhalasztása

2012-05-05 13:49:30
Értesítjük a Tisztelt Érdeklődőket, hogy Gyöngyi gőzösünk meghibásodása miatt az eredetileg május 12-ére tervezett Örökbefogadási Ünnepséget a vasutunk egy későbbi időpontban tartja meg. A májusi programjaink így a következőképpen alakulnak :

2012. május 26. (szombat) :
Gyöngyi gőzös Örökbefogadási Ünnepsége 10 órától a vasutunk gyöngyösi végállomásánál, majd ünnepi járat Lajosházára

2012. május 27. (vasárnap) :
Gyermeknapi járatok Lajosházára. 18 év alattiak részére ingyenes kézi hajtányozás a Lajosházafölötti pályaszakaszon. (Idősebbeknek térítés ellenében.)

Este: Mátravasút nyomában túra
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Gyöngyi nap elhalasztása miatt az örökbefogadás lehetőségének határidejét 2012. május 15-ig meghosszabbítottuk !
További információk: Szakács Zalán 30/758-3140

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Hoszú hétvégi Mátravasút programok

2012-04-25 14:09:55
A vasútüzem Gyöngyi gőzöse 2012. április 28-tól május 1-ig közlekedni fog, mindkét vonalon lehet vele utazni. A korábban kiadottak szerint április 28-án (szombaton) és május 1-én (kedden) a lajosházi vonalon, míg április 29-én (vasárnap) és április 30-án (hétfőn) a mátrafüredi vonalon a menetrendben megjelölt vonatokat közlekedtetjük gőzmozdonnyal. A gőzmozdony vontatásért pótdíjat nem kell fizetni, de a díjszabási korlátozás érvényben lesz.

Április 28-án szombaton „Nyitott kapuk”. A vontatási telep, fűtőház és a javító műhely szakszemélyzeti kísérettel látogatható 10–16 óra között ingyenesen.

Április 29-én vasárnap Lajosházára esti és éjszakai vonatozásra várjuk az érdeklődőket. A Mátrafüredről 18.17-kor induló, Lajosházáig közlekedő vonat (Gyöngyösről továbbindul 18.52-kor) gőzmozdonyvontatással közlekedik. Ennél a vonatnál a gyerekek részére Lajosházán „kincskereső” túra kerül megrendezésre. A Gyöngyösről 20.52-kor és 22.52-kor induló vonatoknál Lajosházán tavasznyitó TŰZIJÁTÉK-ot tartunk. Az időjárás függvényében az éjszakai vonatokban nyitott kocsikat is közlekedtetünk. Az esti és éjszakai vonatok viteldíja gyermekeknek: 790.- Ft, felnőtteknek 1580.- Ft.

Április 30-án hétfőn a gyöngyösi állomásépületben kialakított vasúttörténeti fotókiállítás látogatható térítésmentesen. Itt vásárolható meg a vasút történetét diákon bemutató CD is.

Május 1-én kedden a „Mátravasút nyomába” eredhetnek az érdeklődők. Gyöngyösről a 10.52-kor induló vonattal utazás Lajosházáig, onnan tovább gyalogosan megtekinthető a szalajkaházi szakasz helyreállítása. Szalajkaháznál a tanösvény és a József Attila forrás felkeresése. A túráért külön díjat fizetni nem kell, de előzetes bejelentkezést kérünk a +36 37 312 447, vagy a +36 30 758 3140-es telefonon.

Szíves figyelmükbe ajánljuk kedvezményeinket, mely szerint napi, kétnapos és négynapos jegy is vásárolható felnőttek, gyermekek, diákok részére. Az érvénytartamon belül korlátlan számú utazásra jogosítanak!
(Az esti, éjszakai vonatokon önmagában viszont nem érvényes. Ehhez kiegészítő jegy váltása szükséges, amelynek az ára felnőtteknek: 790.- Ft, gyerekeknek 450.- Ft menettérti utanként. A nappali gőzmozdonyos vonatokon viszont megkötés nélkül érvényes!)

További felvilágosítást a vasútüzem ad. Telefon: 30/758-3140, 37/312-447.

Szeretettel hívjuk, várjuk és látjuk! Egererdő Zrt. - Mátravasút
részletek -->>

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Turistaút-lezárás a Csörgő-völgyben

2012-03-11 12:02:32
A Mátrafüredi Erdészet értesíti a kirándulókat, túrázókat, hogy a Csörgő-völgyben vezető zöld négyszög jelzésű turistaút a Hutahely és a Csörgő-szurdoki elágazás között fakitermelés miatt előreláthatólag március 20-ig lezárásra kerül.

Megértésüket köszönve

Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet

Forrás: Mátrafüredi Erdészet

 

Új díjszabás a Mátravasútnál

2012-02-25 13:39:28
A Mátravasút km alapú díjszabást vezetett be a személyszállításban és ebben a szezonban több szerelvénnyel is lehetséges lesz átszállás nélkül utazni Mátrafüred és Lajosháza között, természetesen Gyöngyös állomáson keresztül.
Megtekinthető a lajosházai és mátrafüredi menetrend idei változata is.

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Újra használható a mátraházai szánkópálya

2012-02-10 12:05:30
A Mátrafüredi Erdészet tájékoztatja a kirándulókat, szánkózókat, hogy a mátraházai szánkópálya környékén befejeződött a fakitermelés, a szánkópálya újra használható és a környékbeli turistautak is járhatók.
Kérjük a kirándulókat, hogy tartsák be a figyelmeztetést, miszerint az erdei rakodón készletezett farakásokra a balesetveszély miatt felmászni tilos.

Forrás: Mátrafüredi Erdészet

 

Mátraháza környéki korlátozások

2012-01-31 22:24:00
FIGYELEM!

A Mátrafüredi Erdészet a következőkre hívja fel a kirándulók, túrázók, szánkózók figyelmét:

Fakitermelés és az ezzel összefüggő balesetveszély miatt
előreláthatólag február 15-ig lezárásra kerül

- a mátraházai szánkópálya,
- a sárga háromszög turistajelzés Mátraháza és a Tetves-rét között,
- a sárga négyszög turistajelzés Mátraháza és a Görgő-bikk között,
- a zöld négyszög turistajelzés Mátraháza és a Hat ökör ura között.

Kérjük, hogy a balesetek megelőzése érdekében február közepéig a szánkópályát és a felsorolt turistaút-szakaszokat ne használják.

Megértésüket köszönve

Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet

Mátra - Fakitermelés miatt lezárt terület Mátraházán


Forrás: Mátrafüredi Erdészet

 

Vadászat miatti turistaút-korlátozások

2012-01-24 18:56:54
FIGYELEM!

A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy
január 26-án, csütörtök délelőtt társas vadászat miatt az alábbi turistautak lezárásra kerülnek.

Mátrafüredről északi irányban (fölfelé) induló jelzések:
- sárga kör Sástóig,
- sárga sáv a Református üdülőig,
- piros kör a Rákóczi-forrásig,
- piros sáv a Gyökeres-forrásig,
valamint a sárga kereszt Sástótól a Máriácskáig.

A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy ezeket az útszakaszokat csütörtök délelőtt szíveskedjenek elkerülni.

Megértésüket köszönve

Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet

Forrás: Mátrafüredi Erdészet

 

Mátra Teljesítménytúrázója mozgalom 2012

2012-01-24 12:07:26
Eljött az új év, egy új lehetőség, új kihívás, új feladatok és új túramozgalom! Az elmúlt évben útjára indított Mátra teljesítménytúrázója mozgalom nagy sikert aratott, összesen 162 fő teljesítette a mozgalom három elérhető fokozatát!
A teljesítőknek ezúton is gratulálunk! Továbbá köszönetünket fejezzük ki a támogatóinknak és a rendező egyesületeknek, szervezeteknek, hogy a túrájuk színvonalas megvalósításával hozzájárult a mozgalom, ezáltal a saját rendezvényük sikeréhez is!
Ahogy már észrevehettétek megújult a honlapunk, a www.ttura.hu, és ezzel párhuzamosan sok újdonság is bevezetésre került a mozgalom életében, a cél és a mozgalom mondanivalója, eszmeisége ugyan az maradt, mint az előző évben! Sőt, reméljük, hogy ennek köszönhetően erősödik és egyre több emberhez eljut!

Az első és fontos változás, hogy 2012-től már nem csak egyénileg, hanem csoportosan is lehet nevezni a mozgalomra!

További fontos változás, hogy nem elég az igazolófüzet birtokában lennünk, a www.ttura.hu oldalon is regisztrálni és nevezni kell, majd év végén itt kell igazolni a teljesített túrákat is! Természetesen az igazoló füzetre továbbra is szükség lesz, mert a pecsételt igazoló-betétlapot majd csatolni kell az elektronikus igazoláshoz! Az igazolófüzet első ízben a Téli Mátra túrán lesz elérhető, 2012. január 28-án Mátrafüreden. (www.matraberc.hu)

Fontos, hogy egy e-mail címre csak egy személy regisztrálhat és nevezhet! Valamint az is, hogy pontosan kell megadni a személyes adatokat, mert utána ezeket fogjuk használni az értékelésnél!
Akinek problémát okoz az elektronikus nevezés, igazolás annak továbbra is készséggel állunk segítségére a túrákon a rajtban és a célba, és beregisztráljuk!
Idéntől kötelező az elektronikus regisztrálás, tehát ez megkerülhetetlen! Erre azért van szükség, hogy leegyszerűsítsük a mozgalom értékelését és adminisztrációját, ez mindannyiunk érdeke!

(Előfordulhat, hogy a regisztrálás után egy hiba üzenet jelenik meg, de ez csak kompatibilitás hiba, ettől még a regisztráció sikerül, és lehet nevezni!)

A csoportos nevezésből adódóan a csoportokat külön díjazzuk, a csoportos nevezéshez minimum 10 fő nevezése szükséges egy szervezetből!

Az első 10 nevezőnek valamint az első csoportos nevező szervezetnek a Téli Mátrán 500Ft/fő kedvezményes áron biztosítjuk a nevezési díjat!

Nevezésre reggel 07:00-től lesz lehetőség!

Az elektronikusan nevezők is versenybe szállhatnak, mindenképpen az fog számítani, hogy ki fog oda érni a füzetért az első 10 között, valamint kik jelentkeznek első csoportként!

A 11-20 nevező Mikuláscsomagot kap ajándékba!

Keress minket a Mátra teljesítménytúrázója Molinó alatt!

Szívesen látunk minden érdeklődőt egyesületi tagjaink sorában is! Ha szeretsz kirándulni, túrázni itthon és a Mátrában, valamint a környező országok hegységeinek rejtelmeit is fel szeretnéd fedezni, akkor itt a helyed! A részleteket és túráinkat a honlapunkon megtalálod (www.herics.hu)! Ne hagyd ki életed nagy élményét, gyere velünk, mert vár rád a jó hangulat, a kaland és a Mátra!

Forrás: Hérics TTSE

 

A Tarjánka-szurdok csak kísérővel látogatható!

2012-01-23 21:21:42
A Mátra páratlan szépségű szurdokvölgye könnyebben járhatóvá vált: információs táblák, a nehezebb szakaszokon létrák és láncok kihelyezésével, valamint túravezető biztosításával tették könnyebbé a szurdok felkeresését.
Előzetesen a domoszlói Polgármesteri Hivatalba kell bejelentkezni munkaidőben a 37/365-210-es telefonszámon, vagy a 20/5400-369-es mobiltelefonon. A minimálisan öt fős csoportok naponta délelőtt 9 és dél között indulnak majd az előzetes bejelentkezések alapján. A látogathatóság alsó korhatára nyolc év. A három kilométeres útvonal 3-4 óra alatt járható be. Érdemes bejelentkezni, mert az engedély nélküli belépés szabálysértési eljárást von maga után.

Forrás: Gyöngyös-Mátra TDM

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére