2020. június 3. szerda (23. hét) van, köszöntjük Klotild nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Hírek, újdonságok

Rovatunkban közöljük a Mátra legfrissebb híreit, illetve az oldalunkon előforduló frissítéseket, újdonságokat is itt tesszük közzé.
Keresés a hírekben:

Új díjszabás a Mátravasútnál

2012-02-25 13:39:28
A Mátravasút km alapú díjszabást vezetett be a személyszállításban és ebben a szezonban több szerelvénnyel is lehetséges lesz átszállás nélkül utazni Mátrafüred és Lajosháza között, természetesen Gyöngyös állomáson keresztül.
Megtekinthető a lajosházai és mátrafüredi menetrend idei változata is.

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Újra használható a mátraházai szánkópálya

2012-02-10 12:05:30
A Mátrafüredi Erdészet tájékoztatja a kirándulókat, szánkózókat, hogy a mátraházai szánkópálya környékén befejeződött a fakitermelés, a szánkópálya újra használható és a környékbeli turistautak is járhatók.
Kérjük a kirándulókat, hogy tartsák be a figyelmeztetést, miszerint az erdei rakodón készletezett farakásokra a balesetveszély miatt felmászni tilos.

Forrás: Mátrafüredi Erdészet

 

Mátraháza környéki korlátozások

2012-01-31 22:24:00
FIGYELEM!

A Mátrafüredi Erdészet a következőkre hívja fel a kirándulók, túrázók, szánkózók figyelmét:

Fakitermelés és az ezzel összefüggő balesetveszély miatt
előreláthatólag február 15-ig lezárásra kerül

- a mátraházai szánkópálya,
- a sárga háromszög turistajelzés Mátraháza és a Tetves-rét között,
- a sárga négyszög turistajelzés Mátraháza és a Görgő-bikk között,
- a zöld négyszög turistajelzés Mátraháza és a Hat ökör ura között.

Kérjük, hogy a balesetek megelőzése érdekében február közepéig a szánkópályát és a felsorolt turistaút-szakaszokat ne használják.

Megértésüket köszönve

Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet

Mátra - Fakitermelés miatt lezárt terület Mátraházán


Forrás: Mátrafüredi Erdészet

 

Vadászat miatti turistaút-korlátozások

2012-01-24 18:56:54
FIGYELEM!

A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy
január 26-án, csütörtök délelőtt társas vadászat miatt az alábbi turistautak lezárásra kerülnek.

Mátrafüredről északi irányban (fölfelé) induló jelzések:
- sárga kör Sástóig,
- sárga sáv a Református üdülőig,
- piros kör a Rákóczi-forrásig,
- piros sáv a Gyökeres-forrásig,
valamint a sárga kereszt Sástótól a Máriácskáig.

A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy ezeket az útszakaszokat csütörtök délelőtt szíveskedjenek elkerülni.

Megértésüket köszönve

Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet

Forrás: Mátrafüredi Erdészet

 

Mátra Teljesítménytúrázója mozgalom 2012

2012-01-24 12:07:26
Eljött az új év, egy új lehetőség, új kihívás, új feladatok és új túramozgalom! Az elmúlt évben útjára indított Mátra teljesítménytúrázója mozgalom nagy sikert aratott, összesen 162 fő teljesítette a mozgalom három elérhető fokozatát!
A teljesítőknek ezúton is gratulálunk! Továbbá köszönetünket fejezzük ki a támogatóinknak és a rendező egyesületeknek, szervezeteknek, hogy a túrájuk színvonalas megvalósításával hozzájárult a mozgalom, ezáltal a saját rendezvényük sikeréhez is!
Ahogy már észrevehettétek megújult a honlapunk, a www.ttura.hu, és ezzel párhuzamosan sok újdonság is bevezetésre került a mozgalom életében, a cél és a mozgalom mondanivalója, eszmeisége ugyan az maradt, mint az előző évben! Sőt, reméljük, hogy ennek köszönhetően erősödik és egyre több emberhez eljut!

Az első és fontos változás, hogy 2012-től már nem csak egyénileg, hanem csoportosan is lehet nevezni a mozgalomra!

További fontos változás, hogy nem elég az igazolófüzet birtokában lennünk, a www.ttura.hu oldalon is regisztrálni és nevezni kell, majd év végén itt kell igazolni a teljesített túrákat is! Természetesen az igazoló füzetre továbbra is szükség lesz, mert a pecsételt igazoló-betétlapot majd csatolni kell az elektronikus igazoláshoz! Az igazolófüzet első ízben a Téli Mátra túrán lesz elérhető, 2012. január 28-án Mátrafüreden. (www.matraberc.hu)

Fontos, hogy egy e-mail címre csak egy személy regisztrálhat és nevezhet! Valamint az is, hogy pontosan kell megadni a személyes adatokat, mert utána ezeket fogjuk használni az értékelésnél!
Akinek problémát okoz az elektronikus nevezés, igazolás annak továbbra is készséggel állunk segítségére a túrákon a rajtban és a célba, és beregisztráljuk!
Idéntől kötelező az elektronikus regisztrálás, tehát ez megkerülhetetlen! Erre azért van szükség, hogy leegyszerűsítsük a mozgalom értékelését és adminisztrációját, ez mindannyiunk érdeke!

(Előfordulhat, hogy a regisztrálás után egy hiba üzenet jelenik meg, de ez csak kompatibilitás hiba, ettől még a regisztráció sikerül, és lehet nevezni!)

A csoportos nevezésből adódóan a csoportokat külön díjazzuk, a csoportos nevezéshez minimum 10 fő nevezése szükséges egy szervezetből!

Az első 10 nevezőnek valamint az első csoportos nevező szervezetnek a Téli Mátrán 500Ft/fő kedvezményes áron biztosítjuk a nevezési díjat!

Nevezésre reggel 07:00-től lesz lehetőség!

Az elektronikusan nevezők is versenybe szállhatnak, mindenképpen az fog számítani, hogy ki fog oda érni a füzetért az első 10 között, valamint kik jelentkeznek első csoportként!

A 11-20 nevező Mikuláscsomagot kap ajándékba!

Keress minket a Mátra teljesítménytúrázója Molinó alatt!

Szívesen látunk minden érdeklődőt egyesületi tagjaink sorában is! Ha szeretsz kirándulni, túrázni itthon és a Mátrában, valamint a környező országok hegységeinek rejtelmeit is fel szeretnéd fedezni, akkor itt a helyed! A részleteket és túráinkat a honlapunkon megtalálod (www.herics.hu)! Ne hagyd ki életed nagy élményét, gyere velünk, mert vár rád a jó hangulat, a kaland és a Mátra!

Forrás: Hérics TTSE

 

A Tarjánka-szurdok csak kísérővel látogatható!

2012-01-23 21:21:42
A Mátra páratlan szépségű szurdokvölgye könnyebben járhatóvá vált: információs táblák, a nehezebb szakaszokon létrák és láncok kihelyezésével, valamint túravezető biztosításával tették könnyebbé a szurdok felkeresését.
Előzetesen a domoszlói Polgármesteri Hivatalba kell bejelentkezni munkaidőben a 37/365-210-es telefonszámon, vagy a 20/5400-369-es mobiltelefonon. A minimálisan öt fős csoportok naponta délelőtt 9 és dél között indulnak majd az előzetes bejelentkezések alapján. A látogathatóság alsó korhatára nyolc év. A három kilométeres útvonal 3-4 óra alatt járható be. Érdemes bejelentkezni, mert az engedély nélküli belépés szabálysértési eljárást von maga után.

Forrás: Gyöngyös-Mátra TDM

 

Hófesztivál lesz a Mátrában!

2012-01-15 14:28:59
A mátraszentistváni Sípark egy nagyszabású, több napos rendezvény keretében rendezi meg az ország legnagyobb sípályán lévő, havas fesztiválját! A Hófesztivál nem más, mint a hó és a téli sportok ünnepe, színes sport programokkal, koncertekkel, show műsorokkal. A fesztivál célja, hogy népszerűsítse a téli sportokat és kicsikkel, nagyokkal megszerettesse a sízést / snowboardozást! A Hófesztivál 2012. január 19-22. között lesz.

A Hófesztivál olyan egyedülálló programokkal várja a Síparkba érkező vendégeket, mint például az esti, színeffektekkel megvilágított pályán lévő Formációs Síbajnokság és Családi Ügyességi Síverseny. A fesztivál programjai nem csak a sípályán tartózkodóknak szólnak, hiszen a kibővült Hócsúszdaparkban a kicsik és nagyok olyan izgalmas eszközöket próbálhatnak ki, mint a Snowter (síbicikli) vagy a Snowtubing.

További információ: www.hofesztival.hu

Forrás: www.sipark.hu

 

Összefüggő hólepel hullott a tájra

2012-01-06 09:18:44
2012. január 5-én a délutáni, esti órákban a Mátra felső részein a csapadék hó formájában hullott és 10 cm friss hóréteggel terítette be a tájat. Kékestetőn a korábban lehullott hóréteget duplázta meg, míg Mátraháza, Galyatető és Mátraszentimre környékén már nem maradt a korábbi havazásokból.
részletek -->>

Forrás: matrahegy.hu

 

Fakitermelés és vadászat miatti korlátozások

2012-01-04 07:58:38
FIGYELEM!

A Mátrafüredi Erdészet felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy gazdálkodási területén fakitermelés ill. társas vadászat miatt az alábbi korlátozásokra számíthatnak.

Január 31-ig Galyatetőn a kék, piros és sárga sáv turistautak mentén a Nagyszálló és a Péter hegyese kilátó között fakitermelés lesz, ezért ezen az útvonalon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Január 7-én, szombat délelőtt vadászat miatt lezárásra kerül a piros sáv turistaút a Máriácska és Mátraháza között, a sárga sáv turistaút a Rákóczi-forrás és a Református üdülő között, valamint a Gyökeres-forráshoz vezető sárga kör jelzésű út is.

Január 7-én, szombat délután Mátrafüredtől lesz lezárva a Kékestető felé vezető piros sáv a Négyeshatárig, a zöld sáv pedig a Vályús-kútig. Ugyancsak lezárásra kerül a piros négyzet jelzés a Csepegő-forrás és a Peresi erdészház között, illetve az Országok Kéktúra (kék sáv jelzés) Galyatető és Nyírjesi erdészház közötti szakasza is.

Január 8-án, vasárnap délelőtt is több turistaút lesz lezárva vadászat miatt: a Mátraszentimre és Gyöngyössolymos közötti piros sáv, a Szalajkaház és Blokkház közötti zöld négyzet, a Szalajkaház és Árnyék-bérc közötti sárga kereszt, valamint az Üstök-fő és Átal-kő közötti piros kereszt.

Január 11-én, szerdán a Galyatető és Karos-híd közötti sárga sáv, az Üvöltő-bérc és Szalajkaház közötti sárga kereszt, a Mátraszentistván és Hutahely közötti zöld kereszt, illetve az Országok Kéktúra (kék sáv jelzés) Galyatető és Nyírjesi erdészház, valamint Mátraszentistván és Szamár-kő közötti szakasza kerül lezárásra.

Január 14-én, szombaton a Gyöngyöstarján és a Világos-hegy közötti zöld háromszög, valamint a Zám-patak völgyében vezető zöld sáv jelzésű turistaút lesz vadászat miatt zárva a János-várától egészen a Nyikom-nyeregig.

A lezárt útszakaszok a helyszínen táblával is meg lesznek jelölve.
A balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy a fenti útszakaszon a megjelölt időpontokban ne tartózkodjanak.

A továbbiakban várható korlátozásokról is időben tájékoztatást fogunk adni.

Megértésüket köszönve

Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet

Forrás: Mátrafüredi Erdészet

 

Elindult a 2011/2012-es síszezon a Síparkban

2011-12-22 09:17:35
IGAZI TÉL, HAVAS TÁJ, JÓ HÓ... Elindult a síszezon a mátraszentistváni Síparkban! Az ünnepek előtt a Sípark felső részét lehet még használni fél kilométeres hosszúságban, de 200-300 méter szélességben. Érdemes tehát még Karácsony előtt csúszni egyet és felfrissülni!

Forrás: sipark.hu

 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére