2024. április 16. kedd (16. hét) van, köszöntjük Csongor nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Várak a Mátrában jelvényszerzõ túramozgalom

16. mosómedve2005.12.07. 15:06:26 
T. Obarious!
Remélem, az eldobott 10 cm-es csavar egy terepmotoros gumijában kötött ki. Õk miért is használhatják hobbijuk kielégítésére zavartalanul a Mátra ösvényeit? Összehasonlíthatatlanul több kárt okoznak, mint néhány tábla felszerelése. Hasznosabb lenne inkább ellenük küzdeni, mint a Vártúrázok igazolótábláit leszedni.
előzmény nincs
15. Obarious2005.12.02. 20:48:12 
Nem értem, hogy miért van egy csertölgy sorsa megpecsételve azzal, hogy egy 10 cm- es csavar áll ki belõle.... Talán azért, mert így ki lehet rá tenni azt az ócska kis alumíniumtáblát (amit múltkor saját kezûleg feszítettem le és dobtam el a francba....). De újra megjelent, és újra ugyanaz: Várak a Börzsönyben, és mindez a Mátrafüred feletti Tarma- tetõn. Nemtom, látta -e aki kitette, hogy még a Gyöngyösi Városi TV is készített riportot arról, hogy milyen gyökér.... Na ,indegy, csak szóltam.
előzmény nincs
14. Szádeczky-Kardoss Géza2005.11.20. 17:00:31 
Nyílt levél mindazoknak, akik a Mátra környékén laknak

A "Várak a Mátrában" túramozgalommal kapcsolatban az utóbbi hónapban számos levelet és e-mailt kaptam, mások telefonon kerestek meg. Azt nehezményeztétek, hogy aki a Mátra környékén lakik vagy ott van hétvégi telke, háza, azok a hegység legtávolabbi zugaiba is könnyen eljutnak egynapos túrákkal. Így a szálláshelyeket csak elvétve veszitek igénybe.
Kétségtelenül ezzel én is így vagyok. Innen Budapestrõl a Pilisbe, Börzsönybe jobbára csak egynapos kirándulásokat szervezünk, de ennek az is oka, mert nálunk jóval szûkösebb a szálláslehetõségek száma.
Megértve a probléma lényegét ezentúl a túra teljesítõitõl nem kérem, hogy a megjelölt szálláshelyeken igazolják az ott alvást, de az elõírt bélyegzõket a könyvben továbbra is kérem.
A véleményemet továbbra is fenntartom: ha azt szeretnétek, hogy a Mátrában az olcsó, turista szálláshelyek fennmaradjanak, akkor vegyétek igénybe a szolgáltatásaikat! Étkezzetek ott, tartsátok ott a szakosztályi gyûléseiteket, szervezzetek oda munkatúrákat. Javaslom, fogjanak össze a Mátra környéki szakosztályok és adjatok ki a mátrai turista szálláshelyekrõl egy ismertetõt, amibe csak azok szerepelhetnek, akik a szervezett turistáknak valamilyen kedvezményt adnak áraikból (van már ilyen pl. a mecseki kulcsosházakról).

Túratársi üdvözlettel:

Szádeczky-Kardoss Géza
előzmény nincs
13. Simon Péter2005.11.20. 16:59:29 
Egy kedves Olvasónk küldte az alábbi helyzetjelentést.

A Tarjánka erdészháznál nem találtam Kék-túra pecsétet. Késõbb Szederjes-tetõnél találkoztam turistákkal, õk mondták, hogy a bélyegzõ helye már nem lent az erdészháznál van, hanem a nyeregben, a kék jelzés útvonalán, a tûzrakóhelynél. Mivel én a Markazi vártól jövet az erdészházat érintve csak az Oroszlánvár elõtt csatlakoztam a kék jelzéshez, így ez a pecsételés nekem kimaradt. Mivel ennél a vártúránál nincs elõírva a kék jelzés követése, hozzám hasonlóan más is így járhat, jó lenne erre felhívni a figyelmet.
Üdv. Szabó Szilárd
előzmény nincs
12. Merlin20002005.11.03. 09:47:02 
Kötelezõ szállás dolog csökkentésével (0-ra :-)) egyetértek. Aludtam én most õsszel többször is a Mátrában, egyik ismerõsöm mátraszentimrei házában. (Mi is elkezdtük a túrát). Fizetni nem fogok/tudok a szállásért. Vagy bepecsételik ingyen vagy sajnos nem lesz meg. Mátraszentimrei központtal mindent meg tudok csinálni amit a kötelezõ szállással kellene. Szerencsére van néhány busz reggel ami a Mátra szélén megy el (6.30 Bp.- 7.52 Mátraverebély, 5.55 Bp.-8.23 Markaz-8.29Domoszló-8.48Verpelét) ezzel elindulva a Mátra közepe felé tartva simán elérhetem a hazafelé jó járatokat vagy alhatok Mátraszentimrén. (17.10 vagy 17.15Recsk-19.45Bp., illetve az utolsó lehetõség Mátraszentimrérõl: 18.20M.szt.imre - 18.35Galyatetõ-19.00Mátraháza-19.25 Gyöngyös itt át kell szállni 19.45-kor megy Petre Hatvanon át) Úgyhogy télen a nappal hossza inkább meghatározó mint a közlekedés...
előzmény nincs
11. mosomedve2005.09.23. 15:53:33 
Végre tényleg megjelent, és a kezembe vehettem az igazolókönyvemet. Jó néhány pontom már van, most már van hova bemásolnom a kódokat. Van egy kis hiba, a 32. sz. ponttól kezdve a számozás eltér a leírás és a kódnégyzetek között, erre oda kell figyelni. Ez tényleg nem csak igazolófüzet, hanem igen érdekes ismereteket közlõ hasznos utikönyv is.
A túramozgalom teljesítésével kapcsolatban csak egy dolog nem tetszik, ezt a "Jelvényszerzõ túramozgalmak" topikban is leírtam. Az elõzetes, itt a honlapon még most is olvasható leírásban az szerepel, hogy aki mind a 48 pontot felkeresi, és még néhány plusz pecsétet is beszerez, ezenkívül a pótdíjat befizeti, névre szóló jelvényt kap. Ez így teljesen korrekt dolog. De az új kiírásban ezért a jelvényért 5 kijelölt éjszaki szállás igénybevétele is kötelezõ, ez a fajta "árukapcsolás" szerintem nem illendõ.
Jó lenne, ha a Szervezõ sporttárs módosítaná a kiírást, és a kötelezõ szállások számát 1-re v. legfeljebb 2-re csökkentené.
Kíváncsi vagyok a többi, 48 pontot teljesíteni kívánó túratárs véleményére is, és remélem, most, hogy igazából beindulhat ez a túramozgalom, nem csak én leszek az egyedüli hozzászóló ebben a fórumban.
előzmény nincs
10. Simon Péter2005.08.02. 12:19:09 
Információ Szádeczky-Kardoss Gézától, a mozgalom szervezõjétõl: Az igazolófüzet augusztus közepén kerül a nyomdába és várhatóan szeptember elejétõl lesz kapható.

Üdvözlettel
a szerkesztõk
előzmény nincs
9. mosomedve2005.08.01. 13:56:00 
Most olvastam a "Kéktúra..." topikban, hogy kapható a Várak a Mátrában igazolófüzet. Igaz ez? Ha igen, akkor jó lenne itt a Mátra hivatalos lapján is felhívni rá a figyelmet.
Üdv.
előzmény nincs
8. mosomedve2005.05.19. 16:02:25 
Kedves Péter! Van-e értesülésed arról, mikor lesz kapható az igazolófüzet?
Üdv.
előzmény nincs
7. Simon Péter2005.02.19. 23:34:26 
Kedves Mosómedve!

Tudomásom szerint a túramozgalom szervezõje egyeztette-egyezteti a Hajnács-kõn lévõ kódok elhelyezését és azok bárki által történõ megközelíthetõségét. Ennek módja ill. iránya a füzetben és a honlapon bizonyosan fel lesz tüntetve. (A térkép sraffozása itt sem szerencsés, elõzetes megbeszélés nélküli. A következõ kiadásról leveszik.)
Április 2-án és 3-án a "Mátrai túramozgalmak hétvégéje" keretében vezetett várkeresõ túrák is lesznek, részletes infók hamarosan a honlapon.
kösti a rendeléses javaslatot, megfogadjuk. :-)

a szerkesztõk nevében
Üdv
előzmény: 6. mosómedve
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheted. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz One



GOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére