2020. február 26. szerda (09. hét) van, köszöntjük Edina nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Turistautak a Mátrában

156. Ládi István2008.03.17. 15:46:54 
Kiisebb útvonal módosításokat kell eszközölni több Felső-Mátrai turistaúton.
Az alábbi módosításokra kerül majd sor: S+ turistaút a mátraszentistváni temetőnél délről kerüli majd a temetőt.
Mátraszentimrén a P turistajelzés a Darázshegyen az egyenes aszfaltozott útszakasz után továbbra is a települési úton marad, balra kerüli a lakóépületeket és a rétre kiérve jobbra visszatér a korábbi nyomvonalra.
A kerülőre a belterületi telkek értékesítése és bekerítése miatt lesz szükség, az átjárás ellehetetlenül.
előzmény nincs
155. Ládi István2008.03.17. 15:35:53 
Új turistaúttal gyarapszik a Felső-Mátra: Az új út a mátraszentistváni Sípark több célú hasznosításának egyik első lépése lesz.
KÉK háromszög jelzéssel az országos KÉK-ből Mátraszentlászlón a Fenyves utcánál ágazik majd ki, a Három falu templomáig párhuzamosan fut majd a KÉK + jelzéssel, innen a templom mellet leereszkedik az országúthoz, a Sípark parkolóhoz ( pénztár ), a tavat jobbról kerüli, a gerincen fölvezet az Oszicsina ( Rubonya-tető) csúcsára, majd a csákányos felvonó mellett leereszkedik a Rönk Hüttéhez, innen a hidak alatt leereszkedik a ZÖLD jelzésig és jobbra tartva visszatér a Vidrócki csárdánál az országos Kék-be.
előzmény nincs
154. Dani2008.02.25. 21:48:19 
sztem nagyon jók ezek a túrák szépek meg minden ;) ez a lényeg ! ! ! :D
előzmény nincs
153. Simon Péter2008.01.27. 20:07:10 
Kedves János!
Gondolom: akkor, amikor az újjáépített vonalszakasz kész lesz. Pontos infónk nincs erről, megpróbálunk utánanézni, de szerintem a nyár előtt biztosan nem.
előzmény: 151. Ungerleider János
152. Robi2008.01.23. 21:35:06 
Kérdezem : Ha a túrautvonal közutat is érint, buntethet a hatóság ha nem visel a túrázó láthatósági mellényt? választ várok: daroczi.robert@citromail.hu
Köszönöm
előzmény nincs
151. Ungerleider János2007.12.24. 17:25:23 
Kérdezem hogy mikortól lehet számitani a meghoszabitot menetrendre választ vátok
tvte@freemail.hu cimre
előzmény nincs
150. Simon Péter2007.10.19. 07:46:02 
Le mertem volna fogadni, hogy az első hozzászólás ilyen lesz ezzel kapcsolatban.
Először is pontosítanék: Szalajkaházig még nem újították fel a kisvasutat, hanem elkezdték ÚJJÁÉPÍTENI.
Azt hiszem: azt nem kell különösebben indokolni, hogy az építési munkák alatt a turistaforgalmat e szakaszon eleve szüneteltetni kell. Viszont azt is simán elfogadhatónak tartom, hogy egy új építésű vasútvonalon ne legyen már gyalogosforgalom. Egyébként is hová fessük majd fel a jeleket? A sínekre? Vagy a szelvénykövekre?
Lehet, hogy hetente csak két napon fog erre vonat közlekedni, ez még a jövő zenéje. Vonatmentes időszakban meg biztos lehet majd gyalogolni a síneken... de ehhez nem kell turistajelzés, mert ott a SÍNPÁR. Néhány helyen talán még jobban követhető lesz, mint egy-egy turistaút. Ahol vége a sínnek, onnan meg folytatódni fog a zöld négyszög. Szerintem ez így korrekt.

Üdv
Simon Péter
Kékes Turista Egyesület
előzmény: 149. Csutaj Vendégház
149. Ládi István2007.10.18. 14:33:02 
Örömmel olvasom, hogy az Egererdő Zrt. felújította a kisvasút nyomvonalát a Szalajka házig, azt már csöppet sem örömmel, hogy ennek okán a völgyben vezető ZÖLD NÉGYSZÖG jelzésű túristaút ezen szakasza megszüntetésre kerül! Ezt elhamarkodott döntésnek tartom, ismerve a vonal tervezett járat sűrűségét, hetente két napon két vonat föl és le.
A hét többi napján és a vonatmentes időszakokban min. \"vonatpótló\" turistaútként funkciónálhatna.
előzmény nincs
148. Csizmadia Zoltán2007.10.17. 13:10:30 
Nagyon szépen köszönöm az útvonalakat. Szerintem a (Mátrakeresztesről fölső végétől a S jelzés a Kaszala- kertig ( szennyvíz telep ), innen a Z, Z+ Bagolyirtásra, majd egy rövid szakasz a Z jelzésen Mátraszentimréig.) útvonalat fogjuk választani.

Jövő héten beszámolok a túránkról.
Köszönöm:
Zoli
előzmény: 147. Sástó Étterem
147. Ládi István2007.10.16. 20:24:46 
A kérdéseid szerint haladunk: a zöld sáv jelzés előbb ágazik le jobbra az "ágasvári tisztásnál", jobbra egy széles gázló vezet át a Csörgő-patakon, a patakon átkelve indul az út és végig emelkedik Fallóskútig.
A KO jelzés ( kék kör ) a Mária kápolnától ( forrás ) vezet Mátraszentimrére, és az Eötvös utcán csatlakozik a zöld négyzet jelzésű turistaútba.
A felfestés: Fallóskút előtt foghíjas, a kápolnától jól jelzett.
Az út a Csörgő-völgyből végig emelkedik, fárasztó, a Fallóskút fölötti nyeregből lereszkedik a Delelőhöz majd ismét meredeken emelkedik a Bányabércen föl Mátraszentimrére.
Mátrakeresztes fölső végéből Fallóskútra vezet a S+ turistaút, ez is megerőltető, talán még keményebb az előzőtől a Fallóskút előtti szakasza.
Egy érdekes, kevesek által járt lehetőség Mátrakeresztesről fölső végétől a S jelzés a Kaszala- kertig ( szennyvíz telep ), innen a Z, Z+ Bagolyirtásra, majd egy rövid szakasz a Z jelzésen Mátraszentimréig. Ez hosszabb, a szintet egyelnetesen elkoptató útvonal.
Egy izgalmasabb alternatíva: Mátrakeresztes központjából a P jelzésen föl a Z négyzetig, itt jobbra vissza a Csörgő-patak völgyébe és föl a Teréz-hegyre a Hutahelytől ( nem könnyű )!
Alternatíva: A P sávon a Vándor-forrásig
(részben jelzetlen úton): a Vándor-forrástól jobbra le a Csörgő-patakhoz, föl a völgyön a folyással szemben ( Csörgő-szurdok átszelése) a Z négyzetig, innen jobbra a Hutahelyig majd föl a Teréz-hegyre és be Mátraszentimrére.
Remélem közérthető voltam, írd meg merre teljesítetted "ezek" után.
előzmény: 146. Pallér Lászlóné
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére