2020. február 29. szombat (09. hét) van, köszöntjük nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Turistautak a Mátrában

166. Giri2008.08.29. 11:36:31 
Tisztelt egyesület,túrázók,tagok,mindenki!
Nemrégiben túráztam pár társammal a Mátrában,és az történt az egyik útvonalon,hogy elfogyott az út(a jelzés)!Kerestük egy darabig,de mindhiába.Sajnos Magyarországon nem egyedüli eset volt ez!Eddig minden hegységben előfordult ilyesmi.(Az Osztrák Alpokban egyszer sem!)Félreértés ne essék!Nem hibáztatni akarok valakit,csak felhívni a figyelmet!Éppen ezért,leírom a színhelyet:az Ágasvárról leérve a turistaházhoz,jobbra kanyarodtunk a zöld jelzésen Hasznos irányába,majd elérve a zöld kört,szintén jobbra.A Zoltán forrásig \\\\\\\"simán\\\\\\\"eljutottunk,jól fel is frissültünk a hideg víztől!(Mindig,minden forrást meg kell kóstolni!Imádom!)Aztán jöttek a gondok,hogy elfogyott a jelzés!Azért nem estünk kétségbe,irány vissza,a zöldre,Hasznos felé,majd jobbra a piros négyzeten.Persze ez is szép út,de eredetileg nem arra teveztük az utunkat!Remélem,az Egyesület tagjai utána járnak a dolognak!Addig is Köszönet!
előzmény nincs
165. Ügyelő2008.08.16. 16:37:26 
Köszönöm a figyelmeztetést. Megjegyzem, hogy az új útvonal felesleges kerülőt jelent Mszentimre irányába, érdemesebb a Szénégetők útját használni. Az épület, amely miatt a kerülő létrejött, egy nagy rakás giccs, egyáltalán mem illeszkedik a környezetébe, gyanítom, nem felel meg az adott ingatlan beépíthetőségére vonatkozó előírásokkal sem.
előzmény: 162. Ládi István
164. Sebestyén Károly2008.07.13. 09:21:31 
Tisztelt Túrázókk!

Tegnap délután (07. 12.) Parádsasvár - Mátraháza útvonalon túráztunk a feleségemmel. Sajnos valahogy elhagytam Nikon Coolpix L11-es fényképezőgépemet kb. a Mátra-nyergtől Parádsasvár felé eső parkoló (ahol az túristaút keresztezi a 24-es utat) és a Vörösmarty-túristaház között.
Kérem, ha a becsületes megtaláló esetleg olvassa ezt a bejegyzést, értesítsen az oberon@freemail.hu címen, vagy keressen a 70/3919169 telefonszámon!
A gép nem egy nagy érték, de egyszerű kezelhetősége miatt nagyon megkedveltük feleségemmel, és nagyon örülnénk, ha előkerülne!
előzmény nincs
163. Ládi István2008.06.09. 21:32:43 
A S + jelzésen természetesen a kerítés sarkánál jobbra kanyarodjatok.
előzmény nincs
162. Ládi István2008.06.09. 21:29:44 
korábban már jelzett turistaút korrekciókat befejeztem, elkészült a Piros sáv ( P ) jelzés Mátraszentimre Darázshegyet balról megkerülő jelzett útja. Arra kérnélek benneteket, hogy a későbbiekben az új útvonalat használjátok, mivel a korábbi szakasz "Magánterület bekerítése miatt " igénybevétele ellehetetlenül.
A Sárga kereszt ( S+ ) turistajelzés Vöröskő alatti szakaszán is módosítést hajtottam végre, a temetőt délről kerüli a turistaút, a pihenőpadtól a kerítés sarkáig kell lesétálni, itt balra, egyenesen végig és a temető nyugati sarkán visszatérünk a turistaútba.
A falvak körüli sétáknál és a hosszabb túráknál is használjátok az új útvonalakat, jó utat.
előzmény nincs
161. Ügyelő2008.06.09. 14:24:49 
Korábban megjegyeztem, hogy a Mátra nógrádi és hevesi oldala el van vágva egymástól, ami a közösségi közlekedést illeti. A napi két buszjárat Pásztó és Galya között édeskevés, a túrista kétszer is megfontolja, hogy lelátogasson-e Mkeresztesre vagy azon túlra. Napközben a buszok gyakorlatilag csak Mkeresztesig közlekednek, onnan elég fárasztó fölkapaszkodni - mondjuk - Fallóskútra s hol van még onnan Imr vagy Galya, pláne Mháza! Este 7-ig kell várni, míg Pásztóról kényelmesen feljut az ember a fennsík falvaiba. Föltételezem, hogy ez az itt élőknek sem jó. Az északi településekre pedig gyakorlatilag csak gyalogszerrel jut el az ember. Ebben azügyben semmi javulás nem történt.

Az sem igazán kedvező, hogy délután órákig nincs busz Mháza és Mimre között. Kíváncsi vagyok, gondolkozott-e már a Mátra (Nógrád) Volán valamiféle Mátra-bérlet bevezetéséről?
előzmény nincs
160. Ládi István2008.06.02. 08:39:19 
A Mátrafüred - Lajosháza közötti Z sáv jelzés kőbánya melletti szakasza veszélyessé vált, ezért a közeli jövőben ( 1 - 2 héten belül ) a turistaút a frissen kialakított dózerútra lesz áthelyezve.
Elkészült a K háromszög jelzésű turistaút a mátraszentistváni Síparkon keresztül, használjátok egészséggel és térjetek be a Rönkhüttébe !
előzmény nincs
159. srác2008.05.02. 10:06:46 
sinekre vagy támfákra jó gondolat a jel festése, viszont a sinek mellett lehetne egy nyomsáv ahol montival és gyalog is lehetne kényelmesen menni, ne a sineken keljen zötykölődni kolbászolni
előzmény: 150. Parádi Kisvendéglő
158. srác2008.05.02. 09:48:52 
sok helyen pálcikák vannak leszúrva utak mentén , teteje pirosra van festve néhol piros kör vagy felirat is van mellete , mihez használják ezt a jelölést ?
előzmény nincs
157. Józsi2008.04.06. 18:34:41 
A mátrakeresztesi helyreállítás sajnos nem terjedt ki a turistautakra, mert az Óvár sörözőtől induló P és P+ jelzés nem közelíthető meg, ugyanis nincs átkelés a patakon. A templombol átalakított panzió pedig egyszerűen lezárja S jelzést.
előzmény nincs
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére