2021. szeptember 25. szombat (38. hét) van, köszöntjük Eufrozina, Kende nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Turistautak a Mátrában

196. Juca2011.09.25. 20:32:25 
Két csodás túrát volt módunk tenni a napokban Galyatetőn és környékén. Az oldalatokról \"csent\" túraútvonalak és pontos, jól látható jelek segítségével. Köszönet mindenkinek, akinek munkája fekszik ebben!!!!!!(azért az a Sombokor nem semmi rész, de azért legyűrtük és mondhatom megérte!!!-:) Gyertek ti is a Vértesbe..hasonló szép utakat ígérek! Még egyszer köszönöm!!!
előzmény nincs
195. Tóth Orsolya2011.05.09. 17:44:51 
Most már egészen jó állapotban van.

előzmény: 190. Kiránduló
194. Ügyelő2010.08.27. 21:08:26 
"A kötött pályás közlekedést fejlesztő beruházások pályázatai sohasem terjednek ki az üzemeltetés finanszírozására!!!" Így igaz, Tisztelt Ládi Úr! A pályázónak kell megfontolni,a hogy képes lesz-e a majdan elkészülő mű színvonalas üzemeltetésére, tervszerű karbantartására.
előzmény: 183. Ládi István
193. Gergő2010.08.09. 21:18:23 
Kedves Simon Péter!

Köszönöm válaszát, és egyúttal a peres-bérci munkájukat is. Gyönyörű út a P a Kékesre Füredről, és élmény volt újra járni rajta.

Tevékenységükhöz sok lelkes tagot kívánok!
előzmény nincs
192. Simon Péter2010.08.09. 19:42:24 
Kedves Gergő!

Köszönjük elismerő sorait.
Tudjuk, hogy van még tennivaló bőven, így köszönöm, hogy a problémás helyekről is szót ejtett.

A Nyikom-nyeregtől induló zöld jelzést meg fogom nézni és utána tudok konkrétumot mondani, hogy mit tudunk tenni.

A Lajosháza - Hat ökör ura Z+ jelzés kitisztítását megbeszéljük az erdészettel.
A fiatal erdő is erdő, belőle lesz majd szemet gyönyörködtető idős állomány is, néhány év alatt felnő annyira, hogy a turistaút már elfér a növendék fák koronája alatt (lásd a Peres-bércen), persze addig néhányszor tényleg ki kell tisztítani, amit igyekszünk megoldani.

A Mátraalmás - Galyatető közötti szép vonalvezetésű új jelzések nem a mi műveink, hanem tudomásom szerint a Magyar Turista Egyesület és a mátraalmásiak munkáját dícséri.

Üdvözlettel

Simon Péter
elnök
Kékes Turista Egyesület
előzmény: 189. Gergő
191. Marosi Márk2010.08.05. 20:01:06 
Kedves Kiránduló!

A mátraszentlászlói bekötőút a Három falu templomáig fel lett újítva, onnan viszont csak foltozva. Kátyuk egyelőre nincsenek (olyan nagyok legalábbis mint tavasszal).

Üdvözlettel:
Marosi Márk
a szerkesztők nevében
előzmény: 190. Kiránduló
190. Kiránduló2010.08.05. 16:31:56 
Igaz nem turistaút..de érdeklődnék, hogy milyen állapotban van a Mátraszentlászlóra vezető műút? Tavasszal nagyon kátyus volt...elkezdték már felújítani?
Köszönettel!
előzmény nincs
189. Gergő2010.07.29. 18:22:37 
Kedves KTE!

Először is köszönet a nagyszerű munkáért, amellyel a jelzéseket felújították, így a Mátra túristaúthálózata véleményem szerint évek óta kiváló.

Néhány (nagyon) rossz állapotban lévő jelzésre (és útra) hívnám fel mégis az Egyesület és a túrázók figyelmét!

1. A Nyikom-nyeregtől induló Zöld jelzés az első kb. 2 km-en teljességgel járhatatlan (a további részéről csak azért nem tudok beszámolni, mert szégyenszemre hosszú évek után először itt feladtam egy tervezett túrát, és visszafordultam). A helyzet a "nincs követhető jelzés" állapoton bőven túl (alul) mutat: Nevezetesen sem út, sem ösvény. Közel 30 éve túrázom minden nyárom a Mátrában, de ennél durvább élményem nem volt úgy, hogy (elvileg) jelzett úton járok (GPS-szel megerősítve). Kérem, írják ki, hogy járhatatlan (lehetőleg a következő térképkiadásra is), amíg nincs rendbetéve, mert csak kalandtúrára alkalmas (arra viszont kár jelzést festeni). :)

2. A Lajosházától Hatökör uráig vezető Z+ a hatökör ura előtti 1,5 km-en tartalmaz két, egy-két éven belül biztosan átjárhatatlan "ösvényt".

Mindkét helyen az "erdőgarázdálkodás" során ott termett bozótos zárja el az utat - helyenként bőven szemmagasság fölött.

Végezetül szeretném megköszönni a Mátaalmás és Galya közötti két új jelzést, mind a ZO és Z3 gyönyörű helyeken visz (hihetelen, hogy valaha itt kisvasút járt???), de önmagában az a tény is dicséretes, hogy a vastüdőt igénylő P alternatíváját kínálják.
előzmény nincs
188. Simon Péter2010.07.06. 09:07:16 
Turistaút-lezárás a Ménes-csapási-fenyvesnél

Figyelem!

Az Egererdő Zrt. tájékoztatása szerint 2010. július 6-ától előreláthatólag másfél hónapig lezárásra kerül a Kékestető - Mátrafüred közötti kék kereszt turistajelzés Ménes-csapási-fenyvest érintő szakasza.
A fenyves elérte egészséges fenntarthatóságának felső életkorát, ezért annak keleti része kitermelésre kerül.
Kérjük a kirándulókat, turistákat, hogy Kékestető - Mátrafüred között a kék kereszt helyett a párhuzamos völgyben futó kék háromszög turistajelzést vegyék igénybe.
A kék kereszten Mátrafüred felől a Remete-barlangi elágazásig föl lehet menni.
előzmény nincs
187. Ládi István2010.06.09. 11:31:00 
Tisztelt Szalajka!

Amennyiben gyakorlott túrázók és a katasztrófa turizmus megérinti önöket, a sínek mellett, ill. esetenként a pályán megtehetik a Szalajkaház és Lajosháza közötti útvonalat, saját felelősségre. Vélhetően a vasúti forgalmat nem zavarják majd.
előzmény: 185. szalajka
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére