2020. február 25. kedd (09. hét) van, köszöntjük Géza nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Vélemények, észrevételek a Mátra turistatérképeivel kapcsolatosan

75. Ládi István2008.10.08. 06:54:26 
Tisztelt Szinte Helybéli!

Köszönöm észrevételét, tudott volt számunkra, hogy a mátrafüredi "Kalló" malom már nincs. A turisták iránti érdektelenség talán túlzó. Az említett műemlék jellegű turista atrakció legutóbb 2004-ben rondálódott meg és tulajdonosa anyagi támogatás híján már nem állította helyre, inkább eladta Németországba. A Mátra turistatérkép, turistakalauz 2004. évi kiadásában látnoki képességek híján mint működő malom szerepelt. A megújított 2008. évi kiadásban már a képaláírásnál is jelezzük, hogy a malmot elbontották, természetesen a szövegben is.
A térképről szándékoltan nem vettük le, a múltunk egy szeletét ezzel is őrizzük, csakúgy mint a Csörgő-völgyben ábrázolt "Jaj-malom" feltüntetésével, stb.
Az Ön által is "eléggé használható"-nak minősített kiadványaink megújításakor mi igyekeztünk hozzátenni és nem elvenni.
előzmény: 74. Szinte Helybéli
74. Szinte Helybéli2008.10.07. 14:52:08 
Tisztelt Ládi István!

Egy példa:
Az ön által képviselt kft. egyébként eléggé használható Mátra turista kalauzához szeretnék valamicskét hozzátenni. Vagyis inkább elvenni. Az említett kalauz mint nagy-nagy nevezetességet említi, egy fényképet is felvonultatva, hogy bizony Mátrafüreden malom áll. Az a malom már sok-sok éve nem létezik. Ez a hiba több éve szerepel a Mátra térképein! A kalauzt azért hoztam fel példának mert ott még fénykép is van róla... De a turista térképeken is rajt' van bőszen.

Ez nem hiszem hogy a kirándulók érdektelenségéből fakad és remélem ezt is tudomásul veszik...
előzmény nincs
73. Ügyelő2008.08.16. 16:44:04 
dícséretes, hogy megújították az Ágasvár és a fenyő arborétum közötti sárga jelzést. Nem minden esetben egyértelműek azonban a jelzésekaz egyes elágazásoknál, tapasztalatlan, a terepet nem ismerő könnyen elvétheti az irányt. Nagyon hiányos a sárga jelzés a Nyesettvár alatt. Képtelenség megállapítani, hogy hol kell a köves útról befordulni a völgy irányába.
előzmény nincs
72. mester2008.07.21. 18:04:41 
Mátraszentimre után P- vki P+-re festette s felfestett egy újP- jelzést
előzmény nincs
71. mester2008.07.21. 17:59:23 
Mátraszentimre után P- vki P+-re festette s felfestett egy újP- jelzést
előzmény nincs
70. Marci2008.05.14. 15:49:14 
Gyöngyössolymos-ból észak felé indul 1 piros jelzés. Na, ez már megszünt, egy vadkert miatt lekerítették az egész területet. Sajna a mi térképünkön ez még nem volt jelölve, pedig nem régi térkép, kb. 3 éves. Remélem az új térképeken ez már ki van javítva.
előzmény nincs
69. Rozika2008.04.05. 08:49:42 
Szia túrázó.Én is igy jártam,de sikerült megtudnom,hogy a jelzés egy hanyag favágó miatt hiányzott
előzmény nincs
68. turázó2008.03.30. 22:36:05 
Másfél éve Gyöngyösorosziból mentem át Gyöngyössolymosra a turistaúton (zöld aztán piros jelzés) és még a zöld jelzésen a Bagolyvár után egyszercsak azt vettem észre, hogy sehol a zöld jelzés aztán nehezen találtam vissza a zöld jelzésre és nem tudom, hogy én mentem rossz felé vagy a jelzés nem volt észrevehető de azóta arra nem megyek.
előzmény: 67. Ládi István
67. Ládi István2008.03.30. 20:01:42 
A Cartographia Kft. a 2008. évi kiadás előkészítését lassan lezárja, egyetlen észrevétel sem érkezett ezen a felületen részetekről az ábrázolás hiányosságairól, ill. a turista utakat érintő problémákról. Minden bizonnyal nem ilyen szívderítő a helyzet ( nincs probléma !!! ), de az érdektelenséget tisztelettel tudomásul vesszük.
előzmény nincs
66. Ládi István2008.02.27. 06:58:24 
A fakitermeléseket nem kommentálnám, ami az erdészeti utakat illeti a válasz nem egyszerű. Az erdészeti feltáróút hálózat jelentős hányada pontosan van ábrázolva. A probléma a friss termelések megközelítésére szolgáló "utakkal" van. Ezek nem épített utak, sokszor régi szekérutak nyomvonalát követik ( jobbik eset ), de újabban árkon-bokron át vezetnek, jelentős tájsebeket idézve elő, ill. a későbbi erózió kiindulópontjai. Ezen "utak" nincsenek ábrázolva a 2-3 évente felújított turistatérképeken, egy részüket visszafoglalja természet, szerencsére, a többi addig funkcionál amíg a fakitermelések a területen a véghasználatig el nem jutnak.
előzmény: 65. boy
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére