2020. február 29. szombat (09. hét) van, köszöntjük nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Természetvédelem és erdőgazdálkodás a Mátrában

136. Havas Hajnalka2009.03.29. 15:30:37 
Kedves Ládi úr!

Köszönöm névnapi köszöntőjét,nagyon figyelmes!A Kozmáry kilátónál én sem láttam kutyapiszkot,bár mivel én este jártam arra,nem is láthattam.Meg nem is arra volt a figyelmem.Én minden kutyatulajdonost megbüntetnék szigorúan,aki nem szedi fel az eb után a "dolgot".Több olyan ember kellene,aki figyeli ezt,a sok munkanélküliből néhányan kereshetnék ezzel a munkával a kenyerüket.Különösen a játszóterek állapota siralmas,nem tudom miért gondolja a kedves kutya gazdi,hogy ott kell a kutyákat sétáltatni.De visszatérve Mátrafüredre,semmiképp nem hasonlítható össze Budapesttel,teljesen más világ.Mátrafüred egy kis ékszerdoboz Pesthez képest.Köszönöm válaszát,üdvözlöm:Havas Hajnal ka
előzmény: 135. Mókus Vendégház
135. Ládi István2009.03.29. 14:10:12 
Kedves Hajnalka!

Közeli névnapja alkalmából köszöntöm. Nem azt állítottam, hogy nincs kutyapiszok Mátrafüreden, csupán azt, hogy túldimenzionált némileg Mátrakedvelő állítása.
Autóból valóban "nem jól látni" a kutyapiszkot, sejtem, hogy arra céloz, hogy vélhetően én csak autóval közlekedem Mátrafüreden. A közelmúltban tett sétáim során ( Akadémia felé a Máriácskához, ill. a S háromszögön a Dobogó tetőn át a Kozmáry kilátóhoz ) nem állítom, hogy nem láttam kutyapiszkot, de meg sem közelítette azt a kritikus szintet, amivel a VII. és IX. kerületek tájékán szembesültem. Persze nem szeretném bagatellizálni a problémát, mert szerencsésebb. ha nem jutunk el az előbb említett "szintre".
Ön miben látja a megoldást?
előzmény nincs
134. Havas Hajnal ka2009.03.27. 20:41:41 
Kedves Ládi úr!

Bizony van Mátrafüreden kutyapiszok,én is gyakran járok arra.Nem tudom,mi oka lenne valakinek ezt állítani,ha valójában nincs.Autóból esetleg nem jól látni,nem gondolja?Üdvözlöm!
előzmény nincs
133. Ládi István2009.03.26. 10:37:53 
Kedves Mátrakedvelő!

Némi meglepetéssel olvastam a kutyapiszkot felpanaszoló sorait, Mátrafüredre ez nem jellemző. A központban naponta fölsöprik az utcákat, a helyi lakosok pedig rendben tartják a portáik előtti területeket. A települést övező turistautak megtisztítása évente két alkalommal is, szervezetten megtörténik, természetesen örömtelibb volna a helyzetünk, ha a sétáló, túrázó kedves vendégeink kevesebb hulladékkal ajándékoznák meg a területet.
A legközelebbi \"szemétszüret\" 2009. április 4-én lesz, minden szorgos kézre szükségünk lesz a felgyülemlett hulladék összegyűjtéséhez, segítsenek minél többen.
előzmény nincs
132. Andrea Budapestről2009.03.25. 19:02:34 
Kedves Mátrakedvelő!
Ha elfogadod a tanácsom,legközelebb próbáljátok ki a Feketerigó éttermet,ott nincs dohányfüst,kedvesek,finom a kaja,az árak is kedvezőek.Üdvözöllek:Gyergyói Andrea
előzmény: 131. Vadrózsa Vendégház
131. Matra_kedvelo2009.03.11. 09:27:08 
Mátrafüreden töltöttünk egy hétvégét. Gondoltuk jó levegő, kikapcsolódás, nagy séták.
Az üdülősoron lépni alig lehet a kutyapiszoktól, de nem volt sokkal jobb a helyzet a település közeli kis túrautakon sem. Gondolom a kutyák többnyire helyi lakosoké. Ezzel akarják vonzani a látogatókat?
Vacsora a Benevár étteremben, csak azért nem mentünk el, mert nagyon éhesek voltunk, már megrendeltük a vacsorát. Megérkezett egy népes társaság, egy foglalt asztalhoz, azután egy másik, valami családi ünnepséget tartottak, szinte minden tagja dohányzott!!! Kérdeztük, hogy itt ez hogy működik, a jó levegőre vágyó családok kénytelenek ezt elviselni, közölték, hogy délután 3 - ig nem, utána dohányzó az étterem. Javaslom, aki szeretne füstmentesen vacsorázni, kímélni a gyermekeit ne menjen oda.
előzmény nincs
130. Kazal László2009.02.18. 01:50:17 
Apollo Tyres: http://www.thehindu.com/2009/02/13/stories/2009021354931400.htm

NEW DELHI: Apollo Tyres is looking at laying off about 1,500 of its workforce,
company Chairman and Managing Director Onkar Singh Kanwar told reporters here on the
sidelines of FICCI AGM. The company has about 10,000 workforce.

Vagyis az Apollo is el akar bocsájtani 1500 dolgozót a 10000-ből, bizonyára a válság
miatt.

Szépen néznénk ki egy félig megépült gumigyárral, egy bebukott beruházással...

Hiesz Gyuri imában köszönheti meg a fidesz és a környezetvédők tevékenységét....
előzmény: 128. Szabad Gyula
129. Hajnal László2009.02.16. 08:49:47 
Nem hiába kérdeztem a Bába-kő sorsáról tavaly. Akit érdekel, olvassa el a hirek, újdonságok rovaton az ezzel kapcsolatos cikket!
Ez a következménye annak, ha valahol, valaki elkezd valami jót és azt észreveszik! Szégyen, hogy idáig jutottunk!
előzmény nincs
128. Ládi István2009.01.27. 17:34:42 
Vannak debil civilek, de a gyöngyösi gumigyár beruházást ( nem óvszert gyártottak volna ) példának okáért a FIDESZ és holdudvara lehetetlenítette el. Nagy butaság volt, sőt komoly gazdasági kár a térségnek.
Egyébként minden ehhez hasonló ügyet külön-külön célszerű kezelni, mert könnyen összemoshatunk nem összemosható dolgokat.
Kedves ATESZ bontsd ki bátran, bővebben, érdeklődéssel olvassuk majd.
előzmény: 127. Béres Vendégház
127. Atesz2009.01.26. 20:10:39 
A debil civilek mindent megakadályoznak, folyamatosan a fejlődés megakadályozásán fáradoznak. Egy égető, egy gumigyár munkahelyeket jelent, adóbevételt jelent, olcsó energiát jelent. Bécsben mit csinálnak a kommunális hulladékkal? És mennyit fizetnek a távhőszolgáltatásért?... Működik?...
előzmény nincs
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére