2020. április 4. szombat (14. hét) van, köszöntjük Izidor, Kerény nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Vélemények a Mátrában található szállás- és vendéglátó helyekről

381. Rózsa Zoltán2010.04.30. 19:57:43 
előzmény nincs
380. Rózsa Zoltán2010.04.30. 19:57:04 
\" onload=\"alert(1);\"
előzmény nincs
379. Mátrai gyopár2010.03.27. 16:54:40 
Tisztelt Figyelő!

Az élet már csak ilyen, véleményt formálunk számos tárgykörben, Ön is, én is, nem kell, hogy azonos véleményen legyünk.
Nem vitatom - egyébiránt nem is érintettem - a kékestetői gyógyintézet férőhelyeinek részleges átszervezését, annak áldásos voltát. Kékestetőn erre jelentős kapacitások álltak rendelkezésre, egy egész épületszárny, ill. egy külön épület. Ez valóban "gazdaságos" méretű szálláshely. A kihasználtságát nem ismerem, remélhetőleg eltartja legalább önmagát. A mátraházi nővérszálló és az ottani átszervezések már problematikusabbak. Persze aki időt nyer, életet nyer. Azt Ön sem gondolhatja, hogy a nővérszálló kereskedelmi szálláshelyként történő üzemeltetése jelentős eredményt jelenthet az intézménynek. Már az is eredmény, ha tehermentesíti a fenntartás költségei tekintetében az intézményt.
Ez fontos eredmény, de nem változtat azon, hogy az egészségbiztosítási kassza állta az átalakítás költségeit.
Nem örömteli az sem, hogy a mátraházi intézmény "idősotthona" a bezárás sorsára jut, ilyen hírek terjednek. Talán Ön már az ezzel kapcsolatos átszervezésről is tud és megosztja majd velünk is.
előzmény: 326.
378. Figyelő2010.03.15. 23:39:47 
Tisztelt Mátrai gyopár!

Sok éve már,a Mátra az otthonom nagyon sajnálom és szégyenlem, hogy emberek olyan dolgokról mondanak véleményt amit csak felületesen vagy sehogy sem ismernek.
A Mátrai Gyógyintézet is mint a legtöbb kórház a rendszer váltás után az ágy finanszírozások csökkenése miatt veszteségessé vált.
Az akkori egészségügyi minisztérium döntése alapján két lehetséges lépés közül választott.
(megszünteti az intézményt, vagy kinevez az élére egy új szakvezetőt) az utóbbit választotta.
Így került Dr Négyesi Zsolt a Mátrai Gyógyintézet élére.
Mind tudjuk ő sem volt isten és nem is lett!
De jó érzékkel látta meg a megoldást:
Késestetőn a kihasználatlan helyiségeket átalakította
gyógyturisztikai szállás helyekké. Ennek már egy év alatt látszottak az eredményei. Következő lépésként szintén Kékestetőn egy három emeletes meg üresedett romos irodaházat alakított át szintén gyógyturisztikai szálláshellyé.
(megjegyzésként a pénz az átalakításhoz eu.-s pályázat útján nyerte el amit egyébként másra nem is lehetett elkölteni) és még néhány jó döntés mint a mátraházai nővérszálló üresen álló lepusztult szobái.
Ezen kiegészítő tevékenység folytán ma már a Mátrai Gyógyintézet nem, hogy veszteséges de még némi tartalékkal is rendelkezik.
(és nem fenyegeti a bezárás veszélye)
Sajnos Dr Négyesi Zsolt főorvos ma már a Soproni Tüdőszanatóriumot igazgatja, de munkássága révén, utóda és a mostani vezetés hatékony és kemény munkájával tovább él az intézet és nem fenyegeti újra a bezárás rémsége.
Remélem pár monitorra vetett sorom tisztábban láttatja miért is van szükség a több lábon állasra ebben a nehéz világban.
Nem szerencsés pontos információk birtoklása nélkül első felindulásunkban olyan dolgokat leírni ami aztán jó ideig a butaságunkat reklámozza.

Remélem kielégítő válasszal szolgáltam a felvetett kérdésére, sajnos a politika menetét nem tudom befolyásolni csak bízom abban, hogy jön egy olyan kormány aki meglátja kis hazánkban rejlő lehetőségeket és és teret ad a gyógyturizmus szolgáltatásnak,legyen az termálvíz vagy akár "csak"
gyógyító tiszta friss levegő.
Remélem hamarosan lesz innen vissza út.
előzmény nincs
377. Mátrai gyopár2010.03.05. 18:47:02 
Igen, a Nagykémény egy ragyogó hely, finom étkek, egyedi hangulat, kényelem. Sajnos már csak egy-két ilyen sziget van a Felső-Mátrában. A Felső-Mátra e tekintetben is kimagaslik a mátrai középszerűségből ( ezt szomorúan és kritikusan kell kijelentenem ).
A Gyöngyös közigazgatási területéhez tartozó településrészeken mára katasztrofális helyzet alakult ki. Kékestető megrekedt a 80-as évek szintjén, Mátraháza visszasüllyedt az 50-es évek szintje alá. Az ingatlan bizniszben utazó kapzsi "befektetők" teljesen tönkretették az üdülőhelyet. A volt Hunguestes szálloda csoport több éve zárva, a Népstadion és ... zárva, a Bérc Hotel zárva, az Ózon Hotel átépítés alatt.
Nem lehetünk nagyon boldogok, hogy a Szanatórium nővérszállásán az eü. járulékainkból kereskedelmi szálláshely kapacitásokat hoztak létre, talán az alap szolgáltatásra koncentrálni szerencsésebb lett volna.
Mátrafüred sem fejlődik, ha azt mondjuk, hogy vegetál már optimisták vagyunk. Gyöngyös a Mátra kapuja, két panzióval és egy panel hotellel, virágzó mezőváros! Károly Róbert forog a sírjában! Lesz innen visszaút?
előzmény nincs
376. Hegyi Sára2010.03.05. 10:55:42 
Mi rendszeresen járunk Mátraszentlászlóra. A legjobb tapasztalatunk a Nagykémény fogadóval volt. A szobák szépek, kényelmesek, a konyha és a kiszolgálás egyszerüen mesés! Mostanában leginkább csak miattuk megyünk! Mindenkinek szeretettel ajánlom!
előzmény nincs
351. Kriszti2009.12.29. 20:41:03 
Mi amikor novemberben a Mátrában jártunk A Hotel Hegyaljában volt a szállásunk. Gyönyörü hely,nagyon szép szobánk volt, a reggeli nagyon bőséges és finom volt. A személyzet mindenben a segítségünkre állt. Az éttermükben vacsoráztunk nagyon bőséges és finom ételeket szolgáltak fel. Mivel ennyire jó élményeink voltak ezzel a hellyel kapcsolatban lefoglaltuk a szilvesztert is itt egy baráti társaságunkkal. Nagyon kedvező árakat és szilveszteri programot biztosítanak.
Mindenkinek merem ajánlani. A honlapuk: www.matraigidak.hu
előzmény nincs
347. répás józsefné2009.12.07. 15:39:26 
előző hozzászólásomhoz Mátraházával kapcsolatban e-mail cimem szaboerzsebet55@freemail.hu telefonszám megvan
előzmény nincs
346. répás józsefné2009.12.07. 15:35:48 
minden évben l-2 alkalommal felmegyünk a mátrába,mert 5 évvel ezelőtt annyira beleszerettünk,hogy nem is vágyunk máshova.Mátraházán, a szanatórium orvos-nővérszállásán szoktunk szállást foglalni,gyönyörű felujitott szoba,fűrdőszoba,tv,hűtő,nagyon nyugodt,és gyönyörű hely, az ára meg hát 7-8 e ft két főre egy éjjel.azt hiszem ez nagyon jó,és nagyon szép,kulturált hely. közvetlen mellette kis bolt,ahol mindent megtudunk venni megérkezéskor megrakjuk a hűtőt,és ezzel sincs gond tovább!étkezni a nagy parkolóban lévő Csülök Büfében szoktunk,ahova már ugy megyünk mintha hazamennénk,olyan kedvességgel,és nagyon finom ételekkel várnak bennünket.busszal be szoktuk járni a környéket,mert a közlekedés nagyon jó!mátraszentimre,galyatető,kékestető,eger,szépasszonyvölgye,és nem utolsósorban gyöngyös,ahol viszont mindig a kulacs bisztro étteremben szoktunk enni,az az igazi hangulatos,tiszta,kulturált régi kisvendéglő,nagyon finom kajákkal,és nagyon olcsó árakkal!utána lehet nézni a neten!mindenütt kedvesek,általában reggeltől estig megyünk,épp ott ebédelünk ahol ér bennünket a dél,menüárban jók,helyi sajátosságokat is mindenütt megkóstáljuk azért.gyönyörű táj,nagyon szép, elegáns ,olcsó szállás(telefont adom ha kell)kedves emberek,mi kell még?most is készülünk dec.29-től jan.2-ig fent leszünk.minden évszakban voltunk már,szerencsés a buszjáratunk is,mert hódmezővásárhelyen felszállunk,és mátraházán jó 4,5 óra mulva a mátraházi szanatorium kapujában tesz le bennünket.csak ajánlani tudom mindenkinek!
előzmény nincs
320. Ügyelő2009.10.05. 13:13:41 
Kedves Balogh Úr,
a mátraszentimrei Csörgő Kisvendéglőt nem próbálta ki? Ha elmulasztotta, legközelebb mindenképpen pótolja!
előzmény: 317. Balogh Iván
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére