2020. július 5. vasárnap (27. hét) van, köszöntjük Emese, Sarolta nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Vélemények a Mátrában található szállás- és vendéglátó helyekről

393. LADA - MEN2010.08.19. 10:19:38 
Aki egyszer ellátogat a M.átrába, az még életében biztos vissza fog menni, ha csak teheti. Én minden évben kétszer felmegyek 8 - 10 - napra egyszer tavassszal, vagy nyár elején, egyszer pedig ősszel. Az ott élő emberek rendkívül segítőkészek, barátságosak- a Bakony is szép, de a Mátra nyomába sem ér, nem is beszélve arról, hogy nem túl vendégszeretők, és segítőkészek, persze tisztelet a kivételnek, és amúgy eléggé sötét vidék...
A Mátrában minden hely szép, de a legszebbek: Bagoly kő, Kis - és Nagy - lipót, Disznó - kő, Sas kő stb
előzmény nincs
392. Gyöngyi2010.08.18. 14:14:48 
Háromtagú kis családunk június végén - július elején töltött 16 napot Mátrafüreden, a Diana panzióban. Akárcsak itt, mindenütt máshol, amerre jártunk, nagyon pozitív tapasztalatokkal gazdagodtunk. Írnám azért név szerint is, mert minden általunk látogatott "objektum";), de leginkább ezen helyek dolgozói méltán érdemelnek megkülönböztetett figyelmet részünkről.

Diana panzió, ami a 16 nap elteltével második otthonunkká avanzsálódott:

Aki infrastruktúrához közeli béke szigetére vágyik, ott a helye. A panzió kívül-belül barátságos, családias, házigazdáink végtelenül gondos, körültekintő figyelmének köszönhetően légköre nemkülönben. Ilyen fokú odafigyelést a tiszta, szép környezet kialakítására (szobákban, panzió udvarán) mostanáig nem tapasztaltam. Szintén újdonság erejével hatott ama örömteli felismerésem, hogy nem különült el a vendéglátás feladata a vendégekkel való kapcsolatépítéstől. Nem csak minden kívánságunk azonnal teljesült, de emellett volt alkalom személyes kommunikációra velük, melyek során bepillantást engedtek saját világukba. Ritkán tapasztalok hasonlót, ezért szomjazom eme értékes beszélgetésekre, pillanatokra. Számomra szívmelengető légkört biztosított, emberivé varázsolta az egész nyaralást. Ezt azért említem, mert tudom, nem vagyok egyedül azzal az igényemmel, hogy ha honi tájakra látogatok, megismerhessem a helyiek gondolatvilágát, gondolkodását, életvitelét.
Sok szeretettel gondolunk vissza Rájuk, hálásan köszönünk minden figyelmet, visszük a jó hírét és visszatérünk még, amint tehetjük.:)

Benevár étterem:

Nagy meglepetésünk - rendkívül pozitív. (Balatonon volt egy igazi kedvenc éttermünk, akiket - azt hittük - nem lehet utolérni kedvesség, barátságosság, közvetlenség terén. Szó mi szó: tenyerükön hordoztak.) A beneváriak lassan beérik őket.;) Köztük is akadtak, akik ellopott szabad percükben kijöttek kicsit ismerkedni, beszélgetni velünk - megható volt. Emellett igencsak váratlanul ért egy vendéglátó egységekben szokatlan momentum. Mikor legelső alkalommal teljesen idegenként tértünk be érdeklődni, kérhetjük-e elvitelre az ebédet ("természetesen igen, hogyne, mindent, kívánságunk szerint"), röpke egyeztetésünk idejére szívélyesen az irodába invitáltak, hellyel kínálva. Nem kis csodálkozással követtük az étterem vezetőjét, meglepetésünkben még talán tiltakoztunk is.;) Kínálatuk gazdag, nagyon finoman főznek, harmonikus ízek, „több-mint-elég” adagok.

Feketerigó étterem:

Gyakran ebédeltünk itt, panziónkhoz való közelsége okán még többször, mint a Benevárban (elvitelnél nem hátrány, ha nem hűl ki az étel, mire hazaér, még ha van is hol melegíteni). A kiszolgálás fölöttébb udvarias, lelkiismeretes, szegényeknek meglehetősen nehéz feladat lenne a fentieken túltenni, ennek ellenére mindig maximálisan elégedetten távoztunk tőlük. Ízviláguk a mienkhez hasonlatos (így mit mondhatnék mást: igazán finom);), adagjaik – akárcsak a Benevárban - bőségesek. Picurkát több mosoly --- pusztán ennyi a titka, hogy ez a csupa szív-lélek munka, amit nap mint nap nyújtanak, kifelé is sugározzon: a „beeső” vendégek felé.

Árfekvésben mindkét étterem hasonló, az eltérések nem lényegesek. Legalábbis az általunk kiválasztott, megkóstolt ételek terén.

Kis kitekintés Galyatetőre --- Fogadó A Táncoló Kecskékhez

Galyatetői kiruccanásunkkor jártunk itt egy alkalommal. Palacsintára és üdítőre tértünk be. Áraik nekünk kissé már magasak, de kár lett volna megfosztani magunkat ettől az élménytől: a hihetetlen szeretetteljes fogadtatástól, amiben részesültünk. A panzióvezető szolgált ki (ha ismereteim pontosak). Figyelmessége mindenre kiterjedő, vendégszeretete, odaadása szinte páratlan. Remek mester remek tanítványa.;) A palacsinta iiiiiisteni volt!:)

16 nap tapasztalatai… Egyik nagy szerelmem a Mátra, de a vendéglátástól, új szálláshelytől azért tartottam, nem tudtam, mi vár ránk, hiszen mi magunk sem vagyunk "könnyű" vendégek. Az új helytől, körülményektől való idegenkedésem ellenére legmerészebb reményeimet múlta felül. Felemelő élményekkel távoztunk, nagyon köszönjük mindazoknak, akik fent részletezett attitűdjükkel ehhez hozzátettek.
előzmény nincs
391. Gergő2010.07.29. 18:27:08 
Családomnál a galyatetői Hegyi Kisvendéglő kiváló ételekkel és udvarias, remek kiszolgálásával viszi a pálmát.
Alapelvük, hogy ha valaki az ebéd után eltéved az erdőben, három napig nem kell étel után kutatnia... Nem reformkonyha, az biztos. :)
előzmény nincs
388. Érdeklődő2010.06.15. 15:25:00 
Tisztelt Ládi István!
Magasröptű diskurzusaik során úgy látom ön is behódol a T. Kompetens megnyilvánulásának.
A semmit mondó mellébeszélések helyett, T Kompetens is inkább a „Mozgással az Egészségért”
rendezvényük sikerességét segítette volna pl. olyan formán, hogy ezen a nagy látogatottságú oldalon
Időben közzé teszi. Ez lenne az igazi együtt működés a „Mátra” érdekében.
Mert lássuk be a rendezvény sikeressége sajnos most nem volt valami fényes, köszönhetően annak, hogy kevés helyen és időben is későn lett hirdetve. Sajnos ilyen pocsék szervezéssel ez a Mátrai rendezvény sem éri meg az 5-ödik születés napját.
Reméljük a Gyógyintézet vezetése legközelebb rátermettebb emberre bízza a szervezést.
Üdvözlettel. Egy rendezvénylátogató
előzmény nincs
387. Ládi István2010.06.12. 19:09:31 
Tisztelt Kompetes!
Együttműködést csak kompetens ajánlhat, a több szöri ( így külön ) ellenben a nyelvi készség hiányosságát tükrözi. Ami engem zavar, azt szívesen megosztom Önnel, itt nem részletezném, szikéknek és fonendoszkópoknak ehhez semmi köze, ellenben " rohangálnánk a mátrába", nálam kiveri a biztosítékot.
A jó szándékú felvilágosítást az oldal jellege miatt nem csak Önökkel kívántam megosztani, és egyet kell értsek a megjegyzésével: teljes mértékig megilleti a döntés szabadsága. Én igyekszem tovább tágítani látóköröm.
előzmény nincs
386. Kompetens2010.06.08. 15:22:16 
Köszönjük felvilágosítását, de mielőtt írt volna már elkészültönk progam terveinkkel, reméljük önt is köszönthetjük vendégeink között! Hogy mi a "testközelibb" azt legyen szabad saját magunknak eldöntenünk. Szűk látókörre vallana, ha csak "szikével és fonendoszkóppal rohangálnánk" a mátrába, de úgy látom, nyitottságunk önt rendkívül zavarja, ezért veti fel a testközeliséget immáron több szöri alkalommal. Felajánljuk inkább együttműködésünket.
előzmény nincs
385. Ládi István2010.05.22. 15:49:13 
A "megnyugtató" választól én tökéletesen megnyugodtam.
T. Kompetens!
2011. a gyógyturizmus éve lesz, már most törhetik a fejüket, hogyan kapcsolódhatnak az országos marketinggel megtámogatott desztinációhoz.
A "Fesztiválok éve" után ez kicsit testközelibb lehet gyógyintézet számára.
előzmény nincs
384. Kompetens2010.05.07. 09:32:16 
Tisztelt Mátrai Gyopár!

Szeretném Önt tájékoztatni arról, hogy a mátraházai nővérszállón végrehajtott gyógyturisztikai (kereskedelmi) szálláshely bővítéseket nem az önök járulékából fedeztük. Erre jogszabáy sem ad lehetőséget, Az OEP pénzek felhasználását a biztosítáó pedig szigorúan ellenőrzi. Egy intézménynek nem csak OEP bevételei, hanem úgynevezett saját bevételei és egyébb bevételei is vannak. A mátraházai fejlesztés intézeti sajátbevétel terhére történt, aminek az égvilágon semmi köze sincs a biztosítottak járulékaihoz. Remélem, hogy megnyugtató választ tudtam adni mint önnek, mint a többi olvasónak a fenti kérdésben.
előzmény nincs
383. Rózsa Zoltán2010.04.30. 19:59:14 
előzmény nincs
382. Rózsa Zoltán2010.04.30. 19:58:15 
előzmény nincs
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére