2024. június 1. szombat (22. hét) van, köszöntjük Tünde nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Sípályák a Mátrában

171. aerosol2005.10.04. 08:56:15 
Kedves Machu!
Bocsi a dühkitörésért, és a fölösleges támadásokért! Teljes mértékben elfogadom az érveket, és ha tehetem elsõsorban Mátraszentistvánt fogom elönyben részesíteni hiszen ezzel is a Sípark jövõjét támogatom! Remélem az új felvonóval kevesebb lesz a sorbanállás. További sikeres munkát, és már nagyon várom az elsõ havas képeket!!! Köszönettel: aerosol
előzmény: 170. Machu
170. Machu2005.10.03. 15:22:11 
Kedves aerosol!
A zsúfoltságra vonatkozó problémád nem egyedi, hétvégeken ez volt. Mégiscsak az istváni pálya a legközelebbi, s a benzin is drága! A bankhitel és a nyugati technológia szintén drága az energia költségekkel együtt! Kokava egy Tsz. legelõt örökölt meg kész vízhálózattal! Rendkivül olcsó TATRA P tipusú lifftekkel szerelte fel magát! Tehát a beruházás során helyzeti elõnnyel indult. Nagyon törekszünk arra, hogy amint kapacitásaink nõnek a jegyárakat mindenféle kedvezménnyel megsegítve az itthoni téli üdülésre sarkaljuk az embereket! Sajnos bizonyos szlovák árakra nem mehetünk le, mert ezek után Sípark bezárhatja kapuit. A minõség felé törekszünk, de ha nagy a zsúfoltság nálunk megértem, hogy a sízõk más célpontok felé veszik az irányt. Egy éve kezdtük, szerintem az elsõ komolyabb mérleget csk 3-5 év múlva lehet meghúzni. Terveink között szerepel még sok minden (ülõlift, étterem, stb.) amit 2400Ft-os jegyárra alapozva SOHA nem lehetne rentábilissá tenni! Kérlek ne elégedetlenkedjetek, szeretnénk bizonyítani és magas fejlesztési ütemet elérni!! Addig meg nyugodtan lehet támogatni a szomszédokat megértjük, senki nem sértõdik meg ezen! Az észrevételeket köszönve: Machu
előzmény nincs
169. messy2005.10.03. 15:14:01 
Kár vitázni, mindenkinek egy kicsit igaza van de itthon nagy a hivatali bürokrácia és ez alaposan felkorbácsolja a kedélyeket!
Igaz volt a sorbanállás a Mátraszentistváni pályákon, de ez ellen a befektetõk tenni akarnak egy új felvonó létesítésével, igaz hogy jólenne ha lenne másik ilyen síközpont, az is jó lenne ha nem Mo. lenne a régió legdrágább országa. De sajnos ez van és amíg ez a helyzet örülnünk kell annak is ami van, de jogos a lázadás és ha kell fogjunk össze.
Ja és ha lehet Mátrát reklámozzuk! További jó kis fórumok találhatók a www.sipark.hu, a www.dobogokosi.hu, www.bankut.hu, www.sielok.hu fogjunk össze, kell nekünk ez az ország
előzmény nincs
168. HáZé2005.10.03. 13:45:55 
Ha valaki azt kérdezi, hogy mit keres itt ez a sok infó a szlovák pályákról a Mátra fórumon akkor tessék nyitott szemmel járni, mert a hazai pályákat nem az alpokban lévõ pályákhoz kellene hasonlítani, hanem igen is a közeli és hasonló lehetõségû alacsony régiós szlovák pályákhoz! Errõl ennyit...
előzmény nincs
167. HáZé2005.10.03. 13:41:40 
Bocs, Kavecany, nincs benne 'h'! Való igaz Kavecany 400-558m magasan fekszik, 8 sífelvonó, amibõl egy doppelmayr JA1-es csak arra szolgál, hogy a pályákat összekössék! Ez szinte elmelkedés nélküli vízszintesen halad, bárhol kiszálhatunk. Teljesen hóágyúzott pályák, kell is mert nem egy hóbiztos terület /pl. a 2004-2005-ös szezonban itt csak max. 40cm hó esett míg ha emlékszünk hó rekordok voltak szlovákiában/! Van nyári bob pálya is. Annyi kiigazítást még, hogy Kavecany és Jahodna egy üzemeltetõé, mert a "RELAX CENTER PLEJSY" már külön vált és FIS kategoriába lépett a nemzetközi versenyekkel.
www.kavecany.sk
előzmény nincs
166. HáZé2005.10.03. 12:00:38 
Osztom aerosol véleményét! De megemlítem, hogy itthon ez a felfogás még sokáig tartani fogja magát, hiszen kevesek gondolkodnak hosszú távon! /túl sok a kifogás/
Annyi kiegészítést, hogy nem Strelinky hanem STRELNIKY! Ez a pálya 1999-ben épûlt 2 felvonóval /TATRAPOMA 200 és 600m hosszú/ van még egy Koliba kb. 20 fõ befogadására képes és egy szerkezetkész panzió, jegypénztár, garázs a ratraknak stb.
A síközpont Besztercebányától 25Km-re Breznó elött található! 750-860m közötti magasságban helyezkedik el. Ja és az egész eladó! A tulajdonosa még ezen kívûl egy pár pályát üzemeltet így a kevésbé pörgõset eladja. Gyönyörû szép helyen található!!! Érdeklõdni lehet a Patty Ski Donovaly-nál, a honlapjukon képek is láthatóak.
Kavechany meg tényleg irigylésre méltó! Színvonalas és fejlett síközpon igaz, hogy az üzemeltetõjéhez tartozik még Jahodna és Plejsy is. Így képviselnek egy régiót!
Szerintem Mo.-on is lehetne ilyen, igaz ez csak is hosszútávú befektetés lenne!!!
Talán a Sátoraljaújhelyi sípályából lehetne kihozni egy ilyen kaliberû síközpontot. Jó lenne Mo.-ra is egy ukrán befektetõ, de amíg mi vagyunk a régió legdrágább országa addig ez lehetetlenné teszi a versenyképest árakat!
előzmény nincs
165. aerosol2005.10.03. 10:38:09 
Kokava és Strelinky a határtól /Rétság/ kb 70km! Mindkettõ 600 -890m tsz.f.m között fekszik! Kassa mellet Kavechany-ban egy egészen nagy síközpont fekszik ami 450 - 600m tsz.f.m között van! 1999-ben építették ki a mai arculatát, önkiszolgáló étterem, síszervíz, hóágyú stb.!!! Itt is 400Sk egy napi jegy!
előzmény nincs
164. aerosol2005.10.03. 10:29:20 
Kedves Machu! Ahoz, hogy a magyar síelõk itthon sieljenek és itthon költsék el a pénzüket, Mátraszentistván kicsi!!!! Gyönyörû megoldás az elõre vásárolható bérlet de ha a tömeg miatt nincs lehetõség síelni /ill. kulturáltan síelni, hiszen le lehet csúszni csak bosszankodunk!/ akkor továbbiakban is csak azt mondhatom, hogy a pézemet rabolják!
Unalmas ez az Alpok hasonlat! önöktöl nem messze a szlovákoknál is kell hóágyúzni ilyen magasságban pl.: Kokava, Strelinky!!! Ezek is 1000m alatt vannak és Kb 5 éve létesûltek, még is kb. 2500 Ft max. egy napi jegy /biztosítással/! Én elgondolkoztam!!! Az eddigi munkájuk dicséretes, de a mai igényeket hely hiányában nem tudják kielégíteni!!! /ez lett volna az elözõ irásom mondani valója!!!!!!/ Sajnos a télen 5 hétvégén is megpróbáltunk önöknél sielni, de a tömeg elborzasztott /mint a Dagály fürdõ kánikulában/, és egy alkalommal nem is síelhettünk mert nem vettük meg elõre a "korlátozott számú jegyet" így utazhattunk tovább! Bízom benne, hogy "egyedi a problémám"!
előzmény nincs
163. Crepsy2005.09.30. 21:24:46 
Nos...amig a magyar magyar marad sajnos nem lesz 10 sikörzet, mikor a zöldeknek köszönhetõen egyet sem sikerül rendesen felépíteni..reméljük azért Msztistvánon ennek ellenére sikerül befejezni a fejlesztéseket...de sajnos kalkulálni kell azzal h magyarországon vagyunk :(
előzmény nincs
162. Machu2005.09.26. 19:32:42 
Kedves aerosol!
Sajnos ellent kell mondanom: rettenetesen nagy tévedésben vagy azzal kapcsolatosan, hogy egy bankhitelbõl épülõ sípályán akármilyen lehet a bérletár. A technika méregdrága és ha valaki tudja, hogy mibe kerül valamit szinte a nulláról felépíteni(hóágyúrendszer , infrastruktúra, liftek stb.) akkor itt Mátraszentistvánon több mint sejtjük. A jelenlegi jegyárak és kapacitások mellett is csak külsõ anyagi segítséggel lehet nullára kihozni a sízést.
Az engedélyezés egy másik tortura!
Ne haragudj de blõd és tipikusan magyar sztereotip gondolkozásra vall a megkopaszítás elméleted!
AZ alacsony és kevés hóval bíró hazai hegyekben a legdrágább a havat biztosítani nem pedig az Alpokban. Illõ lenne elgondolkodni egy kicsit alaposabban a körülményeken és lehetõségeken is és utána nyilatkozni. Egyébként Galyatetõn nincs elég víz, viszont van rengeteg nem kivágható erdõ! Mátraszentimrén meg nincs elég felület a pályák megépítéséhez, elég ránézni a térképre!
A konkurencia szót meg elég vicces hallani egy olyan országban ahol tíz nagy síkörzet is kevés lenne a 400 ezer hazai sízõ igényeinek kielégítéséhez. Reméljük õszintén, hogy a hazai sízés fejlõdni fog, s ha néhány új hazai pálya még megnyilna akkor közös síbérletrendszert kidolgozva egy régióba tömörülhetnénk.
előzmény nincs
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheted. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz One



GOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére