2021. szeptember 28. kedd (39. hét) van, köszöntjük Vencel nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Rákóczi jelvényszerző túra a Mátrában

36. Vándor2010.08.24. 16:10:32 
Tisztelt fórumozók!

Talán évekkel ezelőtt itt is érdeklődtem a Rózsaszállás nevű házikó felöl, hátha tud valaki róla valamit. Takaros kis vadászház volt egykoron, vadaskert is tartozott hozzá (ezt egy régi leírásban olvastam), a Mátra turistakalauz szerint természetvédők kezelésében áll. Két éve jártam ott először. Nagyon megtetszett, festői helyen áll, szívesen megszálltam volna ott, még munkában is gondolkodtam, hátha tehetek én is valamit...

Az elmúlt két év alatt 4-szer jártam a háznál (idén a Rákóczi-túra teljesítése volt az apropó), a túratársaim talán már mániákusságra gyanakodhatnak. Nem tehetek róla, vonz a hely és kész. És mi a újság a házzal úgy általában? Több mint lehangoló :(

Az évek alatt a ház környéke egyre lepusztultabb, a két éve álló kerítés és a közeli fejfa sincs már meg (talán ezt lehelyezték a turistaútra az igazolójel miatt), a ház fala több helyen felázva, a bejárat felől a tetőn már szinte átlátni akkora a lyuk rajta, a melléképület tárva nyitva.

És belül? :(( Tavaly nyáron (2009) még egy felszerelt házat találtam itt. Most teljesen ki van pakolva! Tudatos mentés történt, mert a ház le van lakatolva; az értékes könyvtárt, felszerelést - gondolom az illetékesek elvitték, talán a kifosztástól tartva. A fejemet fogom a fényképeim láttán. Néhány kevésbé témába vágó könyvet (vallástörténet, szórakoztató irodalom) egy padon hagyott valaki. Kérdem én miért van egy ablaktól eltekintve az összes nyitva? Ez a cél? Hogy az erdő újra birtokába vegye a területet? Megérte hát ezelőtt sok évvel felhordani ide az építőanyagot és egy házat építeni, hogy aztán az enyészeté legyen?

Tud valaki valamit erről a házról, bármilyen történetet, sztorit, érdekességet? Mi lesz a sorsa, miért lett kipakolva stb.?

Azért ide írtam, mert a Rákóczi-emléktúra elhalad az épület mellett és hátha valaki értesültebb mint én. Tisztában vagyok vele, hogy nem egyedi esetről van szó, számtalan épület van a Mátrában - sőt ennél látogatottabb turistaút mellett is "széjjelmegyen" minden - aminek sajnos hasonló a sorsa. Kívánom, hogy ne így legyen!

Vándor
előzmény nincs
35. KoZso2009.07.28. 14:53:17 
Sátorozás szempontjából ajálom a Sástói kempinget. tisztálkodás, bolt, étterem, közlekedés (autóbusz) könnyen megoldható.
http://www.matrakemping.hu/szallashelyeink.php

Üdvözlettel:
KoZso
előzmény: 34. Gramantik Emese
34. Gramantik Emese2009.07.15. 16:47:12 
Engem is érdekelne, hogy tudnánk-e sátorozni valahol. Mi is három napra tervezünk.
előzmény nincs
33. istván2009.06.03. 08:48:33 
Erre én is kiváncsi vagyok ,hogy van-e sátorozásra kijelőlt hely, mert én is több naposra terveztem a túrát.
előzmény nincs
32. Hegedüs2009.03.28. 03:45:16 
halihooo...keszülnek a matraba....konkretan a rakoczi turistaut erdekel....kb 3 naposra tervezem-kellemes tempo-megneznek mindent mi erdekes....ojan kerdesem lenne hogy:VANNAK E UTKÖZBEN KIJELÖLT HELYEK SATOROZASRA,MENYIBE KERÜLNEK,ES MIJEN LEHETÖSEGEK AKADNAK-ETKEZES,TISZTALKODAS,SZORAKOZAS SZEMPONTJABOL??? szepen kerek mindenkit hogy amit tud e teren azt irja le nekem--aki valaszolni fog annak mar most elöre is NAGYON SZEPEN KÖSZÖNÖM
előzmény nincs
31. Simon Péter2008.07.16. 14:01:40 
Kedves Géza és György!

Elnézésüket kérem, az igazolófüzetet és a jelvényeket tartalmazó boríték valahogy elkallódott a táskámban a sok egyéb papír között. Most megkerestem és postára adtam őket, remélhetőleg mihamarabb megérkeznek.
Még egyszer elnézést a kellemetlenségért.

Üdvözlettel

Simon Péter
előzmény nincs
30. Bauer Géza2008.07.15. 11:24:56 
T. Kékesi TE !

Nagy örömünkre szolgál, hogy olvashatjuk nevünket a Rákóczi-túra
teljesítőinek névsorában. Örömünk már csak akkor lesz nagyobb, ha megérkezik
hozzánk a túramozgalom jelvénye is. Május közepe óta várjuk a postást…

Üdvözlettel: Bauer Géza, Csipai György

Budapest, 2008. július 15.
előzmény nincs
29. liensugfo katxprgqv2007.08.11. 21:07:08 
nekywac mlvh hkjim zsapb qljoxe yohvsq rxabwocfl
előzmény nincs
28. Gabi2007.05.15. 07:27:14 
Megkaptuk a jelvényeket. Nagyon szépek, a 13 jelvényem közül ez a legszebb. (Tavaly szeptemberben kezdtem el gyűjteni őket.)

Üdv:
Gabi
előzmény nincs
27. Gabi2007.05.09. 19:19:43 
Köszönöm szépen.

Üdv:
Gabi
előzmény nincs
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére