2024. február 21. szerda (08. hét) van, köszöntjük Eleonóra nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Emléktúrák, túramozgalmak

23. Ládi István2010.02.26. 08:44:02 
2009-ben az Év Teljesítménytúrájának választották a teljesítménytúrázók a MÁTRA 115 teljesítménytúrát!

Idén is megrendezzük, tegyétek próbára erõtöket, kitartásotokat.
előzmény nincs
22. Simon Péter2009.03.26. 15:18:07 
Kedves Lóránt!

Sajnálom, hogy kellemetlen meglepetés ért az említett területen, de ahogy írod, túravezetõi rutinoddal sikerült viszonylag jól megoldani a helyzetet.
A táblára minden bizonnyal az építkezés miatti baleset-megelõzés és vagyonvédelem miatt van szükség, erre az építõiparban elég szigorú szabályok vonatkoznak.

Én személyesen beszéltem a szállodavezetõ úrral, és teljesen biztos vagyok benne, hogy állja a szavát és az építkezés befejezése után visszahelyezhetjük a turistautat az Ózon Hotel parkosított területére.

A kerülõútvonal fölfestését és tájékoztató táblák elhelyezését a jövõ hét végére tervezzük.

Üdvözlettel

Simon Péter
Elnök
Kékes Turista Egyesület
előzmény: 19. Bakki Lóránt
21. Ládi István2009.03.26. 10:17:07 
2009. junius 06. - 07. MÁTRA 115 teljesítménytúra. A közösségi túráról, a résztávokról és a pontos útvonalról, a szervezésrõl és a részvétel új szabályairól már nagyon sok információt megtaláltok a www.matra115.hu oldalon.

A félreértések elkerülése érdekében itt is közzétesszük, hogy a MÁTRA 115 közösségi teljesítménytúrát régi és új aktivisták szervezik, a teljesítménytúrának nem szervezõje, nem rendezõje a Mátra Jövõje Turisztikai Egyesület. Az egyesület hírlevelében erre vonatkozóan félreérthetõ információk jelentek meg.
előzmény nincs
20. Ládi István2009.03.26. 10:03:25 
Én szerencsésnek tartom, hogy az Ózon hotel átépítése miatt a kivitelezés idejére teljesen lezárták az építési területet, egyéb építési területeken sem kószálhatunk kedvünkre. A figyelmeztetõ tábla hangnemébõl még nem kellene messzemenõ következtetéseket levonni a jövõt illetõen, hiszen az új wellness szálló megnyitását követõen nem áll majd érdekében az üzemeltetõnek, hogy hermetikusan lezárja a területet, a kerthelyiség és a vendéglátó egységek ( kévézó, étterem, stb. ) továbbra is minden vendég számára, így a bakancsos turisták számára is rendelkezésre áll majd. Az eltereléssel érintett S sáv jelzésû turistaút késõbbi nyomvonalát a helyi adottságokhoz igazítva az üzemeltetõvel megegyezve, minden bizonnyal sikerül majd helyreállítani.
előzmény: 19. Bakki Lóránt
19. Bakki Lóránt2009.02.24. 10:21:04 
Peti, köszönöm a tájékoztatást, sajnos elkésett (ez nem szemrehányás). 15-én vittem arra egy túrát, ráadásul a szanatórium felõl, és siettünk... Valahogy átvergõdtünk az építkezésen, de nem voltam boldog...
Amiért ezt az egészet írom: célszerû lenne ezt az információt a hotel elõtti és utáni (mondjuk a református üdülõ elõtti és a szanatóriumi) irányjelzõ táblákon feltüntetni, ha ez még nem történt meg.
Annak viszont örülök, hogy a lezárás csak ideiglenes (bár erre én nagy összegben nem fogadnék). A lenti tábla hangneme ("fegyverrel és kutyával õrzött terület") nem erre utalt.
előzmény nincs
18. Simon Péter2009.02.16. 18:49:49 
Tájékoztatjuk a túrázókat, hogy ideiglenesen lezárásra került a sárga sáv jelzésû Rákóczi turistaút Mátraházán, az Ózon Hotel területén átvezetõ szakasza. A várhatóan november 30-ig tartó lezárásra biztonsági okokból, az Ózon Hotel teljes átépítéséhez kapcsolódóan került sor.
A Kékes Turista Egyesület megvizsgálta az ideiglenes kerülõ nyomvonal lehetõségét, mellyel kapcsolatban zajlik a hatósági egyeztetés. Amint ez eredményre vezet, illetve az idõjárás megfelelõ lesz, fölfestésre kerül az ideiglenes terelõút. Kérjük, hogy addig ne használják a Rákóczi turistaút ezen szakaszát. Alternatív útvonalként egyelõre a Kalló-völgyi piros sávot ill. a Farkas-kút felé vezetõ sárga keresztet javasoljuk.
Az Ózon Hotel nevében kérjük türelmüket és megértésüket, a felújítás befejeztével természetesen a régi nyomvonal ismét használható lesz.
előzmény nincs
17. Ládi István2008.11.15. 08:40:57 
2009. június elsõ hétvégéjén 10 év után újra megrendezzük a MÁTRA 115 teljesítménytúrát.
A túra hajdani ötletgazdái ismét összeálltak és új ötletekkel, kissé módosított útvonalon egy közösségi hétvégére hívják a komolyabb kihívásokat is kedvelõ teljesítménytúrázókat. Hamarosan többet is megtudhattok a részletekrõl a teljesítménytúra honlapján.
előzmény nincs
16. Dr. Czok Gyula2008.07.15. 16:43:35 
Kedves Fiatal Barátom, Miklós!
Örülök, hogy megkedted terved megvalósítását, és elindultál a hosszú vándorlásra.
Remélem a visegrádi "átkelésnél" sikerûl Veled találkoznom.
Jó utat!
előzmény nincs
15. hegedor2008.05.19. 10:39:33 
WWW.SZENTISTVANVANDORLA.HU


Szeretném, hogyha tudnának róla: az idei nyáron egy olyan mozgalmat indítok („Gyere velem, Magyarország!” címmel), amely nem csak a hazai túrázás népszerûbbé válását igyekszik szolgálni, hanem ahhoz is hozzájárulna, hogy minél többen vegyék észre szülõföldünk sokféleségét.

Az elsõként 1938-ban megszervezett Szent István-vándorlás, a magyar túrázók közkedvelt, az Írott-kõtõl Hollóházáig tartó Országos Kéktúra útvonalán kívánok végig gyalogolni, azonban nem a szokásos módon (külön-külön szakaszonként), hanem egyhuzamban, 41 nap alatt – július 11. és augusztus 20. között.

Az 1128 km hosszú túraút bármelyik szakaszán, akár csak egy egészen rövid idõre is, bárki – egyedül vagy társasággal – csatlakozhat hozzám, s a közös vándorláson résztvevõkhöz. Úgy képzelem a nyári túrát, úgy várom majd a csatlakozókat, hogy egy-egy tetszõleges idõtartamú vagy távolságú szakasz megtételére is szívesen vállalkozzanak. A kikapcsolódásra, pihenésre, felfedezésre és ismerkedésre ez éppúgy alkalmat teremt, mint az akár napi 30 km legyalogolása.

Miután tavaly nyáron Spanyolországban végigjártam az El Camino-t, számos élménybeszámolóra kaptam meghívást. Az említett élménybeszámolók során kiderült, nagyon sokakban él a hajlandóság hosszabb-rövidebb túratávokat megtenni, csak a megfelelõ figyelemfelkeltésre, hívásra és alkalomra várnak. Többen megfogalmazták azt is, hogy ha itthon szervezek valamiféle túrát, szívesen eljönnének velem.
Az elõzetes egyeztetések nyomán úgy tûnik, utamra elkísér majd jó néhány jeles személyiség is, a mûvészeti-, gazdasági- és közélet emblematikus alakjai. Ez, reményeim szerint tovább növelheti a túrázási kedvet.

Bõvebb információkat a www.szentistvanvandorlas.hu honlapomon olvashatnak minderrõl. Az ott elhelyezett itinerbõl és térképekrõl pontosan nyomon követhetõ lesz, hogy melyik nap és kb. milyen idõpontban gyalogolunk majd keresztül a jelzett helyszíneken, illetve milyen nevezetességeket, kulturális és szakrális helyszíneket érint az útvonal.

Tisztelettel Önöket is meghívom. Kérem látogassanak el a www.szentistvanvandorlas.hu címû honlapra, s amennyiben lenne kedvük hozzá, regisztráljanak, s a megfelelõ rovatban jelöljék be csatlakozási szándékukat!

Kérem, hogy tájékoztassák ismerõseiket is az induló mozgalomról, a nyári vándorlásról, illetve a honlapról.

Amennyiben egyetértenek a mozgalom célkitûzéseivel, kérem, tegye lehetõvé, hogy logójukat, s weboldaluk linkjét elhelyezhessük a „Gyere velem, Magyarország!” honlapján. Ugyancsak kérem – ha erre mód és lehetõség van – a meginduló honlapunk elérhetõségének és mozgalmunk logójának elhelyezését az Önök weboldalán.

Üdvözlettel: Hagyó Miklós sk.
előzmény nincs
14. Ládi István2008.04.21. 15:07:37 
Kedves Teljesítménytúrázók !

Április 19-én nem fogadtak kegyeikbe az égiek bennünket, reggeltõl estig több kiadós esõ is nehezítette a túrák teljesítésére vállalkozókat.
Nagy fiam elsõ Mátrabérc próbálkozása Kékesen okos döntéssel, és kényszerû feladással zárult, de ha úgy tetszik én folytattam innen ( váltó persze nincs !! ).
11 órakor nekivágtam a Hanák Kolos túrának és a kedvezõtlen körülmények ellenére éppen 20 órára befejeztem a sárdagasztást. Egyébiránt rendkívül jó hangulatú túra volt, a résztvevõk sokszor kisegítették egymást, jó volt ezt látni, megtapasztalni.
előzmény nincs
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheted. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére