2021. szeptember 25. szombat (38. hét) van, köszöntjük Eufrozina, Kende nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Emléktúrák, túramozgalmak

23. Ládi István2010.02.26. 08:44:02 
2009-ben az Év Teljesítménytúrájának választották a teljesítménytúrázók a MÁTRA 115 teljesítménytúrát!

Idén is megrendezzük, tegyétek próbára erőtöket, kitartásotokat.
előzmény nincs
22. Simon Péter2009.03.26. 15:18:07 
Kedves Lóránt!

Sajnálom, hogy kellemetlen meglepetés ért az említett területen, de ahogy írod, túravezetői rutinoddal sikerült viszonylag jól megoldani a helyzetet.
A táblára minden bizonnyal az építkezés miatti baleset-megelőzés és vagyonvédelem miatt van szükség, erre az építőiparban elég szigorú szabályok vonatkoznak.

Én személyesen beszéltem a szállodavezető úrral, és teljesen biztos vagyok benne, hogy állja a szavát és az építkezés befejezése után visszahelyezhetjük a turistautat az Ózon Hotel parkosított területére.

A kerülőútvonal fölfestését és tájékoztató táblák elhelyezését a jövő hét végére tervezzük.

Üdvözlettel

Simon Péter
Elnök
Kékes Turista Egyesület
előzmény: 19. Bakki Lóránt
21. Ládi István2009.03.26. 10:17:07 
2009. junius 06. - 07. MÁTRA 115 teljesítménytúra. A közösségi túráról, a résztávokról és a pontos útvonalról, a szervezésről és a részvétel új szabályairól már nagyon sok információt megtaláltok a www.matra115.hu oldalon.

A félreértések elkerülése érdekében itt is közzétesszük, hogy a MÁTRA 115 közösségi teljesítménytúrát régi és új aktivisták szervezik, a teljesítménytúrának nem szervezője, nem rendezője a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület. Az egyesület hírlevelében erre vonatkozóan félreérthető információk jelentek meg.
előzmény nincs
20. Ládi István2009.03.26. 10:03:25 
Én szerencsésnek tartom, hogy az Ózon hotel átépítése miatt a kivitelezés idejére teljesen lezárták az építési területet, egyéb építési területeken sem kószálhatunk kedvünkre. A figyelmeztető tábla hangneméből még nem kellene messzemenő következtetéseket levonni a jövőt illetően, hiszen az új wellness szálló megnyitását követően nem áll majd érdekében az üzemeltetőnek, hogy hermetikusan lezárja a területet, a kerthelyiség és a vendéglátó egységek ( kévézó, étterem, stb. ) továbbra is minden vendég számára, így a bakancsos turisták számára is rendelkezésre áll majd. Az eltereléssel érintett S sáv jelzésű turistaút későbbi nyomvonalát a helyi adottságokhoz igazítva az üzemeltetővel megegyezve, minden bizonnyal sikerül majd helyreállítani.
előzmény: 19. Bakki Lóránt
19. Bakki Lóránt2009.02.24. 10:21:04 
Peti, köszönöm a tájékoztatást, sajnos elkésett (ez nem szemrehányás). 15-én vittem arra egy túrát, ráadásul a szanatórium felől, és siettünk... Valahogy átvergődtünk az építkezésen, de nem voltam boldog...
Amiért ezt az egészet írom: célszerű lenne ezt az információt a hotel előtti és utáni (mondjuk a református üdülő előtti és a szanatóriumi) irányjelző táblákon feltüntetni, ha ez még nem történt meg.
Annak viszont örülök, hogy a lezárás csak ideiglenes (bár erre én nagy összegben nem fogadnék). A lenti tábla hangneme ("fegyverrel és kutyával őrzött terület") nem erre utalt.
előzmény nincs
18. Simon Péter2009.02.16. 18:49:49 
Tájékoztatjuk a túrázókat, hogy ideiglenesen lezárásra került a sárga sáv jelzésű Rákóczi turistaút Mátraházán, az Ózon Hotel területén átvezető szakasza. A várhatóan november 30-ig tartó lezárásra biztonsági okokból, az Ózon Hotel teljes átépítéséhez kapcsolódóan került sor.
A Kékes Turista Egyesület megvizsgálta az ideiglenes kerülő nyomvonal lehetőségét, mellyel kapcsolatban zajlik a hatósági egyeztetés. Amint ez eredményre vezet, illetve az időjárás megfelelő lesz, fölfestésre kerül az ideiglenes terelőút. Kérjük, hogy addig ne használják a Rákóczi turistaút ezen szakaszát. Alternatív útvonalként egyelőre a Kalló-völgyi piros sávot ill. a Farkas-kút felé vezető sárga keresztet javasoljuk.
Az Ózon Hotel nevében kérjük türelmüket és megértésüket, a felújítás befejeztével természetesen a régi nyomvonal ismét használható lesz.
előzmény nincs
17. Ládi István2008.11.15. 08:40:57 
2009. június első hétvégéjén 10 év után újra megrendezzük a MÁTRA 115 teljesítménytúrát.
A túra hajdani ötletgazdái ismét összeálltak és új ötletekkel, kissé módosított útvonalon egy közösségi hétvégére hívják a komolyabb kihívásokat is kedvelő teljesítménytúrázókat. Hamarosan többet is megtudhattok a részletekről a teljesítménytúra honlapján.
előzmény nincs
16. Dr. Czok Gyula2008.07.15. 16:43:35 
Kedves Fiatal Barátom, Miklós!
Örülök, hogy megkedted terved megvalósítását, és elindultál a hosszú vándorlásra.
Remélem a visegrádi "átkelésnél" sikerűl Veled találkoznom.
Jó utat!
előzmény nincs
15. hegedor2008.05.19. 10:39:33 
WWW.SZENTISTVANVANDORLA.HU


Szeretném, hogyha tudnának róla: az idei nyáron egy olyan mozgalmat indítok („Gyere velem, Magyarország!” címmel), amely nem csak a hazai túrázás népszerűbbé válását igyekszik szolgálni, hanem ahhoz is hozzájárulna, hogy minél többen vegyék észre szülőföldünk sokféleségét.

Az elsőként 1938-ban megszervezett Szent István-vándorlás, a magyar túrázók közkedvelt, az Írott-kőtől Hollóházáig tartó Országos Kéktúra útvonalán kívánok végig gyalogolni, azonban nem a szokásos módon (külön-külön szakaszonként), hanem egyhuzamban, 41 nap alatt – július 11. és augusztus 20. között.

Az 1128 km hosszú túraút bármelyik szakaszán, akár csak egy egészen rövid időre is, bárki – egyedül vagy társasággal – csatlakozhat hozzám, s a közös vándorláson résztvevőkhöz. Úgy képzelem a nyári túrát, úgy várom majd a csatlakozókat, hogy egy-egy tetszőleges időtartamú vagy távolságú szakasz megtételére is szívesen vállalkozzanak. A kikapcsolódásra, pihenésre, felfedezésre és ismerkedésre ez éppúgy alkalmat teremt, mint az akár napi 30 km legyalogolása.

Miután tavaly nyáron Spanyolországban végigjártam az El Camino-t, számos élménybeszámolóra kaptam meghívást. Az említett élménybeszámolók során kiderült, nagyon sokakban él a hajlandóság hosszabb-rövidebb túratávokat megtenni, csak a megfelelő figyelemfelkeltésre, hívásra és alkalomra várnak. Többen megfogalmazták azt is, hogy ha itthon szervezek valamiféle túrát, szívesen eljönnének velem.
Az előzetes egyeztetések nyomán úgy tűnik, utamra elkísér majd jó néhány jeles személyiség is, a művészeti-, gazdasági- és közélet emblematikus alakjai. Ez, reményeim szerint tovább növelheti a túrázási kedvet.

Bővebb információkat a www.szentistvanvandorlas.hu honlapomon olvashatnak minderről. Az ott elhelyezett itinerből és térképekről pontosan nyomon követhető lesz, hogy melyik nap és kb. milyen időpontban gyalogolunk majd keresztül a jelzett helyszíneken, illetve milyen nevezetességeket, kulturális és szakrális helyszíneket érint az útvonal.

Tisztelettel Önöket is meghívom. Kérem látogassanak el a www.szentistvanvandorlas.hu című honlapra, s amennyiben lenne kedvük hozzá, regisztráljanak, s a megfelelő rovatban jelöljék be csatlakozási szándékukat!

Kérem, hogy tájékoztassák ismerőseiket is az induló mozgalomról, a nyári vándorlásról, illetve a honlapról.

Amennyiben egyetértenek a mozgalom célkitűzéseivel, kérem, tegye lehetővé, hogy logójukat, s weboldaluk linkjét elhelyezhessük a „Gyere velem, Magyarország!” honlapján. Ugyancsak kérem – ha erre mód és lehetőség van – a meginduló honlapunk elérhetőségének és mozgalmunk logójának elhelyezését az Önök weboldalán.

Üdvözlettel: Hagyó Miklós sk.
előzmény nincs
14. Ládi István2008.04.21. 15:07:37 
Kedves Teljesítménytúrázók !

Április 19-én nem fogadtak kegyeikbe az égiek bennünket, reggeltől estig több kiadós eső is nehezítette a túrák teljesítésére vállalkozókat.
Nagy fiam első Mátrabérc próbálkozása Kékesen okos döntéssel, és kényszerű feladással zárult, de ha úgy tetszik én folytattam innen ( váltó persze nincs !! ).
11 órakor nekivágtam a Hanák Kolos túrának és a kedvezőtlen körülmények ellenére éppen 20 órára befejeztem a sárdagasztást. Egyébiránt rendkívül jó hangulatú túra volt, a résztvevők sokszor kisegítették egymást, jó volt ezt látni, megtapasztalni.
előzmény nincs
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére