2024. május 20. hétfõ (21. hét) van, köszöntjük Bernát, Felícia nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Túrázunk

2005. október 06., csütörtök


Túrázunk, túrázunk, ha elfáradunk, lecsücsülünk...
 
Október 6-án két autóbusznyi 5-6 éves óvodás indult a Mátra Manók által rendezett városi Gyalogkakukk Túrára a Jeruzsálem Úti Óvodától.
A nálunk már hagyományos játékos óvodás teljesítménytúrára a város óvodái közül a Fecske úti és a Katona úti óvodák fogadták el a meghívásunkat. Az õ apróságaik is nagyon lelkesnek és fáradhatatlannak bizonyultak.A Gyalogkakukk túrán mindig három táv közül lehet választani, erõnlét, kor, vagy éppen kedvtõl függõen. Így volt ez most is.A rövid táv 5,5 km hosszú, Mátraháza – Kékestetõ – Mátraháza útvonalon zajlott. A közepes távot választók 6,2 km-t tettek meg Kékestetõtõl Mátrafüredig. A hosszú távon baktatók Mátraházáról Kékestetõn át Mátrafüredre érkeztek, s 8 km-t tettek meg.A résztvevõk a „gyerek” térkép ábrái alapján tájékozódhattak, igazoló lapjukat ellenõrzõ pontokon pecsételték, ahol mindig várta õket valami ehetõ meglepetés.
A csodálatos õszi napsütésben 67 kis Gyalogkakukk indult útnak; a rövid távot 31-en, a közepest 10-en, a hosszú távot 26-an teljesítették. A célban kipirult arccal, boldogan vették át oklevelüket, ajándékukat, s büszkén fogtak kezet igazi férfias kézfogással a Kékes TE elnökével, képviselõivel.A rendezéshez szükséges anyagiakat a Városi Ifjúsági és Sportbizottság, s a Kékes Turista Egyesület biztosította, amit ez úton is köszönünk. Köszönjük a mátraházai és mátrafüredi óvoda dolgozóinak, hogy ilyen szívesen fogadták az apró vándorokat a célban, a felnõtt turistáknak, hogy vállalták a pontõri feladatokat, s idejükbõl áldoztak ránk.
A kicsit maszatos, de csillogó szemû apróságokat elnézegetve a célban talán bízhatunk abban, hogy majd nagy korukban is barátai lesznek a Mátrának, nem ijednek meg egy kis mozgástól, s talán többükkel találkozunk majd a Mátrahegy, a Hanák Kolos, a Mátrabérc vagy a Mátrai Csillagok teljesítménytúrákon.
Mi addig is a Jeruzsálem úti Mátra Manókkal túrázunk, túrázunk, s ha megérkezünk, lecsücsülünk... csüccs!
 
Tóthné Kelemen Mária
 

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére