2024. május 20. hétfõ (21. hét) van, köszöntjük Bernát, Felícia nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Rákóczi túra 2. nap

2009. március 22., vasárnap2.nap: Kékestetõ – GyöngyösA Rákóczi jelvényszerzõ hétvégéjének gondolata azon az egyesület összejövetelen fogalmazódott meg, amelyen vázlatszerûen állítottuk össze a 2009. évi nyílt túráinkat.


A gondolat jónak bizonyult, mert jöttek egyesületi tagok, jöttek szép számmal vendégek, sõt néhány elszánt túratársunk a szombati napot követõen felvállalta a vasárnapi 18 km-et is.


A nap folyamán többször és többünk szájából elhangzott a közismert mondás, miszerint „kaptunk hideget, meleget...” (ezt képekkel is tudjuk igazolni).


A Kékesen még ropogott a lábunk alatt a hó, a Som-nyergen a jégen és a nadrágunkon csúszkáltunk, Mátraházán pedig már napoztunk. A Cseplye-tetõre érkezve nem tudtuk, hogy fázunk-e vagy melegünk van, ugyanis ragyogott a nap, de az itt megszokott szél még a télre emlékeztetett.


Természetesen mindkét nap folyamán túrázás közben kritikus szemmel figyeltük a jelzések állapotát, és a füzetünkben lévõ útleírás helyességét. Lesz dolgunk mindkettõvel!


Jövõ tavasszal ismét meghirdetjük a Rákóczi-túra hétvégéjét - remélve, hogy újabb szép hagyományt teremtünk ezzel a Mátrában és az egyesületünk életében.
Halász Vera

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére