2020. szeptember 30. szerda (40. hét) van, köszöntjük Jeromos nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

MCSÉT rendezői beszámoló

2008. május 11., vasárnap

Áldott szép Pünkösdnek gyönyörű idején talán soha nem látott még ennyi embert a gyöngyösi Sár-hegy, pláne nem hátizsákkal az éjszakába indulni. Történt ugyanis, hogy az V. Mátrai Csillagok Éjszakai Teljesítménytúra három távján összesen 1059-en neveztek, felülmúlva ezzel minden eddigi részvételi rekordot. Az időjárás nagyon kedvező volt, így nem volt meglepő, hogy ennyi embert, és főleg ennyi kisgyermekekkel jövő családot sikerült mozgásra csábítanunk. Sajnos azonban a nagy létszám fennakadásokat is okozott a Szent Anna-kápolnánál és a Kozmáry-kilátónál, azokon az ellenőrző állomásokon, ahol mindhárom táv áthaladt, itt a túrázóknak bizony percekig sorba kellett állniuk. Ezen apróbb kellemetlenség ellenére a célba a túrázók nagy többsége vidáman, kellemesen elfáradva érkezett meg.

Az oklevélen és a kitűzőn túl egy teljesítménytúrán szokatlan meglepetéssel is igyekeztünk elismerésünket kifejezni a hosszú táv ötszörös teljesítőinek, akik a túra emblémájával ellátott csiszolt üvegdíszt kaptak, melyet Kakuk György parádsasvári üvegcsiszoló mester készített. Az öt év alatt összesen 200 km-t teljesítők megérdemlik, hogy nevüket külön is megemlítsük: Benyovszky Péter (Gyöngyös), Hevér Gábor (Budapest), Józsa Tamásné (Gyöngyös), Kelemen Zoltán (Eger) és Szabó Tamás (Péteri).

Szintén említést érdemel még egy ifjú titán, a gyöngyösi Kiss Attila, aki 11 évesen a leggyorsabban teljesítette a 15 km-es távot, neki mindössze 1 órára és 35 percre volt szüksége ahhoz, hogy a célba érjen. Érdekességként említem, hogy testvére, Kiss Péter (1986) a leghosszabb táv (40 km) leggyorsabb eredményét futotta, őt 4:43-as idővel regisztráltuk.

Idén egy ember volt, aki nem elégedett meg a leghosszabb táv kihívásával, a karácsondi Tóth György mielőtt a hosszú távnak nekivágott volna, a 15 km-es távot is teljesítette.

A túra hagyományosan Pünkösd vasárnapján este kerül megrendezésre, ami jövőre május utolsó napjára esik, mikor is ismét nagy szeretettel várjuk a sötétben túrázni vágyókat Gyöngyösre.

Szőke György
Kékes Turista Egyesület

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére