2024. május 20. hétfõ (21. hét) van, köszöntjük Bernát, Felícia nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Családi séták - 2008. évi invitáló

2008. március 31., hétfõ


ILYEN MÉG NEM VOLT...Azt mondják a mindent tudók, ilyen korai idõben még nem volt Húsvét. Azt meg én mondom, hogy ilyen pocsék idõ sem volt még ezen a kikeleti ünnepen.

Így aztán megtörtént, ami még soha: elmaradt a tojáskeresõ szombaton, hétfõn pedig a markazi vártúra. A rendezõk-szervezõk álltak a vártán becsületbõl, de emberfia nem járt arra a meghirdetett idõpontban (no, azért öten megjelentünk ott – a szerk.). Egyébként teljesen érthetõen, hiszen mindkét eseményre családokat, sok-sok kisgyereket vártunk.

De ilyen idõben?!

Azért ne búslakodjunk, akkor inkább beszéljünk arról: mi lesz még ebben az évben.
Egyesületünk a nagy érdeklõdésre tekintettel az idén nem kettõ, hanem nyolc családi sétát vett programjába, de megjelölt még egyéb kis túrákat is, ahova gyerekekkel nyugodtan el lehet jönni.

Kitaláltunk egy játékot is, hogy minél több gyereknek legyen kedve túrázni és versenyezni a többiekkel. Készítettünk egy kis igazoló füzetet, amelynek belsõ oldalain 15 matrica beragasztására alkalmas hely van. Az elsõ túra alkalmával ezt a füzetecskét megkapják a gyerekek, és minden túra alkalmával más-más állatot ábrázoló matricát ragaszthatnak bele. Ha valakinek 5 matricája összegyûlik, kitûzõt fog kapni.

Sajnos az elsõ két alkalom „elveszett” a rossz idõjárás miatt, de jövõ februárig még 9 lehetõség kínálkozik a matricák gyûjtésére egy-egy szép túrán.

Fel is sorolom õket, hogy lehessen készülõdni.


Május 4-én Parád környékére megyünk Pintér Erzsike és Kosztyáné Marika vezetésével. Még ebben a hónapban, 18-án Merva Eszter és Laci várja a gyerekeket.

Június 29-én kisvonatozás is lesz Lajosházára, és onnan séta Mátrafüredre. Szabó Márti és Zoli vezeti a családdal túrázókat.

Július 27-én kincskeresõ túra lesz Kisnána környékén, ahol a titkos útvonalat Simon Peti és felesége, Dániel Andi fedezi fel a gyerekekkel együtt.

Szeptember 7-én újra végigjárjuk a Galyatetõ – Mátraszentistván útvonalat az „úttörõ” családi-sétásokkal: Tóth Pistával és Halász Verával.

Október 5-én Picurka túra lesz a Sástó és a Farkas-kút környékén. Ez a terep totyogósoknak is megfelelõ, éppen ezért a túravezetõ is egy óvónéni lesz, Tóthné Kelemen Marika.

Október 26-án szép õszi túra lesz a Felsõ-Cserkõ és Dezsõvár környékén Rajki Marika és Sanyi bácsi kalauzolásával.

Mikulás napját a Mátrában is ünnepelhetik kicsik és nagyok, mert Maka Judit és Pinczi Gyuri Mátraszentlászló – Mátraalmás – Parádsasvár útvonalon vezet túrát.

A sort a Farsangi túra zárja februárban, ahol a Remete-barlangi találkozó az attrakció. Itt Merva Eszter és Sempergerné Böbe lesz az útikalauz.


Reméljük, hogy a sok túrázó gyerek sok mamát-papát is elhoz a sétákra, és egyre többen leszünk kicsik, nagyok, akik szeretni és félteni fogják a mi Mátránkat.


2008. március 31.


Rajki Sándorné

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére