2021. szeptember 22. szerda (38. hét) van, köszöntjük Móric nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Családi séták - 2008. évi invitáló

2008. március 31., hétfő


ILYEN MÉG NEM VOLT...Azt mondják a mindent tudók, ilyen korai időben még nem volt Húsvét. Azt meg én mondom, hogy ilyen pocsék idő sem volt még ezen a kikeleti ünnepen.

Így aztán megtörtént, ami még soha: elmaradt a tojáskereső szombaton, hétfőn pedig a markazi vártúra. A rendezők-szervezők álltak a vártán becsületből, de emberfia nem járt arra a meghirdetett időpontban (no, azért öten megjelentünk ott – a szerk.). Egyébként teljesen érthetően, hiszen mindkét eseményre családokat, sok-sok kisgyereket vártunk.

De ilyen időben?!

Azért ne búslakodjunk, akkor inkább beszéljünk arról: mi lesz még ebben az évben.
Egyesületünk a nagy érdeklődésre tekintettel az idén nem kettő, hanem nyolc családi sétát vett programjába, de megjelölt még egyéb kis túrákat is, ahova gyerekekkel nyugodtan el lehet jönni.

Kitaláltunk egy játékot is, hogy minél több gyereknek legyen kedve túrázni és versenyezni a többiekkel. Készítettünk egy kis igazoló füzetet, amelynek belső oldalain 15 matrica beragasztására alkalmas hely van. Az első túra alkalmával ezt a füzetecskét megkapják a gyerekek, és minden túra alkalmával más-más állatot ábrázoló matricát ragaszthatnak bele. Ha valakinek 5 matricája összegyűlik, kitűzőt fog kapni.

Sajnos az első két alkalom „elveszett” a rossz időjárás miatt, de jövő februárig még 9 lehetőség kínálkozik a matricák gyűjtésére egy-egy szép túrán.

Fel is sorolom őket, hogy lehessen készülődni.


Május 4-én Parád környékére megyünk Pintér Erzsike és Kosztyáné Marika vezetésével. Még ebben a hónapban, 18-án Merva Eszter és Laci várja a gyerekeket.

Június 29-én kisvonatozás is lesz Lajosházára, és onnan séta Mátrafüredre. Szabó Márti és Zoli vezeti a családdal túrázókat.

Július 27-én kincskereső túra lesz Kisnána környékén, ahol a titkos útvonalat Simon Peti és felesége, Dániel Andi fedezi fel a gyerekekkel együtt.

Szeptember 7-én újra végigjárjuk a Galyatető – Mátraszentistván útvonalat az „úttörő” családi-sétásokkal: Tóth Pistával és Halász Verával.

Október 5-én Picurka túra lesz a Sástó és a Farkas-kút környékén. Ez a terep totyogósoknak is megfelelő, éppen ezért a túravezető is egy óvónéni lesz, Tóthné Kelemen Marika.

Október 26-án szép őszi túra lesz a Felső-Cserkő és Dezsővár környékén Rajki Marika és Sanyi bácsi kalauzolásával.

Mikulás napját a Mátrában is ünnepelhetik kicsik és nagyok, mert Maka Judit és Pinczi Gyuri Mátraszentlászló – Mátraalmás – Parádsasvár útvonalon vezet túrát.

A sort a Farsangi túra zárja februárban, ahol a Remete-barlangi találkozó az attrakció. Itt Merva Eszter és Sempergerné Böbe lesz az útikalauz.


Reméljük, hogy a sok túrázó gyerek sok mamát-papát is elhoz a sétákra, és egyre többen leszünk kicsik, nagyok, akik szeretni és félteni fogják a mi Mátránkat.


2008. március 31.


Rajki Sándorné

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére