2024. május 20. hétfõ (21. hét) van, köszöntjük Bernát, Felícia nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Õszi családi séta a Mátrában

2007. szeptember 30., vasárnap


A Kékes Turista Egyesület szeptember 30-án ismét családi sétára invitálta az apukákat, anyukákat, nagyszülõket, gyerekeket és unokákat a Mátra legszebb tájaira. Az eredeti 9.10-es indulás mellé be kellett iktatni egy 8.30-ast is, mert a busztársaságok nem igazán mutatkoztak rugalmasnak. Szerencsére ez nem okozott nagyobb traumát a résztvevõknek.


Miután a csapat második része is megérkezett Galyatetõre, Tóth István túravezetõ köszöntötte a túrázókat és bemutatta túravezetõ társát, Halász Veronikát, aki – hogy még jobb legyen a kicsiknek a hangulata – kiosztotta részükre a kitûzõket, amiket erre az alkalomra készíttetett. A gyerekek ezek után nagy lelkesedéssel indultak a kék jelzésen a Péter-hegyese kilátó felé. Nem okozott nekik gondot a torony megmászása (a felnõttek nem mindegyike próbálkozott meg a feladattal). Erõfeszítésükért bõséges kárpótlás volt a gyönyörû kilátás. A fürgébb gyerekek olyan lendülettel haladtak, hogy számukra mindig ki kellett találni valami feladatot, nehogy nagyon szétszakadjon a csapat – útközben például ismerkedtek a gombákkal Rajkiné Marika jóvoltából. Sajnos a Piszkéstetõi Csillagvizsgáló megtekintése nem volt a programban (bár az is megérne egy külön túrát), ezért csak kívülrõl csodáltuk meg. Menetközben volt alkalom ismerkedni az erdei gyümölcsökkel is. A galagonya már elég jó volt, de a kökény még várja, hogy megcsípje a dér. Nagy sikere volt a gyerekeknél Süsü kedvencének, a vackornak, vagy más néven a vadkörtének.


Nem sokkal ezután megpihentünk egy szép tisztáson, ahol elõkerültek az elemózsiák. A gyerekek versengve mászták meg az „ezerágú” fát. Amikor már mindenki befejezte a falatozást és a famászást, közösen összeszedtük azt a szemetet, amit felelõtlen kiránduló emberek hagytak ezen a csodálatos helyen, elcsúfítva a természet szépségét.


Kisvártatva leereszkedtünk a mátraszentlászlói sípályán. A falun végigsétálva hamar elértük utunk végcélját, Mátraszentistvánt. A Vidróczki csárdánál a túravezetõk megköszönték a részvételt, és megígérték: tavasszal ismét lesz családi séta, melyre mindenkit szeretettel várnak. A buszindulásig még volt idõ a csárdában fogyasztani valamit, akinek még volt kedve, elment megnézni a sípályát – bízva abban, hogy télen remek csúszkálásokra lesz majd itt alkalom.


14.20-kor indult vissza a busz Gyöngyösre. Jó volt látni a csendben nézelõdõ, vagy kipirult arccal szunyókáló gyerekeket.


Ezért érdemes volt túrát szervezni!


Tóth István

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére