2021. szeptember 28. kedd (39. hét) van, köszöntjük Vencel nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Őszi családi séta a Mátrában

2007. szeptember 30., vasárnap


A Kékes Turista Egyesület szeptember 30-án ismét családi sétára invitálta az apukákat, anyukákat, nagyszülőket, gyerekeket és unokákat a Mátra legszebb tájaira. Az eredeti 9.10-es indulás mellé be kellett iktatni egy 8.30-ast is, mert a busztársaságok nem igazán mutatkoztak rugalmasnak. Szerencsére ez nem okozott nagyobb traumát a résztvevőknek.


Miután a csapat második része is megérkezett Galyatetőre, Tóth István túravezető köszöntötte a túrázókat és bemutatta túravezető társát, Halász Veronikát, aki – hogy még jobb legyen a kicsiknek a hangulata – kiosztotta részükre a kitűzőket, amiket erre az alkalomra készíttetett. A gyerekek ezek után nagy lelkesedéssel indultak a kék jelzésen a Péter-hegyese kilátó felé. Nem okozott nekik gondot a torony megmászása (a felnőttek nem mindegyike próbálkozott meg a feladattal). Erőfeszítésükért bőséges kárpótlás volt a gyönyörű kilátás. A fürgébb gyerekek olyan lendülettel haladtak, hogy számukra mindig ki kellett találni valami feladatot, nehogy nagyon szétszakadjon a csapat – útközben például ismerkedtek a gombákkal Rajkiné Marika jóvoltából. Sajnos a Piszkéstetői Csillagvizsgáló megtekintése nem volt a programban (bár az is megérne egy külön túrát), ezért csak kívülről csodáltuk meg. Menetközben volt alkalom ismerkedni az erdei gyümölcsökkel is. A galagonya már elég jó volt, de a kökény még várja, hogy megcsípje a dér. Nagy sikere volt a gyerekeknél Süsü kedvencének, a vackornak, vagy más néven a vadkörtének.


Nem sokkal ezután megpihentünk egy szép tisztáson, ahol előkerültek az elemózsiák. A gyerekek versengve mászták meg az „ezerágú” fát. Amikor már mindenki befejezte a falatozást és a famászást, közösen összeszedtük azt a szemetet, amit felelőtlen kiránduló emberek hagytak ezen a csodálatos helyen, elcsúfítva a természet szépségét.


Kisvártatva leereszkedtünk a mátraszentlászlói sípályán. A falun végigsétálva hamar elértük utunk végcélját, Mátraszentistvánt. A Vidróczki csárdánál a túravezetők megköszönték a részvételt, és megígérték: tavasszal ismét lesz családi séta, melyre mindenkit szeretettel várnak. A buszindulásig még volt idő a csárdában fogyasztani valamit, akinek még volt kedve, elment megnézni a sípályát – bízva abban, hogy télen remek csúszkálásokra lesz majd itt alkalom.


14.20-kor indult vissza a busz Gyöngyösre. Jó volt látni a csendben nézelődő, vagy kipirult arccal szunyókáló gyerekeket.


Ezért érdemes volt túrát szervezni!


Tóth István

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére