2024. április 13. szombat (15. hét) van, köszöntjük Ida nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Városi Gyalogkakukk Túra - Beszámoló

2007. szeptember 25., kedd

Az idei túránk folyamatos szervezés alatt állt 3 hétig – az idõjárás miatt.

Pedig nem indult rosszul a dolog... A saját óvodánkból két nap alatt szinte mindenki feliratkozott résztvevõnek az érintett csoportokból. S a vendégül hívott többi nyolc óvodából is öt azonnal jelezte részvételét – írásban, határidõre. Ilyen még nem volt, fel is lelkesített a dolog.
Az ajándékokat már jó idõben beszereztük, a segítõk tettre készen álltak, mint mindig, oklevelek kinyomtatva, térképek készen... aztán jött az idõjárás-jelentés. És a felhõk is, ahogy megjósolták. És jött a vita az autóbusz magáncéggel, mert az üzleti életben ugye nincs csiki-csuki megrendelés, meg „ha majd süt a Nap, akkor kell”. Így aztán megpróbálkoztunk a hivatalos szállítókkal, ott visszamondhattuk egyszer, de másodszor már ott se volt pardon. Fix idõpont, elõre fizetés, eshet bármi, punktum.

Indulás elõtt még egy kis tõrdöfés: az ötbõl két óvoda lemondta a részvételt, egy pedig csak úgy szó nélkül nem jött. A Fecske és Katona Úti Tagóvodák a leghûségesebbek hozzánk, õk mindig itt voltak velünk (vagy õk a legbátrabbak, akik nem ijednek meg egy kis természetben járástól).

Az égiek végül is kegyesek voltak hozzánk. Nem is akármilyen csodálatos õszi napsütésben túrázhattunk. Biztosan állíthatom, hogy minden résztvevõ csak nyert az ott eltöltött csodálatos pár órával.Kor4 éves5 éves6 éves7 évesösszesen
Neme /fiú-lány/FLFLFLFLfiú és lány
3,5 km1272-----21
5,2 km--106874237
8,7 km--5365--19
Összesen12717914124277A 77 apróságra óvodánk 9 dolgozója, a két vendég óvónéni, s a Kékes Turista Egyesület 8 tagja vigyázott, vagyis 19 felnõtt garantálta a biztonságot. Mindemellett a Mátraházai Óvoda infrastruktúrája, s dolgozói is a rendelkezésünkre álltak, igény szerint.

A gyerekek a kellemes fáradság után az ajándék sípoknak örültek a legjobban, alig várták már, hogy végre teli tüdõbõl fújhassák. Okoztunk is ezzel egy rendhagyó délutánt a környéknek – legalábbis a közös képviselõ „betelefonálása” (mely a környék lakóinak a nemtetszését volt hivatott tolmácsolni) ezt jelezte.

Ez volt a 3. városi szinten meghirdetett túra. A 3 mesebeli szám. A 77 is az.
Mivel másokban nincs meg az érdeklõdés, hogy részt vegyenek a mi jó kis játékunkban, így részemrõl „itt a vége, fuss el véle” – ez volt az utolsó.
Majd megyünk a mi kis Manóinkkal, akik már edzettek, élvezik hogy felfedezzük a világot.
Áprilisban találkozunk?!Tóthné Kelemen Mária - szervezõ

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Oldal tetejére