2024. május 20. hétfõ (21. hét) van, köszöntjük Bernát, Felícia nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Tavaszi családi séta a Mátrában

2007. április 22., vasárnap

„APUKÁK, ANYUKÁK, NAGYSZÜLÕK ÉS UNOKÁK!
Könnyed családi sétára hívunk benneteket a festõi Mátrába!
Április 22 én vasárnap szeretnénk, ha a családok együtt élveznék a természet szépségeit, az egészséges, jó levegõt és az együttlét örömeit.”

Így kezdtük a Kékes Turista Egyesület túrafelhívását, melyre 103-an jöttek el. Õszintén szólva mi sem reméltünk ekkora érdeklõdést.
Az egyesület 2005. évi évzáró-jutalom túráján fogalmazódott meg az ötlet, miszerint kellene valami olyasmit csinálnunk, ahol a gyerekek már egész kiskorukban megtapasztalják a természetjárás szépségeit, megismerik a kulturált erdõjárás szabályait.
Az égiek kegyesek voltak „kis-csapatunkhoz”, és csodálatos napsütéssel, langyos szellõvel, tehát igazi túrázó idõvel járultak hozzá túránk jó hangulatához.
Három menetrend szerinti járattal indultunk Mátraházára. A buszok meglehetõsen zsúfoltak voltak, ráadásul egyikük az Ózon Hotel közelében lerobbant. Szerencsénkre a következõ autóbusz vezetõje jóindulattal, rugalmasan kezelte ezt a problémánkat, és szinte mindenkit felszállított – bár már egymás ölében is ültek az utasok.
Ezúton is köszönjük a Mátra Volán gépkocsivezetõjének!
A mátraházai parkolóból jó hangulatban, kissé hosszú sorba rendezõdve indultunk a sárga jelzésen Mátrafüred felé. Elsõ kitérõnket a Kecske-bércnél tettük, ahol a hídon-átkelést nagyon élvezték a gyerekek. Tovább haladva a pár évvel ezelõtti erdõirtás mellett jól esõ érzéssel tapasztaltuk, hogy a természet milyen szépen gyógyítja sebeit, és a két éve még kopár terület ismét szépen zöldell. Utunk folyamán szinte végig gyönyörû kilátás nyílt az alattuk elnyúló és a szemközti meredek hegyoldalra, sõt a Kékesre is. A napsütésben ragyogó üde zöld színek és a tavaszi virágok láthatóan lenyûgözték a túrázókat.
Elsõ pihenõnket a Hanák-kilátónál tartottuk, ahol elõkerült a hátizsákokból az elemózsia, és szinte mindenki vidám falatozásba kezdett. Természetesen a gyerekek nagy élvezettel hancúroztak, fel-le mászkáltak a kilátón, majd a friss tavaszi levegõn elfogyasztott tízórai után folytattuk utunkat.
Következõ megállónknál, a Rákóczi-forrásnál friss vízzel hûsítettük magunkat, és erõt gyûjtöttünk az „utolsó megpróbáltatásra”, mert innen egy kis emelkedõvel jutottunk el a Muzsla-kilátóhoz.
Ezen a csodálatos pihenõhelyen túravezetõ-társam, Halász Veronika nagyon szép kis oklevéllel jutalmazta a kicsiket, akik sugárzó arccal vitték szüleiknek a túra teljesítõjének járó elismerést.
Innen már csak egy rövid kis séta következett Mátrafüredig, ahol azzal búcsúztunk a résztvevõktõl, hogy szeptember 30-án ismét várunk mindenkit az õszi családi sétán, amikor Galyatetõrõl sétálunk Mátraszentistvánba.
Jó volt látni, ahogy túránk végén a családok, baráti társaságok elindultak a büfék felé, és a gyerekek megkapták a jól megérdemelt, fagyit, csokit, üdítõt.
Ez egy szép nap volt!
Tóth István (szervezõ)
BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére