2021. szeptember 18. szombat (37. hét) van, köszöntjük Diána nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Tavaszi családi séta a Mátrában

2007. április 22., vasárnap

„APUKÁK, ANYUKÁK, NAGYSZÜLŐK ÉS UNOKÁK!
Könnyed családi sétára hívunk benneteket a festői Mátrába!
Április 22 én vasárnap szeretnénk, ha a családok együtt élveznék a természet szépségeit, az egészséges, jó levegőt és az együttlét örömeit.”

Így kezdtük a Kékes Turista Egyesület túrafelhívását, melyre 103-an jöttek el. Őszintén szólva mi sem reméltünk ekkora érdeklődést.
Az egyesület 2005. évi évzáró-jutalom túráján fogalmazódott meg az ötlet, miszerint kellene valami olyasmit csinálnunk, ahol a gyerekek már egész kiskorukban megtapasztalják a természetjárás szépségeit, megismerik a kulturált erdőjárás szabályait.
Az égiek kegyesek voltak „kis-csapatunkhoz”, és csodálatos napsütéssel, langyos szellővel, tehát igazi túrázó idővel járultak hozzá túránk jó hangulatához.
Három menetrend szerinti járattal indultunk Mátraházára. A buszok meglehetősen zsúfoltak voltak, ráadásul egyikük az Ózon Hotel közelében lerobbant. Szerencsénkre a következő autóbusz vezetője jóindulattal, rugalmasan kezelte ezt a problémánkat, és szinte mindenkit felszállított – bár már egymás ölében is ültek az utasok.
Ezúton is köszönjük a Mátra Volán gépkocsivezetőjének!
A mátraházai parkolóból jó hangulatban, kissé hosszú sorba rendeződve indultunk a sárga jelzésen Mátrafüred felé. Első kitérőnket a Kecske-bércnél tettük, ahol a hídon-átkelést nagyon élvezték a gyerekek. Tovább haladva a pár évvel ezelőtti erdőirtás mellett jól eső érzéssel tapasztaltuk, hogy a természet milyen szépen gyógyítja sebeit, és a két éve még kopár terület ismét szépen zöldell. Utunk folyamán szinte végig gyönyörű kilátás nyílt az alattuk elnyúló és a szemközti meredek hegyoldalra, sőt a Kékesre is. A napsütésben ragyogó üde zöld színek és a tavaszi virágok láthatóan lenyűgözték a túrázókat.
Első pihenőnket a Hanák-kilátónál tartottuk, ahol előkerült a hátizsákokból az elemózsia, és szinte mindenki vidám falatozásba kezdett. Természetesen a gyerekek nagy élvezettel hancúroztak, fel-le mászkáltak a kilátón, majd a friss tavaszi levegőn elfogyasztott tízórai után folytattuk utunkat.
Következő megállónknál, a Rákóczi-forrásnál friss vízzel hűsítettük magunkat, és erőt gyűjtöttünk az „utolsó megpróbáltatásra”, mert innen egy kis emelkedővel jutottunk el a Muzsla-kilátóhoz.
Ezen a csodálatos pihenőhelyen túravezető-társam, Halász Veronika nagyon szép kis oklevéllel jutalmazta a kicsiket, akik sugárzó arccal vitték szüleiknek a túra teljesítőjének járó elismerést.
Innen már csak egy rövid kis séta következett Mátrafüredig, ahol azzal búcsúztunk a résztvevőktől, hogy szeptember 30-án ismét várunk mindenkit az őszi családi sétán, amikor Galyatetőről sétálunk Mátraszentistvánba.
Jó volt látni, ahogy túránk végén a családok, baráti társaságok elindultak a büfék felé, és a gyerekek megkapták a jól megérdemelt, fagyit, csokit, üdítőt.
Ez egy szép nap volt!
Tóth István (szervező)
BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére