2024. május 24. péntek (21. hét) van, köszöntjük Eliza, Eszter nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Mátrahegy 40 (43) ----> 1922 m szint

2007. március 17., szombatOtt kezdem, hogy 2 nap alatt 2 hegyi maraton. :-) Ez volt a második, 2 nappal ezelõtt a Népek Tavaszán futottam egy 5:20-as idõt.


Csütörtök este már próbálgattam a telószámokat a panziókban, de mindegyik teli volt. Kicsit megijedve, de rászántam magam péntek délután az indulásra – egy pulcsiban voltam, ami azért adott jelentõséget, mert Mátrafüredre érve este már piszkosul hideg volt, és nagyon reméltem, hogy valahol találok még szállást. Elõtte megvacsiztam abban az étteremben, ahol a Téli Mátra elõtti este, majd kezdõdött a szállásvadászat. Két helyen el is utasítottak, kezdtem kicsit ideges lenni, felhúztam magam, majd betértem minden mindegy alapon a Hotel Avar***-os szállodájába. Szállás az 5. emeleten volt – hál'Isten turistaszállás, féltem az árát megkérdezni, de nagy kõ esett le a szívemrõl, mikor csak 4800-at mondtak, és mint kiderült, ez tartalmazta a svédasztalos reggelit is másnap. Királyság! Hamar fekvés, másnap degeszre kajáltam magam reggel, majd indulás a rajtba. Útközben elég sok futót fedeztem fel, kicsit paráztam, is hogy most aztán fel van adva a lecke. :) Na de csapjunk a lovak közé!


7:35-kor indultam el futva a rajttól. Útközben VadMalacékkal találkoztam. A Muzsla-tetõhöz a tavalyról ismert S- vitt fel. Itt pecsét, és már futottam is tovább. A Rákóczi-forrásnál értem utol a TTB Team-et, akikkel már reggel találkoztam, az indulásom elõtt. Sanci épp kipróbálta a forrásvíz-sörösüveg kombinációt, aleszkának két nagy puszi, sikerült b.eszterrel is szó szerint futólag megismerkedni, c20xe, és lutak pedig repesztett a mezõny elején jóval (ha valakit kihagytam 1000 bocs, de kómás fejjel nehéz emlékezni). Hamar jött a Sástó, majd Lajosházánál kicsit ténferegtem, de szerencsére a mögöttem jövõ gyalogosok útbaigazítottak. Nagy, falevelekkel dúsított csúszós kis emelkedõ jött a Köves-bércre fel, mögöttem két lehagyott futó.

Galyatetõre jó meredek szintet írt az itiner, de erre magamtól is rájöttem, mivel 900 m fölött fekszik. Jó formában éreztem magam, nem számítottam rá, hogy így fog ma menni. Kissé megfáradva, de megtörtént Galyatetõre a kocogás, így a pontõrök itt is, mint még máshol is, csodálkoztak, hogy milyen magas a sorszámom. :-) Jóóóó nagy kortyolás a frissítõbõl, majd Parádsasvárig meredek, ámde gyönyörû kilátásokban gazdag út jött a P+-en. Az Autós Büfénél megmutattam, hogy nem csak az autósoké a világ, a futó is vehet magának üdítõt. :) Parádóhután ismét kellett vennem üdítõt, mert bélpoklos voltam, és behúztam megint egyet. Innen már a célig kitartott nagy nehezen ez az egy. A P+-re kemény szintet írtak, így felkészültem a legrosszabbra a Pisztrángos-tóig. Bele-belekocogva elhagytam jó sok embert, és megváltás volt, mikor észrevettem a tavat és a pontõröket. Itt egy 5 perc pihi, lélekben is fel kellett készülnöm erre a jól ismert részre fel a Kékesre. Szerencsére valahogy sokkal jobban ment ez most, mint a Téli Mátrán, ott 40 perc alatt lett meg behalva a végén, itt most 29 perc alatt, és az enyhébb részeken még kocogtam is rajta. Viszont azon meglepõdtem, hogy két futó, akik a Népek Tavasza 30-on futottak és most is itt voltak, szó szerint megfutották a Kékesre fel az utat. Rossz volt nézni. :) Félve rákérdeztem, hogy 40-esek vagytok? Szerencsémre nemleges választ kaptam és a 30-ason indultak, de piszkosul nyomták! Talán még jobban, mint a Népek Tavaszán. Gondolom náluk mindennaposak a hegyi futások. No de azért a csúcson utolértem õket, persze ekkor már teáztak. Nekem is naggyon jól esett a meleg tea, a lehetõ legjobbkor jött, majd indultam is tovább. Innen végig lejtõs út jött, a Vályús-kúttól a célig, Az utsó 6 km-en 32 perces idõt futottam. :)) Mikor kiértem a rossz köves részrõl a mátrafüredi aszfaltra, nagy sprintbe kezdtem és úgy mentem már, hogy a hazafele induló rövidtávosok árgus szemekkel néztek, hogy ennek mi baja. :)) Aztán jött is a cél, szó szerint befutás az asztalig, majd óra leállítva!

43,4 km----> 5 óra 17 perc, a matrahegy.hu-n megnéztem és a 2. legjobb idõt mentem, el se hiszem!! Fõleg egy hegyi maraton után. Ez én lennék? Keltsetek fel, ez csak álom. :-)
DJ RushBoy

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére