2024. április 19. péntek (16. hét) van, köszöntjük Emma nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

A Mátra Manók 2005 évi eseményei, eredményei

2006. január 01., vasárnap

Az elsõ próbaév, 2004 után a sikereken felbuzdulva, a nehézségeket háttérbe helyezve úgy gondoltuk a Jeruzsálem úti Óvoda felnõttjeivel, hogy folytatjuk óvodásaink Mátra Manóvá nevelését. /A gyerekek nem gondolkodtak semmin, õk élvezik az egész játékot./
Így továbbra is összekapcsoljuk a környezeti nevelést a testi neveléssel, az állóképesség növelésével, az edzettség fokozásával. Hiszen a legszebb dolgok sosem a buszmegálló mögött, vagy az ahhoz közeli réten vannak. Sõt! Ugye nem kell sorolnom, hogy ott miket találhat az ember gyereke. Ha viszont meg szeretné nézni a „fõnök-forrást” /Petõfi forrás-a Mátra legnagyobb forrása/ végig szeretne menni a „derékszíj-ösvényen” /sárga kereszt a Veronika-rét fölött a Gabi-haláláig/, zerge játékot szeretne játszani a kõfolyásoknál, ki szeretne kukucskálni a lombok fölött Parádra mondjuk a Sas-kõtõl, megnézni a Remete-barlangot, a Pisztrángos-tavat, vagy Mátraszentimre és környékének szépségeit...bizony ehhez baktatni kell. És legtöbbször nem is elég csak oda jutni! A távolságok mindig duplán értendõk, hiszen vissza is kell jönni –délutánra, anyához.

Célkitûzésünk volt: hogy minden nagycsoportos gyereket erdei óvodába viszünk, hogy megmozgatjuk a szülõket, nagyszülõket is csoportonkénti családos kirándulások keretében, hogy a nálunk már hagyományos Gyalogkakukk Túrára meghívjuk a város óvodásait is. Minden csoport a maga kora és fejlettségének megfelelõen minél több foglalkozást tart a természetben. Folytatjuk, fejlesztjük együttmûködésünket a Kékes Turista Egyesülettel, faliújságainkon népszerûsítjük rendezvényeit, programjait.
Örömmel mondhatjuk, hogy mindezt sikerült megvalósítani.
Mindez mit mutat a számok tükrében?
Óvodánk 140 kisgyermeke a 27 túranaponÖsszesen659 gyermekrésztvevõt jelentett
Összesen megtett160 km-t
A szabadban töltött189 órát
Megmozgatott96 szülõt, nagyszülõt, testvért.
 55 távolabbi rokont, ismerõst.
A 19 dolgozó összesen93 túranapot teljesített


Támogatottságunk a szülõk körében egyre nõ, igyekeznek biztosítani a gyermekeknek a legoptimálisabb felszerelést, teljesítik kéréseinket a hátizsákok tartalmát illetõen, nevetve mesélik másnap a gyerekek beszámolóiból adódó „gyerekszájakat”. Érdeklõdve figyelik a plakátokat, többen részt is vettek már teljesítménytúrákon, nyílt túrákon.
2006-ban szeretnénk továbbfejlõdni. Az eddigi célkitûzéseink mellé tervbe vesszük két családos, hétvégi nyílt túra szervezését, Picurka –túrát tartunk a jövõbeni törzshelyünkhöz, a felújított Bükkfa-kúthoz. A természetrõl összegyûjtött ismereteinket amolyan akadályversenyes túrán rendszerezzük tavasz végén a Mátra Manók Természetnapján, ahol óvodánk összes gyereke egyszerre mozdul majd ki a természetbe.

Köszönjük a Kékes Turista Egyesület anyagi, erkölcsi segítségét, tagjainak a személyes támogatást.

Hívunk, várunk mindenkit programjainkra, gyerekestül, unokástul, nagymamástul, nagypapástul, /...stul,...stul, ...stul./

Mindenki jöjjön és játsszon velünk a szabadban!

Tóthné Kelemen Mária

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére