2017. december 14. csütörtök (50. hét) van, köszöntjük Szilárda nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Sportok

Szánkópályák


Sajnos a szánkózni vágyóknak nem sok lehetőségük van e sportot űzni és legtöbbször - igen helytelenül és balesetveszélyesen - a sípályákat veszik igénybe. Ezen szeretnénk segíteni a szánkópályák összegyűjtésével.

Hójelentés, időjárás a Mátrában


Mátrafüred

Mátrafüreden két szánkópálya található.

Mátrafüred központjából a sárga háromszög jelzésen elindulva, mintegy 1,7 km-re található az egyik szánkópálya. (A zöld sáv jelzést elérve az út lerövidíthető a zöld sáv jelzésen haladva, majd a sárga háromszögre visszatérve, ami így csupán 800 m.) A pálya legmagasabb pontja tengerszint felett 450 m-re, a legalacsonyabb 380 m-re található.

Mátrafüred központjából a sárga sáv jelzésen déli irányba (Gyöngyös irányába) haladva, a kisvasút nyomvonalát keresztezve jutunk el a Pipis-hegy északi oldalára, mintegy 1450 métert megtéve. Itt található a másik szánkópálya.

Szállások Mátrafüreden.


Mátraháza

Mátraházán a parkolóból a sárga háromszög jelzésen 330 métert haladva juthatunk el a szánkópályáig, melynek legmagasabb pontja 710 m tengerszint feletti magasságban van.

Szállás Mátraházán.Mátraszentimre
Mátraszentimrén a falu központjából a zöld sáv jelzésen mintegy 250 méternyire érjük el a turistaút azon részét, ahol szánkózásra alkalmas a terep. A pálya legmagasabb pontja 770 m magasságban van. Az ügyesebbek lecsúszhatnak a Narád-patakig, egyébként csak a feléig.

Szállás Mátraszentimrén

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATUNK

Darázshegyi Panzió

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum Google PageRank

Oldal tetejére