2020. május 28. csütörtök (22. hét) van, köszöntjük Csanád, Emil nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?
Mátrai Csillagok
Éjszakai Teljesítménytúra
KiírásÚtvonalleírásÚtvonaladatokÚtvonaltérkép
TeljesítőkTöbbszörös telj.NévkeresőStatisztika
ÚtvonalfényképekTúrafényképekÉlménybeszámolókNevezés
 
 40 km  25 km  15 km 


[Gyöngyös - Szent Anna-kápolna - Mátrafüred]
A Kolping Ház kapuján kilépve jobbra indulva végigmegyünk a Török Ignác utcán, majd balra fordulunk. A 24-es főút mentén egyenes haladva eljutunk a kisvasút Felsőújváros nevű megállójáig. Körültekintve menjünk át a főúton és balra fordulva a hídon is. Jobbra a síneken áthaladva a temető sarkánál kezdődő jelzést (Rákóczi turistaút) követve jutunk fel a 499 m magas Sár-hegy csúcsára. ITT NAGYON FIGYELJÜNK ODA! A tornyok melletti tanösvény táblánál balra fordulunk, majd (szó szerint) pár lépést megtéve egy jobb oldali szűk ösvényre kell letérnünk az útról. Lefelé haladva nemsokára a Szent-Anna-kápolnához, az első ellenőrző ponthoz érünk.
Továbbra is a jelzéseket követve nemsokára kiérünk a Mátra Szakképző Iskola melletti rossz minőségű földútra. Az 1. számú tanösvény tábláig haladjunk, ott balra fordulva menjünk át a síneken. A 24-es főúthoz érve átmegyünk a zebrán, s jobbra folytatjuk utunkat (a kerékpárúton) továbbra is a jelzésen.
 
[Mátrafüred - Kozmáry-kilátó]
Hamarosan az Erdész utcai buszmegállóhoz érünk, ahol balra fordulunk a jelzésen. Kiérve az Üdülősor utcára a szemben lévő Kilátó utcán át a jelzés vezet fel minket a Kozmáry-kilátóig, ahol a második ellenőrző pontot találjuk.
 
[Kozmáry-kilátó - Gyöngyös]
Igazolás után ugyanazon az útvonalon, amin jöttünk, menjünk vissza a 24-es főút melletti kerékpárúthoz. (Tehát a Kilátó utcán a jelzésen indulunk az Üdülősor utcáig, ahol megtaláljuk a jelzést, ami visszavezet minket a kerékpárútra.) A kerékpárúton, a már ismerős buszmegállónál jobbra fordulunk. A temető végénél, a Mátrafüred vége táblánál a kerékpárút és egyben a mi utunk jobbra kanyarodik. Néhány lépés megtétele után azonban élesen balra folytatódik a kerékpárút. Pár perc múlva a gyöngyössolymosi elágazóhoz érkezünk. Az itt található pihenőhelyen találjuk túránk utolsó ellenőrző pontját.

A kerékpárúton továbbmenve hamarosan Gyöngyösre érünk.
 
[A túra befejezése]
A 24-es út mentén egyenesen a autóbusz-pályaudvarig megyünk, ahol jobbra fordulva a Török Ignác utca végén beérünk a célba.

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére