2024. március 28. csütörtök (13. hét) van, köszöntjük Gedeon, Johanna nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Eseménynaptár

Események, programok keresése a megadott feltételek szerint
naptól    napig településen témakörben
A megadott feltételek szerint 87 találat van.
Rákóczi jelvényszerző túramozgalom a Mátrában
Esemény jellege:

Rákóczi jelvényszerző túramozgalom a Mátrában



Egy olyan utazásra hívjuk most Önt, amelyet mi már megéltünk, és örömmel osztozunk mindenkivel a megszerzett élményekben. Ez egy életre szóló kaland része, amelyet csak azoknak van módjuk megélni, akik szeretik a természetet, alázattal fogadják annak ajándékait. De még ez sem elég. Kell hozzá a hon ismeretére való éhezés és a hon szeretete. Ráadásul mindezt csak gyalogosan lehet elérni.
A túramozgalom a hagyományőrzés és a természetjárás legnemesebb ötvözete. Ösztönzést és módot ad a turistának, hogy ismerkedjen hazánk egy-egy tájának történelmével, és a történelem elhivatott kutatójának, hogy a szó szoros értelmében nyomába eredjen hősének. Teljesítése nincs időhöz kötve; mindenki a saját tempójában járja végig az útvonalat, hogy az igazolófüzet leírása segítségével élménnyé sűrűsödjenek benne a történelem emlékei és a természet csodái.
Egyesületünk is szeretne hasonló túraélményt kínálni minden honfitársunknak, ezért 2004. április 3-án útjára indítottuk a Rákóczi jelvényszerző túrát a Mátrában.

A túra célja
a Mátra hegységben a II. Rákóczi Ferenc fejedelem emlékét őrző helyek felkeresése, valamint a hegység természeti szépségeinek és kulturális látnivalóinak megismerése.

Az igazolófüzetet Budapesten és Egerben a Magyar Természetbarát Szövetségnél, Gyöngyösön a főtéri Tourinform irodában és közvetlenül a Kékes Turista Egyesülettől lehet megvásárolni.

További nformáció: Simon Péter (30) 274-7057
Merva Eszter (30) 525-8634
e-mail: geogyongy[KUKAC]gmail.hu, eszter.merva[KUKAC]mert.hu

2004. április 30.


A túra irányítója
a Kékes Turista Egyesület (3200 Gyöngyös, Török Ignác u. 1.)

A túra útvonala
a Gyöngyösön a Könyves Kálmán térről (Rákóczi szobor) a Parádsasvári Üveggyárig tartó sárga sáv jelzésű turistaút, melynek hossza 42,8 km.

A túra teljesítése
történhet csoportosan vagy egyénileg, korra és állampolgárságra való tekintet nélkül, bármely irányban, bármilyen szakaszokra bontva, csak gyalogosan. A túra időpontja és időtartama nincs korlátozva.

A teljesítés igazolása
az útvonal-leírásban is található helyeken a jelek, illetve szövegek igazoló lapra történő berajzolásával, illetve beírásával lehetséges. Amennyiben a jel a természetben megrongálódott vagy elpusztult, a helyet és a teljesítőt egyértelműen ábrázoló fényképes igazolást is elfogadunk.

A jelvény odaítélése
A füzetet a kitöltött igazolólappal postai úton kell elküldeni a Kékes Turista Egyesület címére. A levélben felbélyegzett és megcímzett A5-ös válaszborítékot is kérünk küldeni. Az egyesület a jelvény odaítéléséről levélben értesíti a teljesítőt, aki a jelvényt előzetes egyeztetés után személyesen, díjmentesen veheti át. Amennyiben a személyes átvétel nem lehetséges, úgy azt a füzettel együtt postázzuk a teljesítő részére.

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

ELFOGADÓHELYEK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz One



GOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére