2017. május 25. csütörtök (21. hét) van, köszöntjük Orbán nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Turistautak a Mátrában

196. Juca2011.09.25. 20:32:25 
Két csodás túrát volt módunk tenni a napokban Galyatetőn és környékén. Az oldalatokról \"csent\" túraútvonalak és pontos, jól látható jelek segítségével. Köszönet mindenkinek, akinek munkája fekszik ebben!!!!!!(azért az a Sombokor nem semmi rész, de azért legyűrtük és mondhatom megérte!!!-:) Gyertek ti is a Vértesbe..hasonló szép utakat ígérek! Még egyszer köszönöm!!!
előzmény nincs
195. Tóth Orsolya2011.05.09. 17:44:51 
Most már egészen jó állapotban van.

előzmény: 190. Kiránduló
194. Ügyelő2010.08.27. 21:08:26 
"A kötött pályás közlekedést fejlesztő beruházások pályázatai sohasem terjednek ki az üzemeltetés finanszírozására!!!" Így igaz, Tisztelt Ládi Úr! A pályázónak kell megfontolni,a hogy képes lesz-e a majdan elkészülő mű színvonalas üzemeltetésére, tervszerű karbantartására.
előzmény: 183. Ládi István
193. Gergő2010.08.09. 21:18:23 
Kedves Simon Péter!

Köszönöm válaszát, és egyúttal a peres-bérci munkájukat is. Gyönyörű út a P a Kékesre Füredről, és élmény volt újra járni rajta.

Tevékenységükhöz sok lelkes tagot kívánok!
előzmény nincs
192. Simon Péter2010.08.09. 19:42:24 
Kedves Gergő!

Köszönjük elismerő sorait.
Tudjuk, hogy van még tennivaló bőven, így köszönöm, hogy a problémás helyekről is szót ejtett.

A Nyikom-nyeregtől induló zöld jelzést meg fogom nézni és utána tudok konkrétumot mondani, hogy mit tudunk tenni.

A Lajosháza - Hat ökör ura Z+ jelzés kitisztítását megbeszéljük az erdészettel.
A fiatal erdő is erdő, belőle lesz majd szemet gyönyörködtető idős állomány is, néhány év alatt felnő annyira, hogy a turistaút már elfér a növendék fák koronája alatt (lásd a Peres-bércen), persze addig néhányszor tényleg ki kell tisztítani, amit igyekszünk megoldani.

A Mátraalmás - Galyatető közötti szép vonalvezetésű új jelzések nem a mi műveink, hanem tudomásom szerint a Magyar Turista Egyesület és a mátraalmásiak munkáját dícséri.

Üdvözlettel

Simon Péter
elnök
Kékes Turista Egyesület
előzmény: 189. Gergő
191. Marosi Márk2010.08.05. 20:01:06 
Kedves Kiránduló!

A mátraszentlászlói bekötőút a Három falu templomáig fel lett újítva, onnan viszont csak foltozva. Kátyuk egyelőre nincsenek (olyan nagyok legalábbis mint tavasszal).

Üdvözlettel:
Marosi Márk
a szerkesztők nevében
előzmény: 190. Kiránduló
190. Kiránduló2010.08.05. 16:31:56 
Igaz nem turistaút..de érdeklődnék, hogy milyen állapotban van a Mátraszentlászlóra vezető műút? Tavasszal nagyon kátyus volt...elkezdték már felújítani?
Köszönettel!
előzmény nincs
189. Gergő2010.07.29. 18:22:37 
Kedves KTE!

Először is köszönet a nagyszerű munkáért, amellyel a jelzéseket felújították, így a Mátra túristaúthálózata véleményem szerint évek óta kiváló.

Néhány (nagyon) rossz állapotban lévő jelzésre (és útra) hívnám fel mégis az Egyesület és a túrázók figyelmét!

1. A Nyikom-nyeregtől induló Zöld jelzés az első kb. 2 km-en teljességgel járhatatlan (a további részéről csak azért nem tudok beszámolni, mert szégyenszemre hosszú évek után először itt feladtam egy tervezett túrát, és visszafordultam). A helyzet a "nincs követhető jelzés" állapoton bőven túl (alul) mutat: Nevezetesen sem út, sem ösvény. Közel 30 éve túrázom minden nyárom a Mátrában, de ennél durvább élményem nem volt úgy, hogy (elvileg) jelzett úton járok (GPS-szel megerősítve). Kérem, írják ki, hogy járhatatlan (lehetőleg a következő térképkiadásra is), amíg nincs rendbetéve, mert csak kalandtúrára alkalmas (arra viszont kár jelzést festeni). :)

2. A Lajosházától Hatökör uráig vezető Z+ a hatökör ura előtti 1,5 km-en tartalmaz két, egy-két éven belül biztosan átjárhatatlan "ösvényt".

Mindkét helyen az "erdőgarázdálkodás" során ott termett bozótos zárja el az utat - helyenként bőven szemmagasság fölött.

Végezetül szeretném megköszönni a Mátaalmás és Galya közötti két új jelzést, mind a ZO és Z3 gyönyörű helyeken visz (hihetelen, hogy valaha itt kisvasút járt???), de önmagában az a tény is dicséretes, hogy a vastüdőt igénylő P alternatíváját kínálják.
előzmény nincs
188. Simon Péter2010.07.06. 09:07:16 
Turistaút-lezárás a Ménes-csapási-fenyvesnél

Figyelem!

Az Egererdő Zrt. tájékoztatása szerint 2010. július 6-ától előreláthatólag másfél hónapig lezárásra kerül a Kékestető - Mátrafüred közötti kék kereszt turistajelzés Ménes-csapási-fenyvest érintő szakasza.
A fenyves elérte egészséges fenntarthatóságának felső életkorát, ezért annak keleti része kitermelésre kerül.
Kérjük a kirándulókat, turistákat, hogy Kékestető - Mátrafüred között a kék kereszt helyett a párhuzamos völgyben futó kék háromszög turistajelzést vegyék igénybe.
A kék kereszten Mátrafüred felől a Remete-barlangi elágazásig föl lehet menni.
előzmény nincs
187. Ládi István2010.06.09. 11:31:00 
Tisztelt Szalajka!

Amennyiben gyakorlott túrázók és a katasztrófa turizmus megérinti önöket, a sínek mellett, ill. esetenként a pályán megtehetik a Szalajkaház és Lajosháza közötti útvonalat, saját felelősségre. Vélhetően a vasúti forgalmat nem zavarják majd.
előzmény: 185. szalajka
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheti. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

ÉTTEREM AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATAINK

Darázshegyi Panzió
Hegyilevegő Panzió
Emma Vendégház

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum Google PageRank

Oldal tetejére