2024. március 29. péntek (13. hét) van, köszöntjük Auguszta nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Természetvédelem és erdõgazdálkodás a Mátrában

136. Havas Hajnalka2009.03.29. 15:30:37 
Kedves Ládi úr!

Köszönöm névnapi köszöntõjét,nagyon figyelmes!A Kozmáry kilátónál én sem láttam kutyapiszkot,bár mivel én este jártam arra,nem is láthattam.Meg nem is arra volt a figyelmem.Én minden kutyatulajdonost megbüntetnék szigorúan,aki nem szedi fel az eb után a "dolgot".Több olyan ember kellene,aki figyeli ezt,a sok munkanélkülibõl néhányan kereshetnék ezzel a munkával a kenyerüket.Különösen a játszóterek állapota siralmas,nem tudom miért gondolja a kedves kutya gazdi,hogy ott kell a kutyákat sétáltatni.De visszatérve Mátrafüredre,semmiképp nem hasonlítható össze Budapesttel,teljesen más világ.Mátrafüred egy kis ékszerdoboz Pesthez képest.Köszönöm válaszát,üdvözlöm:Havas Hajnal ka
előzmény: 135. Mókus Vendégház
135. Ládi István2009.03.29. 14:10:12 
Kedves Hajnalka!

Közeli névnapja alkalmából köszöntöm. Nem azt állítottam, hogy nincs kutyapiszok Mátrafüreden, csupán azt, hogy túldimenzionált némileg Mátrakedvelõ állítása.
Autóból valóban "nem jól látni" a kutyapiszkot, sejtem, hogy arra céloz, hogy vélhetõen én csak autóval közlekedem Mátrafüreden. A közelmúltban tett sétáim során ( Akadémia felé a Máriácskához, ill. a S háromszögön a Dobogó tetõn át a Kozmáry kilátóhoz ) nem állítom, hogy nem láttam kutyapiszkot, de meg sem közelítette azt a kritikus szintet, amivel a VII. és IX. kerületek tájékán szembesültem. Persze nem szeretném bagatellizálni a problémát, mert szerencsésebb. ha nem jutunk el az elõbb említett "szintre".
Ön miben látja a megoldást?
előzmény nincs
134. Havas Hajnal ka2009.03.27. 20:41:41 
Kedves Ládi úr!

Bizony van Mátrafüreden kutyapiszok,én is gyakran járok arra.Nem tudom,mi oka lenne valakinek ezt állítani,ha valójában nincs.Autóból esetleg nem jól látni,nem gondolja?Üdvözlöm!
előzmény nincs
133. Ládi István2009.03.26. 10:37:53 
Kedves Mátrakedvelõ!

Némi meglepetéssel olvastam a kutyapiszkot felpanaszoló sorait, Mátrafüredre ez nem jellemzõ. A központban naponta fölsöprik az utcákat, a helyi lakosok pedig rendben tartják a portáik elõtti területeket. A települést övezõ turistautak megtisztítása évente két alkalommal is, szervezetten megtörténik, természetesen örömtelibb volna a helyzetünk, ha a sétáló, túrázó kedves vendégeink kevesebb hulladékkal ajándékoznák meg a területet.
A legközelebbi \"szemétszüret\" 2009. április 4-én lesz, minden szorgos kézre szükségünk lesz a felgyülemlett hulladék összegyûjtéséhez, segítsenek minél többen.
előzmény nincs
132. Andrea Budapestrõl2009.03.25. 19:02:34 
Kedves Mátrakedvelõ!
Ha elfogadod a tanácsom,legközelebb próbáljátok ki a Feketerigó éttermet,ott nincs dohányfüst,kedvesek,finom a kaja,az árak is kedvezõek.Üdvözöllek:Gyergyói Andrea
előzmény: 131. Vadrózsa Vendégház
131. Matra_kedvelo2009.03.11. 09:27:08 
Mátrafüreden töltöttünk egy hétvégét. Gondoltuk jó levegõ, kikapcsolódás, nagy séták.
Az üdülõsoron lépni alig lehet a kutyapiszoktól, de nem volt sokkal jobb a helyzet a település közeli kis túrautakon sem. Gondolom a kutyák többnyire helyi lakosoké. Ezzel akarják vonzani a látogatókat?
Vacsora a Benevár étteremben, csak azért nem mentünk el, mert nagyon éhesek voltunk, már megrendeltük a vacsorát. Megérkezett egy népes társaság, egy foglalt asztalhoz, azután egy másik, valami családi ünnepséget tartottak, szinte minden tagja dohányzott!!! Kérdeztük, hogy itt ez hogy mûködik, a jó levegõre vágyó családok kénytelenek ezt elviselni, közölték, hogy délután 3 - ig nem, utána dohányzó az étterem. Javaslom, aki szeretne füstmentesen vacsorázni, kímélni a gyermekeit ne menjen oda.
előzmény nincs
130. Kazal László2009.02.18. 01:50:17 
Apollo Tyres: http://www.thehindu.com/2009/02/13/stories/2009021354931400.htm

NEW DELHI: Apollo Tyres is looking at laying off about 1,500 of its workforce,
company Chairman and Managing Director Onkar Singh Kanwar told reporters here on the
sidelines of FICCI AGM. The company has about 10,000 workforce.

Vagyis az Apollo is el akar bocsájtani 1500 dolgozót a 10000-bõl, bizonyára a válság
miatt.

Szépen néznénk ki egy félig megépült gumigyárral, egy bebukott beruházással...

Hiesz Gyuri imában köszönheti meg a fidesz és a környezetvédõk tevékenységét....
előzmény: 128. Szabad Gyula
129. Hajnal László2009.02.16. 08:49:47 
Nem hiába kérdeztem a Bába-kõ sorsáról tavaly. Akit érdekel, olvassa el a hirek, újdonságok rovaton az ezzel kapcsolatos cikket!
Ez a következménye annak, ha valahol, valaki elkezd valami jót és azt észreveszik! Szégyen, hogy idáig jutottunk!
előzmény nincs
128. Ládi István2009.01.27. 17:34:42 
Vannak debil civilek, de a gyöngyösi gumigyár beruházást ( nem óvszert gyártottak volna ) példának okáért a FIDESZ és holdudvara lehetetlenítette el. Nagy butaság volt, sõt komoly gazdasági kár a térségnek.
Egyébként minden ehhez hasonló ügyet külön-külön célszerû kezelni, mert könnyen összemoshatunk nem összemosható dolgokat.
Kedves ATESZ bontsd ki bátran, bõvebben, érdeklõdéssel olvassuk majd.
előzmény: 127. Béres Vendégház
127. Atesz2009.01.26. 20:10:39 
A debil civilek mindent megakadályoznak, folyamatosan a fejlõdés megakadályozásán fáradoznak. Egy égetõ, egy gumigyár munkahelyeket jelent, adóbevételt jelent, olcsó energiát jelent. Bécsben mit csinálnak a kommunális hulladékkal? És mennyit fizetnek a távhõszolgáltatásért?... Mûködik?...
előzmény nincs
Ha hozzá szeretne szólni, véleményt szeretne írni, esetleg témát létrehozni, akkor azt a bejelentkezés után megteheted. (jobb sáv fent)

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz One



GOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére