2024. április 18. csütörtök (16. hét) van, köszöntjük Andrea, Ilma nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Eseménynaptár

Események, programok keresése a megadott feltételek szerint
naptól    napig településen témakörben
A megadott feltételek szerint 34 találat van.
Mátraalmási Erdei Színpad - Salty Dog
Esemény idõpontja: 2017. május 20., szombat 15:00 óra
Esemény jellege:
Település: Mátraalmás
Megye: Nógrád
Rendezõ: Mátraalmásért Egyesület
Helyszín: Szabadtéri Erdei Színpad

A Salty Dog akusztikus blues formáció tizenöt éve zenél klubokban, kis színpadokon. Két alapító tagja Besenyei Csaba szájharmonikás énekes, és Molnár Botond gitáros énekes.
A műsorban többféle zenei forrás jelenik meg. Egy része a Piedmont stílusú fingerpincking gitárkísérettel megszólaló népdalokból, és ilyen stílusú műdalokból áll. Legfontosabb források Rev. Gary Davis, Dave Van Ronk, Josh White, Sonny Terry Brownie McGhee duó, Cephas-Wiggins duó.
Néhány dal Hillbilly népzenét idézi föl, illetve az ebből kihajtott country zenét.
A műsor egy jelentős részét pedig Tom Waits dalok adaptációja teszi ki.
A különböző típusú dalokat a folk-blues előadásmódja fűzi össze, így egy változatos egységes műsor alakul ki. A zenei cél a népdaloknál nagy dinamikájú akusztikus hangzás, amely akár hangosítás nélkül is megszólal, mint utcazene, illetve kevés erősítéssel jó háttérzene egy klubban, vagy étteremben. Az évek óta, havonként szombatonként a Bonyai étteremben tartott koncertre nagyrészt rendszeresen járó vendégek jönnek, ilyenkor igazi klubhangulat alakul ki a kétórás koncert végére. Az alkalmi fellépéseken is hálásan fogadja a közönség ezt a ritkán hallható zenét.
Az együttes állandó fellépési helye a régi Békebíró, majd Bonyai étterem, ezen kivűl alkalmi fellépője volt kisebb zenés puboknak, fesztiváloknak. Hat éven keresztül zenei házigazdaként szervezte a Művészetek Völgye fesztivál idején Monostorapátiban a Borudvar borozó zenei programját. Itt az évek alatt kb. húsz zenei formáció játszott vendégként. Az ide látogató néhányszáz embernek ez a kis kocsma kultuszhelye volt.

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESÕ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATNK

PARTNER

Jooble álláskeresés
Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz One



GOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplõ tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítõk engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum

Oldal tetejére