2017. július 23. vasárnap (29. hét) van, köszöntjük Lenke nevű olvasóinkat. Regisztráció! | Elfelejtette jelszavát?

Élménybeszámolók

Rákóczi túra 2. nap

2009. március 22., vasárnap2.nap: Kékestető – GyöngyösA Rákóczi jelvényszerző hétvégéjének gondolata azon az egyesület összejövetelen fogalmazódott meg, amelyen vázlatszerűen állítottuk össze a 2009. évi nyílt túráinkat.


A gondolat jónak bizonyult, mert jöttek egyesületi tagok, jöttek szép számmal vendégek, sőt néhány elszánt túratársunk a szombati napot követően felvállalta a vasárnapi 18 km-et is.


A nap folyamán többször és többünk szájából elhangzott a közismert mondás, miszerint „kaptunk hideget, meleget...” (ezt képekkel is tudjuk igazolni).


A Kékesen még ropogott a lábunk alatt a hó, a Som-nyergen a jégen és a nadrágunkon csúszkáltunk, Mátraházán pedig már napoztunk. A Cseplye-tetőre érkezve nem tudtuk, hogy fázunk-e vagy melegünk van, ugyanis ragyogott a nap, de az itt megszokott szél még a télre emlékeztetett.


Természetesen mindkét nap folyamán túrázás közben kritikus szemmel figyeltük a jelzések állapotát, és a füzetünkben lévő útleírás helyességét. Lesz dolgunk mindkettővel!


Jövő tavasszal ismét meghirdetjük a Rákóczi-túra hétvégéjét - remélve, hogy újabb szép hagyományt teremtünk ezzel a Mátrában és az egyesületünk életében.
Halász Vera

BEJELENTKEZÉS


SZÁLLÁSKERESŐ


településen

HIRDETÉS

Szállás AJÁNLATAINK

KIEMELT AJÁNLATAINK

Hegyilevegő Panzió
Emma Vendégház

PARTNER

Kékes Turista Egyesület

FACEBOOK

Google plusz OneGOOGLE KERESÉS

www matrahegy.hu

Az oldalt a Mátrahegy Bt. készíti és tartja karban, az oldalon szereplő tartalmak kizárólagos tulajdona a Mátrahegy Bt.
Az adatok saját célra való felhasználása megengedett, további felhasználásra a készítők engedélyét kell írásban kérni.

Impresszum Google PageRank

Oldal tetejére